Beauty Pillow – Slaap je mooi!

‘Een schoonheidsslaapje doen’ is een aloud gezegde. Het is inderdaad zo dat een goede (nacht)rust bijdraagt aan een gezond en stralend uiterlijk. Vermoeidheid tekent zich vaak het eerst af in het gezicht: wallen en blauwe kringen onder de ogen, een vale huid, dingen waar we niet op zitten te wachten. Maar wist je dat je je ook letterlijk mooi kunt slapen, en dat je tijdens je slaap heel eenvoudig aan anti-aging kunt doen? Het geheim heet Beauty Pillow, een satijnen kussensloop die verschillende huidproblemen tijdens het slapen aanpakt en rimpelvorming op de lange termijn voorkomt. Ik testte de Beauty Pillow gedurende een week of 8 uit, en vertel je in dit artikel mijn ervaringen.

Beauty Pillow

Beauty Pillow

Beauty Pillow: de geheimen achter satijn

Waar katoen de huid schuurt en opruwt, heeft satijn de eigenschap dat ze de huid polijst, terwijl ze langs de huid glijdt. Ga maar eens een kwartiertje op een katoenen handdoek liggen met je gezicht; nadien staan de vouwen en kreukels in je gezicht. Ditzelfde gebeurt tijdens het slapen op een katoenen kussensloop, zij het dan in mindere mate. Ik heb in het verleden ’s ochtends regelmatig in de spiegel gekeken, terwijl ik de vouwen letterlijk in mijn huid zag zitten. Dat kan natuurlijk nooit goed zijn voor je huid. Probeer je aan de ene kant rimpels te vermijden door het gebruik van een goede (nacht)crème, strijk je die rimpels er net zo hard weer in door op een (ruwe) katoenen kussensloop te slapen.

Beauty Pillow

Beauty Pillow pakt huidproblemen aan

Beauty Pillow doet echter meer dan het voorkomen en verminderen van rimpels. Zo zorgt satijn er voor dat de talgproductie van de huid gereguleerd wordt, en dat de huid tot rust komt, waar katoen de talgproductie juist activeert. Bij een gevoelige huid en zelfs bij couperose werkt satijn kalmerend, terwijl het de huid op een zachte wijze polijst. En zelfs je haar is gebaat bij een satijnen kussensloop: geen klitten of pluizig haar meer bij het opstaan, maar glad en glanzend haar wat beter doorkambaar is. Doordat de talgproductie van het haar wordt gereguleerd zal het haar ook minder snel vet zijn. Aan de andere kant wordt droog haar minder droog doordat satijn geen vocht uit het haar onttrekt.

Beauty Pillow

Beauty Pillow

Beauty Pillow: mijn ervaring

Al met al klinkt het bijna te mooi om waar te zijn. Zou het echt zó makkelijk zijn om van bepaalde haar- en huid problemen af te komen?

Sowieso was ik erg benieuwd naar hoe het slapen op een satijnen kussensloop mij zou bevallen. Ik was bang dat het in eerste instantie koud zou aanvoelen, en gedurende de nacht erg zweterig en plakkerig zou zijn, en eerlijk gezegd heb ik het vaak al warm genoeg ’s nachts. Ik was dan ook erg blij toen niets van dit alles bleek. Als ik in bed stap, voelt het satijn aangenaam fris, maar niet koud. Het satijn voelt heerlijk zacht op mijn huid.

Gedurende de nacht zweet ik op de Beauty Pillow veel minder dan met een katoenen kussensloop. Waar ik laatstgenoemde na twee nachten (soms al na één nacht) echt móet wassen omdat deze dan klam aanvoelt, voelt de satijnen kussensloop na twee nachten nog droog en fris (ik was de kussensloop overigens wel om de twee nachten, omdat ik dat toch frisser vind. Maar als het zo uitkomt, kan ik dit met de Beauty Pillow zonder problemen nog een dag uitstellen). Eerste punt vóór!

Beauty Pillow

Tweede voordeel: als ik met nat haar ga slapen, is mijn katoenen kussensloop binnen de kortste keren nat en klam van mijn natte haar. Bij de Beauty Pillow heb ik hier geen last van, de satijnen kussensloop blijft droog (en mijn haar blijft inderdaad pluisvrij, ook al lig ik de hele nacht met mijn haar over de kussensloop te woelen). Ook als ik haarolie gebruik, blijft dit in mijn haar zitten en gaat niet aan de kussensloop plakken. Ditzelfde geldt voor nachtcrème als ik die vlak voor het slapen gaan aanbreng. Geen kleffe kussensloop meer die aan mijn gezicht blijft plakken, de Beauty Pillow blijft (het wordt een beetje saai) schoon en fris aanvoelen.

