De Beautymiddag voor Care for Life – het verslag

Afgelopen zondag was het zover, de Beautymiddag voor Care for Life vond plaats, hier bij mij thuis. Ik organiseerde een gezellige beautymiddag voor mijn lezeressen, waarvan de opbrengst volledig naar Care for Life gaat, een organisatie die wensen van ernstig zieke en gehandicapte kinderen laat uitkomen. Natuurlijk laat ik jullie meekijken, ik heb een aantal foto’s gemaakt en vertel wat we allemaal gedaan hebben!

Beautymiddag

Beautymiddag voor Care for Life

Om half twee gingen we van start, gelukkig kwam mijn vriendin Jori helpen om alles klaar te zetten, en om de hele middag te helpen met het een en ander. We waren precies op tijd klaar, vlak voor de eerste gast kwam, stond alles mooi op tafel. Want natuurlijk hadden we de kamer en tafel mooi aangekleed!

Beautymiddag

Omdat ik niet zoveel stoelen kwijt kan in de kamer, hadden we de bank van buiten naar binnen gehaald, ik vond het er ook nog reuze gezellig uitzien!

Beautymiddag

Natuurlijk had ik het nodige aan lekkers in huis gehaald, de fudge hartjes en vlindertjes passen helemaal bij mijn Rice stijl! ♥

Beautymiddag

De potjes voor de scrubs die we later in de middag zouden gaan maken, zette ik ook alvast klaar. Ik kocht ze bij Xenos, ze zijn echt zó leuk!

Beautymiddag

Jori had heerlijke bananen-wortelmuffins gebakken ♥

Beautymiddag

En mijn zus bracht deze vrolijke Swirl-cookies mee ♥

Beautymiddag

Nadat we onze eerste kop koffie en/of thee op hadden, heb ik het een en ander over contouren verteld, omdat ik hier best vaak vragen over krijg. Nu ben ik natuurlijk geen make-up professional, maar door veel te oefenen weet ik er wel een beetje vanaf, en heb dat zondagmiddag gedeeld. Daarna heb ik het bij alle dames toegepast, een paar van hen hebben het zelf ook meteen geprobeerd (en dat lukte goed!). Hier hebben we helaas geen foto’s van, ik was het gewoon compleet vergeten.

Daarna gingen we zelf een lichaamsscrub maken, op basis van kokosolie, suiker en essentiële olie. Op de foto hierboven is iedereen haar favoriete geur aan het kiezen, Ylang Ylang viel duidelijk niet in de smaak, hihihi!

Beautymiddag

Na het smelten van de kokosolie hebben we deze in de potjes gegoten, daarna kon de suiker erbij.

Beautymiddag

Daarna mengden we de suiker voorzichtig door de olie, en keken of de scrub de juiste textuur had. Bij sommigen moest er een beetje olie uit het potje, en wat extra suiker toegevoegd worden. Ik houd qua verhouding ongeveer 3/5 kokosolie en 2/5 suiker aan, maar dit is puur op mijn gevoel.

Beautymiddag

Nadat de olie een beetje was afgekoeld, kon de essentiële olie erbij. Ik houd hier 15 à 20 druppels per potje voor aan, maar je kunt natuurlijk ook meer of minder doen, het is maar net waar je van houdt.

Beautymiddag

Beautymiddag

En tijdens het kletsten roerden we gewoon nog even vrolijk verder 🙂

Omdat kokosolie al bij ongeveer 25 graden smelt en het zondag best warm was, zetten we de potjes scrub in de koelkast om verder af te koelen en uit te harden.

Beautymiddag

Daarna gingen we een soort parfumproeverij doen. Ik had verschillende parfums en eau de toilettes uitgekozen, en samen gingen we proberen of het lukte om de verschillende geurnoten te herkennen. Zo grappig: waar iedereen haar neus optrok voor de Ylang Ylang essentiële olie, was iedereen dol enthousiast over de eerste geur, die als één van de topnoten, jawel, Ylang Ylang had.

Beautymiddag

Al snel zag de tafel er zo uit, hihihi!

