Beauty of the Day – 28 juli 2014

In deze nieuwe rubriek Beauty of the Day laat ik je zien welke verzorgings- en cosmeticaproducten ik gedurende de hele dag gebruik.

Ik werd voor deze rubriek geïnspireerd door een topic op het Lush forum: “Verzorging van de dag”. Hierin kun je vertellen welke verzorgingsproducten je die dag allemaal gebruikt hebt. Ik laat je in deze rubriek in foto’s (met verslag) af en toe (eens in de 3 à 4 weken) mijn gebruikte producten van die dag, inclusief make-up, zien. Enjoy!

Beauty of the Day

Beauty of the Day: 28 juli 2014

De wekker loopt hier op werkdagen om kwart voor 6 af. Ik haal dan snel een washandje door mijn gezicht, kleed me aan (makkelijke kleren) en ga naar beneden om het eten van Benthe klaar te maken, waarna ik haar uitlaat en dan zelf ontbijt. Ondertussen doucht manlief en kleed zich aan, en tegen de tijd dat ik klaar ben, is hij beneden en kan ik aan mijn ochtendritueel beginnen. Als eerste start ik met het poetsen van mijn tanden met de electrische tandenborstel. Qua tandpasta ben ik erg merkvast: altijd Sensodyne, en altijd dezelfde variant.

Beauty of the Day

Beauty of the Day: onder de douche

Onder de douche gebruikte ik bovenstaande producten. Ik waste mijn haar met Aussie Take The Heat shampoo (Aussie is één van mijn favoriete shampoo-merken), daarna gebruikte ik de milk_shake color maintainer conditioner, ik kreeg deze mini versie onlangs bij mijn bestelling bij veuF. Het was gisteren weer scheer-tijd (in de zomermaanden doe ik dat om de andere dag), hiervoor gebruik ik het Wilkinson Sword Hydro Silk scheermesje en de Cleansing Shower Butter van Bomb Cosmetics. De shower gel die gisteren op het menu stond, was Yummy Yummy Yummy van Lush, en die is ook daadwerkelijk Yummy!

Beauty of the Day

Beauty of the Day: na het douchen

Na het douchen gebruikte ik Lush Vanilla Puff Dusting Powder, deze gebruik ik op dit moment erg veel omdat ik nogal last heb van warmte-uitslag. Deze lichaamspoeder vermindert de jeuk en de roodheid. Ik smeerde mijn huid (waar ik de Dusting Powder niet gebruikt had) in met de Cocoa Pink Silky Soft Body Oil, deze trekt lekker snel in de huid en laat geen laagje achter op mijn huid. En dat is erg welkom met dit warme weer! Mijn voeten smeer ik iedere ochtend in met de Foot Spa Voetbutter van Kruidvat.

Beauty of the Day

Beauty of the Day: gezichtsverzorging in de ochtend

’s Ochtends onder de douche gebruik ik Lush Let the Good Times Roll voor het reinigen van mijn gezicht, dit is een heel milde scrub die prima dagelijks gebruikt kan worden. Na het douchen gebruik ik de SantaVerde Aloe Vera Toner, en daarna de SantaVerde Aloe Vera Medium gezichtscreme. De oogcreme die ik momenteel gebruik, is ook van het merk SantaVerde, hierover vertel ik later meer. Een vrij eenvoudige gezichtsverzorgingsroutine dus in de ochtend.

Beauty of the Day

Ook qua deodorant ben ik merkvast: als ik een deodorant heb gevonden die me goed fris en geurvrij houdt, stap ik niet snel over naar een ander merk. Daarom gebruik ik de Dove go fresh deodorant met pomegranate en lemon verbena scent alweer een hele tijd.

