Beautynieuws voor jou gespot – week 34

In de rubriek Beautynieuws voor jou gespot zet ik interessante beautynieuwtjes en persberichten die ik ontvangen heb, voor je op een rijtje.

De laatste editie van Beautynieuws voor jou gespot is alweer een paar weken geleden, maar gelukkig begint het mooie nieuws weer een beetje op gang te komen. En dus zijn we vanaf deze week weer terug!

Beautynieuws voor jou gespot

Beautynieuws voor jou gespot: Oriflame Memories Eau de Toilettes

Oriflame introduceert met de nieuwe Memories  Eau de Toilettes, drie unieke geuren, waarmee je ontsnapt op een geurreis naar jouw favoriete herinneringen. Maak je gewone dagen speciaal, door je mee te laten voeren door de kracht van deze bijzondere geuren op je gevoel, humeur én stemmingen.

Oriflame is als één van ‘s werelds grootste geurproducenten trots op haar samenwerkingen met vooraanstaande topparfumeurs. Iedere geur vertelt een uniek verhaal en is samengesteld op basis van exclusieve ingrediënten. Dat geldt ook voor de drie nieuwe Memories Eau de Toilettes.

NIEUW! Oriflame Memories  ‘Chasing Butterflies’ Eau de Toilette

Oriflame Memories ‘Chasing Butterflies’ Eau de Toilette is speels en bevrijdend en staat voor zorgeloze vreugde. Deze onmiskenbaar ‘groene’ en bloemige geur symboliseert een frisse lenteochtend. Sprankelende, aromatische bessen prikkelen een honingwolk van zachte lindebloesem, terwijl de zwoele verfijning van ambrette zaad een aangenaam gevoel van stilte, rust en harmonie teweeg brengt.

NIEUW! Oriflame Memories  ‘Daydreaming in a Hammock’ Eau de Toilette

Oriflame Memories ‘Daydreaming in a Hammock’ Eau de Toilette is ontspannend en dromerig. De serene ontspanning van genieten in een hangmat op een zonnig, tropisch strand wordt perfect weergegeven in deze bloemige, tikkeltje aquatische geur. Ruik sensuele frangipanibloesem, gekust door de tere geur van cascalone (deze geurmolecule heeft de sensatie van fris water) in combinatie met de romige warmte van verse kokosmelk.

NIEUW! Oriflame Memories  ‘Flirting under Fireworks’ Eau de Toilette

Oriflame Memories ‘Flirting under Fireworks’ Eau de Toilette is sensueel en verleidelijk. Ontdek de aantrekkelijke spanning van een romantische ontmoeting in deze verslavende, oriëntaalse vanille-fruitgeur. Sappige, zachte abrikoos met een betoverend hart van witte roos en een passioneel, spoor van zoete praline laten je verlangen naar meer…!

De Oriflame Memories Eau de Toilettes (€ 25,00/30 ml – nu tijdelijk slechts € 16,99) zijn verkrijgbaar vanaf heden. De Oriflame-producten worden verkocht via de website alsmede via de Oriflame adviseuses.


Beautynieuws voor jou gespot

Beautynieuws voor jou gespot: Weleda’s ‘Skin Food’ bestaat 90 jaar!

Twee jaar geleden werd Weleda’s ‘Huidcrème’ opnieuw gelanceerd als ‘Skin Food’: de 100% natuurlijke alles-in-één-crème die de huid niet alleen verzorgt en herstelt maar ook extra glans geeft. Sindsdien is de groene tube niet meer weg te denken uit je  badkamerkastje, handtas of make-up kit. Een innovatie van Weleda? Niet echt, want deze  probleem-oplosser bestaat dit jaar maar liefst 90 jaar.

Skin Food werd ontwikkeld in 1926. Het is één van Weleda’s oudste producten en behoort tot het erfgoed van het bedrijf. Mischa van der Geest, Product Specialist: “We zijn er bijzonder trots op dat een formule die bijna een eeuw geleden werd ontwikkeld nog steeds perfect werkt. Deze multifunctionele crème vormt echt de essentie van ons merk: waardevolle ingrediënten, recht uit de natuur, die werden samengesteld op basis van wetenschappelijke inzichten met een voedende, helende werking als resultaat. Niet voor niets werd Skin Food al met heel wat internationale awards bekroond.”

Skin Food werd pas twee jaar geleden bekend bij het grote publiek. In 2014 besloot Weleda Benelux om te kiezen voor de naam “Skin Food”. Mischa van der Geest: “Deze naam dekt prima de lading want de crème is letterlijk voeding voor je huid. Van top tot teen en voor het hele gezin. Dat ook consumenten er zo over denken bleek al snel uit de fors stijgende verkoopcijfers.” De naam was overigens niet helemaal nieuw. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk heette de crème altijd al Skin Food. Daar is het een van de best verkopende producten.

Celebs als Victoria Beckham, Adele, Rihanna, Brooke Shields, Demi Moore en Helena Christensen (en de lijst gaat eindeloos door…) zijn al jaren fan van Skin Food. Hun huid krijgt veel te verduren en kan dus alle extra hulp gebruiken. Ook heel wat make-up artists gebruiken Skin Food om die reden. Make-up artist Lydia le Loux: “Volgens de modellen die ik maquilleer voelt Skin Food erg fijn aan op de huid. Je voelt de foundation niet zitten. Bovendien heeft deze crème een heerlijke geur. Zelf gebruik ik Skin Food graag voor de geweldige glow die het product in combinatie met make-up geeft”

Weleda Skin Food is beschikbaar in 30 ml (€ 5,49) en 75 ml (€ 9,99).