Beautymiddag

Om tussentijds de neus even tot rust te brengen, had ik een kopje koffiebonen op tafel gezet, hier werd gretig gebruik van gemaakt 🙂 Nadat we alle geuren geroken hadden, kon iedereen natuurlijk de favoriete geuren nog even op de huid testen, dit was een mooie gelegenheid.

‘Officieel’ duurde de Beautymiddag tot vijf uur, maar de tijd vloog werkelijk voorbij en tegen half zes moesten we echt stoppen omdat lezeres Renée haar trein moest halen (zij was helemaal vanuit Limburg met de trein gekomen, 2,5 uur enkele reis! Wauw!). Het was een ontzettend leuke en gezellig middag, en ik wil jullie, lieve dames, heel erg bedanken voor jullie komst en jullie enthousiasme. Samen hebben we een mooie donatie kunnen doen aan Care for Life, en dat vind ik geweldig!

15 Comments on De Beautymiddag voor Care for Life – het verslag

 1. Renée
  1 juni 2016 at 17:51 (6 jaren ago)

  Wat een leuk verslag en mooie foto’s. Ik kijk terug op een hele geslaagde, gezellige middag. Dagelijks word ik eraan herinnerd doordat ik mijn handen was met die fijne scrub. Fijn dat ik een steentje heb kunnen bijdragen aan het goede doel, Care for Life..

  Beantwoorden
 2. Annette
  31 mei 2016 at 21:06 (6 jaren ago)

  Superleuk Natasje, ziet er uit als een fantastische middag. Petje af voor de organisatie 🙂

  Beantwoorden
 3. Cindy
  31 mei 2016 at 18:26 (6 jaren ago)

  Leuk verslag, ziet er erg gezellig uit.Leuk initiatief.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  31 mei 2016 at 18:10 (6 jaren ago)

  Wat hebben we genoten van de leuke middag, hey was super!

  Beantwoorden
 5. Manon
  31 mei 2016 at 17:39 (6 jaren ago)

  Oh dit ziet er zo gezellig uit

  Beantwoorden
 6. Astrid
  31 mei 2016 at 15:02 (6 jaren ago)

  Zo leuk dat je dit heb georganiseerd! Het ziet er uit als een geslaagde middag.

  Beantwoorden
 7. Angela
  31 mei 2016 at 13:19 (6 jaren ago)

  Het was een fantastische middag! Alles was tot in de puntjes verzorgd!
  De tafel zag er onwijs gezellig uit en dat was het ook! Een leerzame, gezellige en geurende middag en dat ook nog voor een prachtig doel! Ik zeg chapeau aan Natasja en aan Jori voor alle hulp!

  Bedankt dames!
  De scrub is heerlijk! Xxx

  Beantwoorden
 8. Dhini
  31 mei 2016 at 12:50 (6 jaren ago)

  wat leuk dat je dit organiseer. Zag er gezellig uit

  Beantwoorden
 9. Hennie | Tutje.nl
  31 mei 2016 at 11:17 (6 jaren ago)

  Wat een ontzettend leuk en goed initiatief! Het ziet er supergezellig uit, maar dat is aan jou wel toevertrouwd.

  Respect voor de dame die 2,5 uur enkele reis had. Dan ben je een echte kanjer.

  Beantwoorden
 10. Mariëlle
  31 mei 2016 at 08:52 (6 jaren ago)

  Jeeej hier wachtte ik op, heel leuk om te zien!! Super goed gedaan 🙂

  Beantwoorden
 11. Bianca
  31 mei 2016 at 07:55 (6 jaren ago)

  Even een compliment dat je dit hebt georganiseerd! Het ziet er gezellig uit, en heb nu trek door al dat lekkers waar ik net voorbij scrolde haha x

  Beantwoorden
 12. Mireille Mommers
  31 mei 2016 at 07:35 (6 jaren ago)

  Wat zullen de dames een leuke middag gehad hebben zeg. En een super leuk initiatief.

  Beantwoorden
 13. marije
  31 mei 2016 at 06:54 (6 jaren ago)

  Klinkt als een ontzettend gezellige middag! En mooi dat jullie nog een mooi bedrag hebben kunnen doneren.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.