Beautyspots stopt…

Dit is het laatste artikel wat ik schrijf op Beautyspots. Na 9 jaar en 10 maanden komt er een einde aan de lange reeks artikelen die ik geschreven heb. Het is niet langer te combineren met mijn drukke baan, ik moest op de rem trappen…

Beautyspots stopt na bijna 10 jaar…

Een maand of drie geleden ben ik voor de 2e keer in een jaar tijd gecrasht op mijn werk. Wekenlang barstte ik regelmatig in huilen uit, ik werd op een gegeven moment nergens meer blij van en haalde nergens meer voldoening uit. Dankzij mijn collega’s en manager ben ik daar weer bovenop gekrabbeld, maar ik wist natuurlijk wel dat ik ergens wat moest gaan veranderen. En het is heel simpel: uit mijn baan komt mijn salaris, daar betaal ik mijn boodschappen en hypotheek van. Naast het feit dat ik mijn werk ook gewoon ontzettend leuk vind, hoe druk het soms ook is. Ik had al regelmatig gedacht aan stoppen met Beautyspots, maar het is niet makkelijk om iets wat je al zo lang met zoveel liefde doet, te stoppen. In die tijd kreeg ik het al niet meer voor elkaar om nog iedere week artikelen te schrijven. Gelukkig werk ik altijd drie weken vooruit, dus ik kon me die pauze wel permitteren zonder dat daar hier iets van te merken was.

Toen kwam er een week of 6 à 7 geleden een telefoontje van het hostingbedrijf waar mijn website draait. Mijn website was te groot geworden voor de gezamenlijke server waar hij op draait, en dreigde deze server op te blazen. Een optie was een eigen server, maar daarvoor zou ik het zevenvoudige gaan betalen per jaar. Ik haal nauwelijks inkomsten uit mijn blog (en dat wil ik ook zo houden), dus het bedrag wat ik dan moest gaan betalen stond in geen enkele verhouding meer.

Ik heb toen geïnformeerd bij de website beheerder die mijn website technisch onderhoudt. Die heeft kritisch naar mijn website gekeken en kwam met een enorme lijst aan dingen die ik moest doen om de grootte van de website te verbeteren. Denk aan updates draaien, foto’s verkleinen, plugins vervangen en dergelijke. Een lijst wat me zeker een weekend werk zou kosten. Wéér van dit geneuzel… De ene keer is het je website die gekopieerd wordt door een vaag buitenlands bedrijf wat je een hoop uitzoekwerk kost, dan weer de privacy wetgeving, en nu weer dit. Ik vind dit ‘geneuzel’ gewoon niet leuk om te doen, en ik kon er nu de energie niet meer voor opbrengen.

Al heel snel had ik besloten: this is it, ik stop ermee. Dat was op een donderdag, en ik gaf mezelf het hele weekend de tijd om er goed over na te denken. Inclusief 30 kilometer wandelen, voor mij altijd een mooi moment om alles op een rijtje te krijgen. Maar eigenlijk had ik de beslissing al genomen, en heb er het hele weekend niet meer over nagedacht. En eerlijk gezegd voelde ik zelfs een soort van opluchting, dat zegt natuurlijk al genoeg. Ik heb de bedrijven waar ik regelmatig mee samenwerk, een maand geleden al op de hoogte gebracht. En nu is het tijd om het jullie, mijn trouwe lezers en lezeressen, te vertellen.

Vanaf 1 augustus gaat Beautyspots offline. Ik heb nog overwogen om tot 1 oktober door te gaan, zodat ik de tien jaar zou volmaken, maar dat voegt uiteindelijk niet meer zo veel toe natuurlijk. Het is goed zo, het is tijd voor wat meer lucht en ruimte in mijn hoofd en leven. Bijna tien jaar heb ik met veel liefde en plezier geblogd, en bijna tien jaar hebben jullie met veel enthousiasme trouw meegelezen en gereageerd. Voor dat laatste wil ik jullie ontzettend bedanken, jullie hebben er mede voor gezorgd dat ik het zo lang heb volgehouden, dat het zo lang zo leuk bleef om te doen.

Voorlopig blijf ik op Facebook en Instagram nog actief. Wellicht dat ik daar tezijnertijd weer een soort van weekoverzicht en/of korte reviews ga plaatsen, maar daar doe ik nu nog geen concrete uitspraken over. Eerst maar eens rust in mijn hoofd krijgen, dat is voor nu het allerbelangrijkste voor mij. Ik ben er van overtuigd dat waar deuren sluiten, nieuwe deuren weer opengaan.

Dag lieve allemaal! ♥

36 Comments on Beautyspots stopt…

 1. Cindy
  7 augustus 2022 at 18:48 (17 uur ago)

  Ik ben al die tijd vooral een stille lezer geweest, reageerde héél sporadisch eens, maar ik heb je artikelen altijd met plezier gelezen.

