Beauty klusjes waar ik een hekel aan heb

Het zal vast geen verrassing voor jullie zijn dat ik vrij veel tijd besteed aan Beauty. Niet alleen voor Beautyspots, maar ook daarnaast vind ik het leuk om lekker te ’tutten’ op de badkamer, ’s ochtends de tijd te nemen om mijn make-up voor die dag aan te brengen, en op het internet rond te surfen op zoek naar nieuwe Beautyproducten. Toch zijn er een paar ‘Beauty klusjes’ die ik puur doe omdat het ‘moet’, waar ik eigenlijk gewoon een hekel aan heb. Ik deel ze in dit artikel met je, ik ben benieuwd of je ze herkent!

Beauty
Bron

Beauty klusjes waar ik een hekel aan heb: wenkbrauwen epileren

Als eerste, en die staat ook echt met stip op één: wenkbrauwen epileren. Ik weet niet of het komt doordat ik met mijn neus zo’n beetje ín de spiegel moet kruipen om het goed te kunnen zien, of het licht wat nét niet goed genoeg is, of gewoon omdat die krengen zo ontzettend hard groeien, maar wenkbrauwen epileren vind ik dus echt een ontzettend vervelend klusje. Het lukt me ook nooit om ze helemaal naar mijn zin in model te krijgen, maar ook dat zal te maken hebben met het feit dat je eigenlijk af en toe even van afstand moet kijken, en met mijn ‘kippige ogen’ lukt dat nu eenmaal niet echt goed. Ik ben altijd blij als ik weer bijna naar Mireille mag, dan neemt zij dat klusje voor een keer van me over en herstelt alle schade die ik zelf in de weken daarvoor heb aangebracht, hihihi! Komende zaterdag mag ik weer!

Oh, en als we het dan toch over de schoonheidsspecialiste hebben: mijn bovenlip laten harsen, ik vind het vreselijk! Dit is dan ook een klusje wat ik écht niet zelf doe; ik vrees dat ik voor eeuwig met de hars zou blijven rondlopen, omdat ik het er niet af durf te trekken, hihihi! Ik vind het echt knap dat er mensen zijn die dit bij zichzelf kunnen, ik doe het jullie niet na!

Beauty klusjes waar ik een hekel aan heb: haren föhnen

Je zult misschien denken: haren föhnen, dat is toch niet zo vervelend om te doen? Klopt, maar ik heb enorm dik, én veel, haar. Wat betekent dat ik iedere ochtend zo’n 10 à 15 minuten bezig ben om mijn haar droog te föhnen. Tegenwoordig pak ik er mijn telefoon maar bij, en lees ondertussen de nodige blogs (ik lees dan heel veel, maar kan niet reageren omdat ik met mijn andere hand mijn haar sta droog te blazen). Op de dagen dat ik vrij ben, laat ik mijn haar aan de lucht drogen, en blaas er vlak voor het helemaal droog is, een beetje föhnlucht doorheen om het nog een beetje volume te geven. Wat dat betreft verlang ik weleens terug naar mijn korte haar, maar ik vind het zoals het nu is, gewoon veel leuker. Dus sta ik braaf iedere ochtend een kwartier met de föhn in mijn hand, en arm in de lucht, te blazen, te blazen, en te blazen…

Beauty klusjes

Beauty klusjes waar ik een hekel aan heb: teennagels lakken

Zo leuk als ik het lakken van de nagels van mijn handen vind, zo’n hekel heb ik aan het lakken van mijn teennagels. Soms zie je foto’s van een model wat heel lenig en soepel haar teennagels zit te lakken, zonder enige moeite. Bij mij gaat het altijd gepaard met een boel gezucht en gesteun, want als ik íets niet ben, is het lenig en soepel. Eer dat ik een laagje basecoat, twee laagjes nagellak én een laagje topcoat heb aangebracht, staat het zweet op mijn voorhoofd en heb ik pijn in mijn rug. Maar ja, het ziet er zo leuk en zomers uit he, dus ik worstel me er iedere twee weken toch maar gewoon doorheen…

