BeautyFace Mooya Bio Organic treatment (masker+serum)

Ik heb jullie al een paar keer verteld over de prachtige gezichtsverzorgingsproducten van BeautyFace. Vandaag laat ik nog zo’n pareltje zien: het BeautyFace Mooya Bio Organic treatment. Dit is een sheet mask met een extraatje: een geconcentreerd serum wat de werking van het masker versterkt.

BeautyFace Mooya Bio Organic treatmentBeautyFace Mooya Bio Organic treatment

Ik ontving het BeautyFace Mooya Bio Organic treatment ‘Hydrating’, met Algen- en Koraal-extract. Dit is met name geschikt voor de vochtarme huid en de huid met een vale, grijze teint. Het masker heeft een zacht exfoliërende werking voor een mooiere teint, werkt vochtherstellend en stabiliseert de lipide barrière.

BeautyFace Mooya Bio Organic treatment BeautyFace Mooya Bio Organic treatmentZowel het Sheet Mask als het serum bevatten prachtige ingrediënten. Waaronder dus onder andere extracten van koraal en algen, collageen en hyaluronzuur. En verder veel natuurlijke plantenextracten, allantoïne en vitamine E. Ze zitten boordevol werkzame, natuurlijke stoffen die echt iets doen voor je huid.

Gebruik en werking

Als eerste breng je het BeautyFace Mooya Bio Organic treatment sheet mask aan. Dit is een voorgedrenkt masker, wat je aanbrengt op je gereinigde huid. Zorg ervoor dat het masker zo optimaal mogelijk aansluit op je gezicht en halslijn. Eventuele luchtbelletjes masseer je naar de buitenkant toe er onderuit. Het masker heeft een inwerktijd van zo’n 20 à 30 minuten.

Na de inwerktijd verwijder je het masker, en maak je het zakje ‘serum’ aan de bovenkant open. Dit bevat een uiterst geconcentreerd serum, met een jelly-achtige textuur. Het serum is op basis van een complex van aminozuren en ceramiden, wat zorgt voor een zichtbaar verjongend effect en een verbeterde elasticiteit van de huid. Voor een optimale werking breng je het serum aan binnen tien minuten nadat je het masker verwijderd hebt. Je brengt het aan en masseert het vervolgens in de huid.

Ingenieuze pasvorm

Het BeautyFace Mooya Bio Organic treatment sheet mask heeft een ingenieuze pasvorm. Zowel aan de zijkanten van het gedeelte voor je gezicht, als aan het ‘flapje’ wat onder je kin doorgaat, zitten een soort lusjes die je over je oren doet. Het gedeelte voor je hals knoop je eenvoudig achter in je nek vast. Zo blijft het masker perfect op zijn plaats zitten.

Alleen… als je zoals ik een wat groter hoofd hebt, blijkt het masker veel te klein om vast te kunnen maken. Ik heb het voor de foto even vast gemaakt zoals het hoort, maar dat hield ik geen minuut vol hahaha! Nu weet ik niet of ik zo’n extreem groot hoofd heb (nee toch?), of dat het sheet mask alleen gemaakt is voor kleine hoofden, maar jammer is het wel. Ik heb het masker zo goed mogelijk aangebracht op mijn gezicht. Maar ik merkte dat het me niet lukte om het helemaal netjes en egaal op mijn huid aan te brengen.

Na de inwerktijd merkte ik al dat mijn huid intens gehydrateerd was. Ze voelde heel zacht aan, en echt comfortabel en soepel. Meteen na het verwijderen heb ik het serum aangebracht.

Het serum

Het serum heeft een echte jelly textuur, die mij in eerste instantie een beetje afschrok, omdat ik daar niet echt van houd. Maar bij het aanbrengen en inmasseren blijkt de textuur toch wel fijn, hij voelt licht aan op mijn huid en trekt goed in. De hoeveelheid bleek echt veel te veel voor mijn gezicht en hals, ik heb daarom mijn onderbenen er ook maar mee ingesmeerd, hahaha! Na het aanbrengen van het serum ben ik naar bed gegaan en lekker gaan slapen.

De volgende ochtend voelde mijn huid nog zachter, ik voelde echt dat ze een flinke hydratatieboost gekregen had. Ook zag ze er frisser uit, met meer kleur. Dit effect hield een paar dagen aan, en was meer dan welkom middenin een behoorlijk koude periode. Bij regelmatig gebruik van de BeautyFace Mooya Bio Organic treatment zal dit effect waarschijnlijk steeds langer aanhouden.

De BeautyFace Mooya Bio Organic treatment sheet masks kosten 10 euro per stuk, en zijn dus best prijzig. Hierdoor zijn het voor mij geen maskers die ik iedere week zou gebruiken, maar bijvoorbeeld eens per maand of twee maanden, voor dat beetje extra voor je huid. Of bijvoorbeeld in kuurvorm bij het wisselen van de seizoenen, als je huid wel een beetje extra hulp kan gebruiken. De maskers zijn (in verschillende varianten) verkrijgbaar in de webshop van  Huidverzorging Mireille. Met de code MIREILLE krijg je 15% korting op de meeste producten uit de webshop, waaronder de producten van BeautyFace. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

5 Comments on BeautyFace Mooya Bio Organic treatment (masker+serum)

 1. Evelien
  20 februari 2019 at 22:39 (6 maanden ago)

  Hahaha dat masker, ik blijf het een grappig gezicht (leuke woordspeling hé hihuhaho) vinden. Dat serum klinkt ook geweldig!!

  Beantwoorden
 2. Marjolijn
  16 februari 2019 at 21:00 (6 maanden ago)

  Super fijn masker. Bij mij past hij ook niet (masker te klein of mijn hoofd te groot), maar ik heb een oplossing gevonden. Ik knip het neusgedeelte los. Hierdoor kan ik hem netjes onder mijn ogen aansluiten en ook op mijn neus.

  Beantwoorden
 3. Mireille
  13 februari 2019 at 11:57 (6 maanden ago)

  Ze zijn inderdaad wat prijzig maar het resultaat mag er zijn. Het zijn leuke foto’s geworden Natasja.
  Dikke knuffel en bedankt voor je review

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  13 februari 2019 at 11:43 (6 maanden ago)

  Oh haha, ik heb het vaak juist andersom; dat maskers veel te groot zijn en dat ik aan alle kanten stukken over hou. Het klinkt als een heerlijk masker. Zou ook goed bij mijn huid passen.

  Beantwoorden
 5. Marije
  13 februari 2019 at 07:03 (6 maanden ago)

  Het te klein Zijn van de sheet maskers heb ik.ook. daarom gebruik ik ze haast niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.