  Soms gaan de dingen gewoon niet zoals je graag zou willen en als je er ook last van gaat krijgen omdat het toch allemaal teveel is, dan is dit de verstandigste keus. Jij bent het allerbelangrijkst en je moet goed voor jezelf (blijven) zorgen.

  Het ga je goed!

  Groet van Cindy (en een lange poot van Mellow)

  Beantwoorden
 2. Forever38.com (Vera)
  1 augustus 2022 at 10:52 (1 week ago)

  Dag lieve Natasja, bedankt voor de inspiratie, de gezelligheid en alles wat je online middels je blog gegeven hebt ! Ik wens jou alle succes toe, zowel zakelijk als prive.
  Liefs Vera

  Beantwoorden
 3. Roos
  1 augustus 2022 at 06:15 (1 week ago)

  Bedankt voor alle mooie blogs en vlogs die je gegeven hebt. Ik hoop dat je wat meer rust kunt vinden nu je dit besluit hebt genomen. Ook dat het plezier voorop blijft staan. Ik vind je een lieve,kleurrijke en veelzijdige dame die zoveel groei en verandering meemaakt. Daar neem ik mijn petje voor af. Dus dank je wel nogmaals, alle goeds voor jou ♥️

  Beantwoorden
 4. Madelon
  31 juli 2022 at 20:42 (1 week ago)

  Lieve Natasja,

  Dank je wel voor al je leuke blogs en foto’s. Al een paar jaar lees ik je blogs, word ik blij van je spontaniteit en open eerlijkheid en leef ik met je mee als ‘sh*t happens’.
  In de tussentijd ben ik Tante Betsy fan geworden, gebruik ik Pupa make-up en overweeg ik om mijn naaimachine weer af te stoffen.. Vaak pakte ik op zondagavond mijn laptop op schoot om te lezen wat je had geschreven, daar keek ik altijd echt naar uit.
  Ik ga je oprecht missen en wens je alle goeds!
  Liefs, Madelon

  Beantwoorden
 5. Danielle Schoonderwoerd
  30 juli 2022 at 14:26 (1 week ago)

  Wat een moeilijke, maar dappere beslissing. Geniet van de tijd die vrij gaat komen.

  Beantwoorden
 6. Esther Messing
  29 juli 2022 at 20:34 (1 week ago)

  Lieve Natasja,
  Wat zal dat een moeilijke beslissing geweest zijn. Maar er komen zoals je zelf zegt vast weer andere mooie dingen op je pad. En je moet er wel plezier aan blijven beleven.
  Ik las altijd met plezier je blogs en die ga ik dan ook zeker missen. Pas goed op jezelf.
  Knuffel Esther

  Beantwoorden
 7. Wendy
  28 juli 2022 at 16:52 (2 weken ago)

  Ik zal je leuke berichten en artikels zeker gaan missen. Maar je moet doen wat hoed voor jouw voelt en gied voor jouw is. Ik ijf je zeker volgen op insta.
  Ik wens je heel veel geluk en liefde toe

  Beantwoorden
 8. Susan Hupkens
  28 juli 2022 at 16:39 (2 weken ago)

  Je gaat vast genieten van de ruimte die het je geeft !

  Beantwoorden
 9. Betsy
  28 juli 2022 at 16:31 (2 weken ago)

  Een wijs besluit Natasja en daar waar een lust een last wordt moet je keuzes maken. Je gezondheid gaat boven alles. Succes voor de toekomst en volg je ❤️.

  Beantwoorden
 10. Monique
  28 juli 2022 at 16:27 (2 weken ago)

  Wat goed dat je naar jezelf luistert. En het is inderdaad belangrijk om dingen op tijd los te laten. Het moet niet gaan voelen als “moeten”. Zo’n blog bijhouden, foto’s maken, zorgen dat je blog zichtbaar is; het is ook erg veel werk.
  Wees lief voor jezelf en hopelijk kom je goed tot rust.
  Nogmaals dankjewel voor de mooie artikelen die je over Mooqi hebt geschreven!

  Beantwoorden
  • Ada
   1 augustus 2022 at 18:59 (7 dagen ago)

   Ik heb jaren genoten van je blog. Je hebt me veel leesgenot bezorgd. Nu heb je een wijs besluit genomen door te stoppen. De maandagochtend zal voor veel fans even anders worden. Geen The colors of my life meer bij het ontbijt!
   Geniet van al je rijkdommen, je mooie wandelingen en je nieuwe hobby kleding maken. Ik kom je vast nog wel een keer tegen, we wonen niet ver van elkaar!