Beauty klusjes

Beauty klusjes waar ik een hekel aan heb: glitternagellak verwijderen

Oké, eigenlijk hoort deze niet meer in dit rijtje vervelende Beauty klusjes thuis, omdat ik onlangs dé oplossing heb gevonden, maar ik kan het nare gevoel van een wattenschijfje op plakkerige glitters nog zo goed voor de geest halen, dat ik hem toch wilde delen. Het is de reden dat ik eigenlijk maar amper glitternagellak gebruikte, hoe mooi ik sommige exemplaren ook vind. Het moment dat je een in nagellakremover doordrenkt wattenschijfje op de glitternagellak legt, en deze meteen achter de grove glitters blijft hangen, en dat blijft doen bij welke beweging die je maakt met het wattenschijfje: IEUW!!! Gelukkig heb ik nu de Alessandro Take Off Nail Polish Remover Gel ontdekt, waarmee ik dit klusje in ieder geval van mijn haat-lijstje kan schrappen.

Herken jij je in deze vervelende Beauty klusjes? Of heb jij andere dingen op Beauty gebied die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt?

9 Comments on Beauty klusjes waar ik een hekel aan heb

 1. Mariëlle
  15 juli 2015 at 19:43 (7 jaren ago)

  Haha ik kan ze wel begrijpen hoor, misschien kwasten wassen nog haha! Wenkbrauwen epileren doe ik trouwens dagelijks, ik vind dat leuk haha (i’m weird!)

  Beantwoorden
 2. Hennie
  15 juli 2015 at 17:03 (7 jaren ago)

  Herkenbaar! Ik ben niet atletisch maar wel lenig (soort van Bridget Jones lenig) dus teebnagels lakken is het probleem niet. Vind het gewoon een rot klus want het lakt lang niet zo netjes als op je handen. Althans, niet bij mij. Kwasten schoonmaken vind ik ook stom. Schuif ik ook zo lang mogelijk voor me uit.

  Beantwoorden
 3. Mieke
  15 juli 2015 at 16:05 (7 jaren ago)

  Teennagels lakken! Verschrikkelijk! Gelukkig hoeft het niet vaak! Oh en kwasten wassen… 🙂

  Beantwoorden
 4. Manon
  15 juli 2015 at 15:39 (7 jaren ago)

  Ik heb ook een hekel aan teennagels lakken, epileren en glitternagellak verwijderen, bleh hahahaha!

  Beantwoorden
 5. Bianca
  15 juli 2015 at 13:26 (7 jaren ago)

  Heel herkenbaar allemaal vooral wenkbrauwen epileren, het lijkt bij soms wel heel hard te groeien die haartjes komen steeds sneller terug grrr 😉

  Beantwoorden
 6. mireille
  15 juli 2015 at 07:57 (7 jaren ago)

  Hier dito. Föhnen doe ik alleen als ik uitga anders laat ik het aan de lucht drogen. En ik ben in de luxe positie wat betreft lakken van teennagels, laat ik een stagiaire doen. O ja mijn bovenlip kan ik zelf harsen Auw.

  Beantwoorden
 7. Marion
  15 juli 2015 at 06:57 (7 jaren ago)

  Hahaha, ja die rotklusjes blijven er altijd tussen zitten. Teennagels lakken. Waarom groeien die dingen er niet gewoon aan in je favoriete kleur? Wat een drama is dat. Verder heb ik echt een hekel aan iets. Wenkbrauwen epileren doe ik niet :-O

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  15 juli 2015 at 06:53 (7 jaren ago)

  Zeer herkenbaar!
  Leuk artikel.
  Ben namelijk ook helemaal niet lenig als ik mijn teennagels moet lakken.
  Maar fijn dat ze er daarna wel een week of drie er mooi gelakt uitzien 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 9. Cindy
  15 juli 2015 at 06:40 (7 jaren ago)

  Haha, had dit geschreven kunnen hebben 🙂 Heb een hekel aan exact dezelfde dingen. Mijn teennagels lak ik gelukkig maar 1 keer in de 4 a 5 weken, blijft gelukkig lang zitten.
  Haar fohnen, ook zoiets… gelukkig duurt het bij mij iets korter. Maar vind het zo nutteloos, dat fohnen en wachten tot je haar droog is.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.