Beauty of the Day

Beauty of the Day: haarstyling

Mijn dagelijkse haarstyling bestaat op dit moment uit vier producten: na het afdrogen doe ik wat van de Aveda dry remedy daily moisturizing oil in mijn haar. Daarna spray ik wat van de Andrélon Get The Volume Föhnspray in mijn haar, deze geeft mijn haar meer volume en beschermt het tegelijkertijd tegen de hitte van de föhn en de stijltang. Na het föhnen en eventueel het gebruik van de stijltang doe ik een klein beetje Lush Zest Hair Gelly in mijn haar, waarna ik het fixeer met milk_shake open air hairspray soft hold. Deze geeft een subtiele versteviging, zonder mijn haar hard te maken.

Beauty of the Day

Beauty of the Day: make-up basis

Nu is het tijd voor mijn make-up basis. Op dit moment gebruik ik de Cenzaa BB cream Lovely Radiance Golden Honey. Onder mijn ogen breng ik een beetje van de Gosh Prime’n refresh aan, en op mijn oogleden de oogschaduwprimer van Urban Decay.

Beauty of the Day

Beauty of the Day: make-up

De rest van mijn make-up bestond gisteren uit de Catrice Prime and Fine Mattifying Poweder, het Sleek Arabian Nights oogschaduwpalette, het Urban Decay Glide-On Eye Pencil, mascara van Chanel, blush van Pupa uit de Viva Carioca collectie en een subtiele lipgloss van Oriflame. Dat resulteerde in deze look (mijn haar voelde al feilloos aan dat het een natte dag ging worden en schoot spontaan in de krul, grrrr…):

Beauty of the Day

Beauty of the Day

Parfum van de dag: Cenzaa Caribbean Philosophy Sensational Perfume, een heerlijk zomerse geur <3

Beauty of the Day

Beauty of the Day: avondritueel

Na een lange werkdag reinig ik ’s avonds na het eten direct mijn gezicht. Ik verwijderde eerst mijn oogmake-up met de Micellaire Gel van l’Oréal Paris, daarna verwijderde ik de rest van mijn make-up met Lush Starcraft, een zachte reinigingslotion. Hierna gebruik ik weer de SantaVerde aloe vera toner, de gezichtscrème medium met een paar druppeltjes van het SantaVerde Beauty Elixer en de SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Creme.

Beauty of the Day

Beauty of the Day: afsluiter

Nu het zo warm is (en ik mijn lichaam sterk verdenk van De Overgang, waardoor ik het nog sneller warm heb dan normaal), douche ik ’s avonds voor het slapen gaan nog een keer. Dat is dan geen uitgebreid ritueel, maar puur om lekker fris onder de lakens te gaan. Deze nieuwe Kneipp douchefoam in de verslavend lekkere geur vijgenmelk-arganolie is daar uitstekend geschikt voor, hij staat dan ook eigenlijk standaard op het avond-menu.

Zo, dat zijn best wat producten als ik ze zo op een rijtje zie. Gebruik jij iedere dag dezelfde producten, of wissel jij net als ik graag af onder en na de douche?

4 Comments on Beauty of the Day – 28 juli 2014

 1. Mireille
  29 juli 2014 at 18:15 (8 jaren ago)

  Leuk zeg. En ik zag een paar bekende en heerlijke producten voorbij komen.

  Beantwoorden
 2. Krista
  29 juli 2014 at 14:14 (8 jaren ago)

  Leuke nieuwe rubriek! En wat vreselijk veel, haha! Zal zelf ook wel op zo’n lijst zitten hoor, heel confronterend! Maar wel mooie spulletjes allemaal!

  Beantwoorden
 3. Sonja
  29 juli 2014 at 10:03 (8 jaren ago)

  Ik kom niet toe aan zoveeeeel!
  Ik schrok er van! En begon aan mijzelf te twijffelen!
  Maar wie weet moet ik het ook eens fotograferen om bewuster te worden.
  Leuk om te zien!

  Beantwoorden
 4. margriet kuper
  29 juli 2014 at 09:28 (8 jaren ago)

  Leuk nieuwe onderdeel op je site. Bij mij zijn het wel dagelijks ongeveer dezelfde producten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.