   Beantwoorden
 11. Cindy
  28 juli 2022 at 16:09 (2 weken ago)

  Heel verstandige beslissing, al begrijp ik dat het dubbel voelt. Lees je blog niet zo vaak meer (lees uberhaupt niet zo vaak blogs meer) maar verbaasde me er al een tijdje over hoe je dat toch redt elke keer. Fulltime werken en een blog ernaast, en dan al het wandelen.
  Werk zelf 36 uur, zonder blog, en vind dit al pittig.
  Heel goede keuze om voor een stuk rust in je hoofd te kiezen. Geniet van de vrije tijd die je straks hebt.

  Beantwoorden
 12. Marguerita
  28 juli 2022 at 15:36 (2 weken ago)

  Wat jammer Natascha… ik las je kleurrijke posts met plezier. Gezondheid gaat echter voor, sterkte met alles.

  Beantwoorden
 13. Arianne
  28 juli 2022 at 13:38 (2 weken ago)

  Ik ga je kleurrijke blog missen. Het ga je goed

  Beantwoorden
 14. Cindy Olde Kalter
  28 juli 2022 at 13:24 (2 weken ago)

  Beantwoorden
 15. Elke
  28 juli 2022 at 13:14 (2 weken ago)

  Bedankt voor alle mooie blogs die je hebt geschreven. Geen maandagochtend was voor mij compleet zonder je weekoverzicht. Je hebt voor jezelf een goed besluit genomen!

  Beantwoorden
  • Jeanne broos
   29 juli 2022 at 08:26 (1 week ago)

   Lieve natasja, dank je wel voor je kleurrijke en mooie blogs. Ik vond het een plezier ze te te lezen.Ze waren voor mij een voorbeeld je het afvallen, wandelen, kledingmaken, jouw p osiviteit. Ik begrijp je keuze. Het gaat je goed en veel succes met Wat je gaat doen….bedankt voor alles !!

   Beantwoorden
 16. Caro
  28 juli 2022 at 12:55 (2 weken ago)

  Wat een dappere en misschien ook moeilijke keuze heb je durven maken. En een hele goede lees ik zo in deze laatste blog. Je was één van mijn voorbeelden bij het starten van mijn eigen kleine blog avontuur. We zagen jou jouw eigen kledingstijl ontwikkelen, jouw verhuizing en tuinavonturen. Jouw prachtige afvalproces en bovenal, jouw geweldige wandelprestaties!!! Dat gaan we zeker missen maar ik kom je zeker weer tegen op socials en ook in real life! Dank je wel voor alle inspiratie

  Beantwoorden
 17. chucky1012
  28 juli 2022 at 12:38 (2 weken ago)

  Lieve Natas,
  Jij hebt gedaan wat goed voor jou is….
  Je zal gaan nieten van zoveel moois…..
  Men gunt elkaar een goede gezondheid……
  Maar missen zal ik je en zeker nu je prachtige outfits zelf naait op jou prachtige naaimachine.
  De uitjes naar je ouders en de overheerlijke gerechten maar ook over je wandelingen etc…..

  Ik wens jou alle goeds en heel veel moois in de toekomst Xoxo

  Beantwoorden
 18. Ellen
  28 juli 2022 at 10:52 (2 weken ago)

  Wat een dapper besluit. En als het uitspreken hiervan al rust brengt zal het ook zeker de juiste beslissing zijn. Wel erg jammer, ik vind persoonlijk jouw reviews echt de beste! Wie weet wat de toekomst brengt, succes!

  Beantwoorden
  • Syl
   28 juli 2022 at 12:26 (2 weken ago)

   Lieve Natasja
   Wat een ontzettend dapper besluit!
   Ik ben trots op je en hopelijk komt er veel voor terug.
   Dankje wel voor alle blogs die ik van je heb mogen lezen

   Knuffels xxx

   Beantwoorden
 19. Paola
  28 juli 2022 at 10:50 (2 weken ago)

  Als iets wat leuk is een opgave wordt is het tijd om te stoppen. Zeker als daar dit soort belachelijke kosten bijkomen. Jammer maar ik begrijp je!! En er komen vast weer andere mooie dingen op je pad

  Beantwoorden
 20. Jeltje
  28 juli 2022 at 10:25 (2 weken ago)

  Dapper en verstandig dat je dit besluit hebt genomen Natasja, maar wat vind ik het jammer!
  Ik las je verhalen altijd met zoveel plezier, de passie spatte van je verhalen en foto’s af.
  Pas goed op jezelf mooi mens!

  Beantwoorden
 21. Debbie
  28 juli 2022 at 10:19 (2 weken ago)

  Hoi Natasja, ik heb je met veel plezier gevolgd en waardeer het enorm dat je jezelf bent gebleven. Ik wens je heel veel succes met je nieuwe weg die je inslaat. Het komt zeker goed en wat jij zegt er komen ook weer nieuwe dingen op je pad.