Beautynieuws voor jou gespot

Beautynieuws voor jou gespot: Geef haar een kans

Chemotherapie leidt vaak tot haaruitval. Het is voor patiënten, zowel voor mannen als vrouwen, zeer belastend. De verandering van uiterlijk is erg heftig en kan de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.

Haaruitval door chemotherapie kan door hoofdhuidkoeling vaak voorkomen of verminderd worden. Meerdere onderzoeken hebben dit bewezen. Vaak treedt er ondanks hoofdhuidkoeling toch altijd enige haaruitval op. De kans op succes is afhankelijk van het soort chemotherapie.

Nederlandse onderzoeksresultaten laten zien dat het succespercentage varieert van 10 tot 90%, met een gemiddelde van 50%.

Hoofdhuidkoeling kan bij alle soorten kanker toegepast worden, met uitzondering van kwaadardige bloed- en lymfklierziekten zoals leukemie.

Hoofdhuidkoeling, haarkoeling, ijsmuts, coldcap. Vele benamingen voor de kap die wordt gebruikt om haaruitval door chemotherapie te voorkomen. Maar wat is het eigenlijk? Hoofdhuidkoeling is het koelen van de hoofdhuid met een koude hoofdkap. De temperatuur van de hoofdhuid neemt hierdoor af tot ongeveer 15-25˚C.

Hoe werkt hoofdhuidkoeling?
Haaruitval wordt veroorzaakt doordat haarcellen door de medicijnen (cytostatica) worden beschadigd. Koeling van de hoofdhuid zorgt ervoor dat de doorbloeding van de haarwortels in de hoofdhuid vermindert en de stofwisseling verlaagt. Beschadiging van de haarwortels wordt hierdoor beperkt.

Hoe wordt hoofdhuidkoeling toegepast?
Hoofdhuidkoeling wordt toegepast door vóór, tijdens en na de toediening van de chemotherapie een koelkap op het behaarde hoofd te plaatsen. Deze kap is met slangen verbonden aan het koelapparaat en wordt gekoeld door koelvloeistof. De patiënt is ongeveer twee uur langer in het ziekenhuis aanwezig dan wanneer geen hoofdhuidkoeling wordt toegepast.

Hoe wordt de koeling verdragen?
Over het algemeen wordt hoofdhuidkoeling goed verdragen. Vooral de eerste tien tot vijftien minuten worden als koud en onaangenaam ervaren. Soms treedt hoofdpijn op, maar die kan meestal goed met een pijnstiller behandeld worden. Andere bijwerkingen treden nauwelijks op en zijn niet ernstig.

Stichting geef HAAR een kans zet zich in om haaruitval door chemotherapie of radiotherapie te verminderen. Wij werken samen met het Integraal Kankercentrum Nederland, ziekenhuizen en universiteiten en streven ernaar dat

 • ieder ziekenhuis waar chemotherapie gegeven wordt ook hoofdhuidkoeling aanbiedt.
 • er in ieder ziekenhuis voldoende deskundigheid is voor de indicatiestelling en uitvoering van hoofdhuidkoeling.
 • ziekenhuizen betere informatie over hoofdhuidkoeling en de kans op succes aan patiënten kunnen bieden.
 • de resultaten verbeterd worden door verbetering van de indicatie, koelmethode en koelsystemen.
 • de kwaliteit van leven verbeterd door een goede begeleiding van hulpverleners.
Wil je meer informatie over hoofdhuidkoeling? Op de website ‘Geef haar een kans’ vind je alle informatie.

6 Comments on Beautynieuws voor jou gespot – week 34

 1. chucky1012
  30 augustus 2016 at 06:00 (6 jaren ago)

  Interessant is het laatste nieuws in het artikel!

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. hilde
  29 augustus 2016 at 22:02 (6 jaren ago)

  Ik had inderdaad op Tutje haar blog al gelezen hierover. Fijn dat het onder de aandacht komt!

  Beantwoorden
 3. Annette
  29 augustus 2016 at 20:14 (6 jaren ago)

  Ik heb de laatste tijd meer gelezen over de hoofdhuidkoeling ook in de krant. Fijn als het een optie is maar ik begreep ook dat het niet altijd werkt. Voor degene waarbij het wel kan zorgen voor haar behoud vind ik het heel fijn. Het is al naar genoeg zo’n periode en met je haar zie je er toch ‘minder ziek’ uit.

  Beantwoorden
 4. Marinke
  29 augustus 2016 at 19:46 (6 jaren ago)

  Een vriendin van mij heeft ook de hoofdhuidkoeling gebruikt bij chemo, was een wisselend succes. het was niet comfortabel en uit eindelijk is toch nog wel een groot deel van haar haar uitgevallen.
  Maar goed dat het er is natuurlijk!

  Beantwoorden
 5. Hennie
  29 augustus 2016 at 18:21 (6 jaren ago)

  Wat ontzettend lief dat je hoofdhuidkoeling noemt in je nieuwsoverzicht.

  Dankjewel!

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  29 augustus 2016 at 16:27 (6 jaren ago)

  Hoofdhuidkoeling, nog nooit van gehoord en wist ook niet dat het haaruitval kan voorkomen bij chemo. Wat goed zeg, lijkt me heel innovatief!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.