Al meteen na de eerste nacht zie ik het verschil ook in de spiegel: geen ontsierende vouwen in mijn gezicht, maar gewoon een gladde huid bij het opstaan. Dat kijkt een stuk prettiger zo in de vroege ochtend!

Beauty Pillow

Beauty Pillow: mijn conclusie

Na een week of 4 merk ik nog meer: op mijn slapen heb ik altijd vrij snel last van meeëters en kleine puistjes. Langzaamaan worden die minder (ik ben een zij- en rugslaper, dus mijn slapen hebben vaak contact met mijn hoofdkussen), en wordt mijn huid daar letterlijk rustiger. Omdat de plaatsen waar ik de meeste rimpels heb (mijn voorhoofd, en onder mijn ogen) geen contact maken met de Beauty Pillow, kan ik over de vermindering van rimpels niet veel zinnigs zeggen. Misschien is het tijd voor een Beauty Pillow masker, om deze plekken ook te kunnen laten meegenieten van de zachtheid van satijn? Maar over de gehele linie voelt mijn huid glad en zacht, en heeft ’s ochtends geen vouwen en kreukels, die even de tijd nodig hebben om te ‘ontkreuken’. Ik ben in korte tijd groot fan geworden van deze satijnen kussensloop, iets wat ik nooit verwacht had.

De Beauty Pillow kost € 22,95 en is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren. Ik had gekozen voor de witte variant, omdat deze de meest helende werking op de (probleem)huid heeft. De satijnen kussensloop heeft een standaard maat van 60×70 cm, en past dus rond ieder hoofdkussen. Hij is wasbaar op 40 graden, en mag in de droogmachine gedroogd worden (wat ik overigens nooit doe, omdat hij heel snel droog is). Op de website van Beauty Pillow vind je nog veel meer informatie, alsook de verkoopadressen. Ik ga snel op zoek naar een verkooppunt in de buurt, want manlief is zo jaloers dat hij ook een Beauty Pillow wil 🙂

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

7 Comments on Beauty Pillow – Slaap je mooi!

 1. Valencia
  27 oktober 2015 at 19:37 (7 jaren ago)

  De beautypillow doet prima zijn werk voor mij:geen slaapvouwen in mijn gezicht en mijn krullend haar zit er minder pluizig uit. Waar ik dus daarvoor wel last van hebt. Dus voor mij zeker een aanwinst.

  Beantwoorden
 2. Monique
  15 april 2015 at 15:08 (7 jaren ago)

  Ik heb hem gekocht, maar ‘smorgens is mijn haar nog steeds coupe oorlog, zie ook geen verschil met mijn huid.
  Kussen doet voor mij dus niks. Helaas…..zonde…

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  25 april 2014 at 21:38 (8 jaren ago)

  Nooit gedacht dat er ooit nog zo’n soort product op de markt zou komen, maar blijkbaar is het in het echt niet te mooi om waar te zijn 🙂

  Beantwoorden
 4. Sophia
  24 april 2014 at 20:17 (8 jaren ago)

  Ik vraag me alleen af of een satijnen kussensloop van de Hema of de markt ofzoiets niet hetzelfde zou doen voor minder geld

  Beantwoorden
 5. Mieke
  24 april 2014 at 08:36 (8 jaren ago)

  Dat klinkt geweldig zeg! Als bijna 40-er moet ik die sloop ook hebben! Ik zet ‘m op mijn verlanglijstje! 🙂

  Beantwoorden
 6. Wendy
  24 april 2014 at 08:00 (8 jaren ago)

  Klinkt heel erg goed! Mijn huid is ook erg onrustig bij mijn slapen, misschien is dit de oplossing.

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Beauty Pillow – Slaap je mooi!

 1. […] had met name aan de rechterkant veel gerstekorreltjes (ik slaap altijd op links, blijkbaar doet de Beauty Pillow daar goed zijn werk), die Mireille uiterst zorgvuldig en vakkundig verwijderd […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.