  Beantwoorden
 22. Annette Elias
  28 juli 2022 at 10:17 (2 weken ago)

  Oh lieve Natasja, wat een dappere en verstandige stap! En zo begrijpelijk! Er wordt echt aan de noodrem getrokken en dan kun je alleen maar luisteren!
  Want onze lieve Natasja in een burn out, dat mag niet gebeuren! En aan wat ik zo lees ging je al flink die kant op!
  Daarom heel wijs en verstandig van je!
  Ook ontzettend moeilijk natuurlijk! Want wat heb je iets fantastisch neergezet! Jouw blog is uniek in zijn soort! Ik zal je leuke, kleurrijke, informatieve, originele, handige en goed verzorgde blogs, die je op zo’n fijne manier hebt geschreven echt gaan missen! Dank voor al je liefde en energie die je er in hebt gestoken!
  Soms is iets dat heel leuk is, ZO leuk, maar ook zo veeleisend om het op het hoge niveau te houden, dat het je letterlijk en figuurlijk te veel gaat kosten! Het zal een lege plek geven, maar ook ruimte! Ga maar lekker dingen doen waar je hoofd leger van wordt!
  Je hebt het goed gedaan Natasje, die bijna tien jaren, maar ook nu dit besluit!
  We blijven elkaar gelukkig online zien, en wie weet ook weer eens in het echt!
  Dikke knuffel!

  Beantwoorden
 23. Rianda
  28 juli 2022 at 10:16 (2 weken ago)

  Wat goed dat je op de rem hebt durven trappen, respect! Bedankt voor je leuke blogs, ik las ze altijd graag. Het beste hoor!

  Beantwoorden
 24. Annette
  28 juli 2022 at 09:49 (2 weken ago)

  Dat is de juiste beslissing voor jou Natas en heel goed. Dank je wel voor al je mooie reviews, heerlijk kleurige kledingkeuzes (je weet het ik ben ook niet vies van een beetje kleur). Ik blijf je op Insta zeker volgen en wens je heel veel succes met alles wat op je pad zal komen.

  Beantwoorden
 25. Ingrid Hietkamp
  28 juli 2022 at 09:43 (2 weken ago)

  Dankjewel voor al je blogs, ik las ze vaak. Liefs en tot ergens

  Beantwoorden
 26. Jackie1nl
  28 juli 2022 at 09:39 (2 weken ago)

  Bedankt voor de mooie blogs. Ik kwam regelmatig even langs.
  Heel veel succes

  Beantwoorden
 27. Ilse Colla
  28 juli 2022 at 09:33 (2 weken ago)

  Veel succes, Natasja. Een wijs besluit, maar we gaan je missen.
  Lieve groetjes,
  Ilse

  Beantwoorden
 28. Esther
  28 juli 2022 at 09:31 (2 weken ago)

  Heel jammer dat je gaat stoppen. Ik las je blogs altijd met veel plezier. Maar na je verhaal gelezen te hebben, ook meer dan begrijpelijk. Dankjewel voor je leuke blogspot en een inkijkje in jouw leven elke maandag.

  Beantwoorden
 29. Joyce
  28 juli 2022 at 09:25 (2 weken ago)

  Zoveel respect voor jou, vor dit besluit maar ook dat je het bloggen jaren met passie en liefde hebt gedaan naast je baan! Ik las niet alles, maar wat ik las vond ik echt onwijs leuk en heb dan ook genoten en nieuwe merken ontdekt. Bedankt voor alle inspirerende en gezellige, kleurrijke blogs!

  Beantwoorden
 30. Petra van Schijndel
  28 juli 2022 at 09:15 (2 weken ago)

  Lieve Natasja, wat een lastig en wijs besluit. Ik ga je blogs zeker missen. Bedankt voor al het moois en leuks wat je schreef en liet zien.

  Beantwoorden
 31. Neeltje
  28 juli 2022 at 09:14 (2 weken ago)

  Bedankt voor al die mooie jaren. Dankzij jou is de zoektocht naar natuurlijke en mooie producten een stuk makkelijker geworden. We spreken elkaar zeker nog!

  Beantwoorden
 32. Bouke
  28 juli 2022 at 09:12 (2 weken ago)

  Wat goed dat je kiest voor wat goed voelt!
  Ik ga je op de maandagochtend zeker missen… dankjewel voor al het leesplezier en dikke knuffel

  Beantwoorden
  • Marlieke
   29 juli 2022 at 19:55 (1 week ago)

   Wat een moedig besluit! Als de opluchting zo groot is dan kan het alleen maar goed zijn. Ik zal de wekelijkse inkijkjes in je leven wel gaan missen. Zo leuk! Je fleurige kledingstijl maakt mij instant vrolijk. En ik heb ook een aantal leuke producttips overgehouden aan je blog. Dankjewel en het ga je goed!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.