Belnatur Duo Face Make-up remover

Iedere avond voor ik naar bed ga, verwijder ik mijn make-up en reinig ik mijn huid. Dat doe ik al zolang als ik me kan herinneren. Hoe moe ik ook ben of hoe laat het ook is, het bestaat niet dat ik dit oversla. Het is voor mij gewoon ondenkbaar dat ik met make-up op mijn gezicht ga slapen, en ik heb ook eigenlijk nooit kunnen begrijpen dat sommige mensen dat regelmatig doen. Nu heb ik de ene keer natuurlijk meer zin dan de andere keer, en als ik een snelle manier kan ontdekken, sta ik daar altijd voor open. De afgelopen tijd testte ik de Belnatur Duo Face Make-up remover, ik vertel je er vandaag meer over.

Belnatur Duo Face Make-up removerBelnatur Duo Face Make-up remover

Belnatur Duo Face Make-up remover is een zogenaamde twee fasen-reiniger, zoals je doorgaans vooral bij oogmake-up removers ziet. Dat twee fasen slaat op het feit dat de remover uit twee verschillende vloeistoffen bestaat, één op olie basis en één op waterbasis. Voor gebruik moet je het flesje even schudden, zodat de vloeistoffen zich met elkaar mengen. De Duo Face Make-up remover verwijdert alle soorten gezichts-, oog- en lipmake-up, ook de waterbestendige of de lang houdbare varianten.

Belnatur Duo Face Make-up removerBelnatur Duo Face Make-up remover zit in een handige verstuiver, dat heb ik nog niet eerder gezien bij een make-up remover, jij wel?

Belnatur Duo Face Make-up removerAlle Belnatur gezichtsreinigers bevatten verschillende plantenextracten die ervoor zorgen dat de huid gerevitaliseerd, gehydrateerd en verzacht wordt. De Belnatur Duo Face Make-up remover is vrij van parfum, en droogt de huid niet uit.

Belnatur Duo Face Make-up removerIk heb de Belnatur Duo Face Make-up remover puur gebruikt om mijn make-up te verwijderen. Daarna volgt bij mij altijd nog de reinigende stap. Tenzij ik echt héél, héél, héél moe ben, dan volsta ik een enkele keer met alleen het verwijderen van mijn make-up. Maar dat komt echt maar heel zelden voor.

Belnatur Duo Face Make-up remover

Gebruik en werking

Op de foto hierboven zie je goed de verschillende vloeistoffen. Het bovenste gedeelte is op oliebasis, dat drijft op het gedeelte op waterbasis. Even schudden volstaat om de beide vloeistoffen goed met elkaar te laten mengen:

Belnatur Duo Face Make-up removerIk gebruik Belnatur Duo Face Make-up remover op een paar verschillende manieren. Meestal spray ik de make-up remover op mijn gezicht (even ogen dicht!) en verwijder mijn make-up na een paar seconden met een wattenschijfje. Mijn ogen doe ik daarna nog even apart, hiervoor spray ik een beetje van de remover rechtstreeks op een wattenschijfje en verwijder hiermee mijn oogmake-up. Soms, als ik een beetje moe ben en niet zoveel zin heb in een ‘lange’ reinigingsroutine, spray ik de make-up remover op mijn gezicht en breng daar meteen overheen mijn gezichtsreiniger aan. Maar dat mag je niet verder vertellen hoor 😉

Belnatur Duo Face Make-up removerIn alle gevallen werkt Belnatur Duo Face Make-up remover uitstekend. Ze verwijdert sowieso moeiteloos mijn foundation en andere gezichtsmake-up, en oogschaduw en lipstick (als die laatste er nog op zit ‘s avonds, meestal niet). Mijn mascara verwijder ik altijd even apart met een wattenschijfje, maar ook dit kost nauwelijks moeite. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik geen waterproof mascara draag, die heb ik eigenlijk niet eens op mijn make-up tafel staan.

Naast het feit dat de make-up remover zijn werk gewoon uitstekend doet, vind ik de handige sprayflacon een enorm groot pluspunt. En het feit dat hij parfumvrij is, zal veel mensen waarschijnlijk ook aanspreken. De flacon is bovendien lekker royaal (200 ml), zodat je er best lang mee doet.

Belnatur Duo Face Make-up remover (€ 27,55/200 ml) is verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons die met dit merk werken. Een overzicht van de verkooppunten vind je via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Belnatur Duo Face Make-up remover

 1. Natascha
  17 maart 2017 at 08:13 (5 jaar ago)

  Ik kan me ook niet voorstellen dat er dames zijn die hun make-up niet verwijderen. Slapen met mascara? Dat vind ik echt drie keer niks en ik hou geen wimpers over haha. Dit lijkt me weer een prachtig product, leuk ook dat het een spray is!

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  16 maart 2017 at 10:38 (5 jaar ago)

  Lijkt me ook superhandig met die sprayflacon. Mooi product, ben er erg benieuwd naar

  Beantwoorden
 3. jeapiebel
  16 maart 2017 at 09:27 (5 jaar ago)

  Sprayflacon vind ik ook heel handig. Je kunt ook gewoon makkelijker het hele gezicht sprayen idd. Parfumvrij dat is ook positief.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  16 maart 2017 at 07:54 (5 jaar ago)

  Ik kan ook echt niet met make-up op naar bed!! Dit product klinkt gelukkig erg fijn!

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  16 maart 2017 at 07:36 (5 jaar ago)

  Dat ziet er goed uit!
  Het lijkt me zuinig in gebruik door de speciale pomp.
  Dit merk ken ik niet.
  Vindt het wel erg duur.

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. marije
  16 maart 2017 at 06:12 (5 jaar ago)

  Wat grappig die spray flacon. Dat had ik idd nog nooit gezien. Handig dat hij multi-functioneel is.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.