Belnatur Glycofruit: een stralende lentehuid!

Inmiddels weet iedereen wel dat het belangrijk is om je huid regelmatig te ontdoen van dode huidcellen. Deze staan namelijk vernieuwing van de huid in de weg, en zorgen voor een doffe, vale uitstraling. Zeker na de winter, waarin we nu eenmaal meer binnen zitten en meestal ook minder in beweging zijn, is het belangrijk om de huid ‘klaar te stomen’ voor de hopelijk lange lente en zomer. Ik maakte kennis met Belnatur Glycofruit, een heel makkelijke en aangename manier om dode huidcellen te verwijderen. En natuurlijk vertel ik jullie er wat meer over!

Belnatur Glycofruit

Belnatur Glycofruit Seractif en Renova

De GLYCOFRUIT-lijn van BELNATUR werkt op basis van twee verschillende technologieën om dode huidcellen optimaal te verwijderen en de celvernieuwing van de huid op een krachtige wijze te stimuleren. De hydroxyzuren werken door middel van ingrediënten die de ‘cementlaag’ tussen de dode huidcellen losweken, waardoor de dode huidcellen loslaten. Hiervoor wordt een combinatie toegepast van exfoliërende fruitzuren (AHA’s), salicylzuur (BHA), glycolzuur, melkzuur, citroenzuur, appelzuur, wijnsteenzuur en amandelzuur. De werkstof Exfolactive® is een Nopal Cactusbloem-extract dat de huidenzymen (die van invloed zijn op de natuurlijke afschilfering van de huid) een stimulerende boost geeft.

Bovenstaande tekst heb ik even gekopieerd uit het persbericht naar aanleiding van de introductie van de Belnatur Glycofruit lijn afgelopen maart. Het merk komt oorspronkelijk uit Spanje, maar nu kunnen wij dus ook genieten van de mooie producten!

Belnatur Glycofruit

Belnatur Glycofruit

Belnatur Glycofruit Seractif is een serum wat je onder je dag- of nachtcrème gebruikt. Het belooft de droge huid te hydrateren en de vette huid te ontdoen van haar vette glans. Het is dus eigenlijk geschikt voor alle huidtypen, de werking kan per huidtype iets verschillen.

Belnatur Glycofruit Seractif bevat extracten van bosbes, sinaasappel, citroen, rietsuiker en ahornsuiker, welke allemaal een hoog gehalte aan natuurlijke fruitzuren bevatten. Daarnaast bevat het serum amandelzuur en salicylzuur (BHA). Toegevoegde mucopolysacchariden (suikermoleculen) zorgen ervoor dat het vocht in de huid beter wordt vastgehouden.

Belnatur Glycofruit

Belnatur Glycofruit Seractif zit in een mat glazen flacon, die er sjiek uitziet. Het pompje doseert heel nauwkeurig en fijn, en dat is gezien de textuur van het serum extra prettig.

Belnatur Glycofruit

De textuur is waterdun, het serum laat zich daardoor erg makkelijk over mijn huid verdelen. Ik heb slechts twee pompjes per keer nodig, het serum is zuinig in gebruik. Na het inmasseren voelt het serum een beetje plakkerig aan op mijn huid, ik ervaar dit wel vaker bij dit soort producten. Na het aanbrengen van mijn dag- of nachtcrème is dit plakkerige gevoel meteen verdwenen.

Belnatur Glycofruit

Ik vind het serum erg prettig in gebruik, ik voel nauwelijks dat ik een extra laagje op mijn gezicht draag. Zeker op wat warmere dagen vind ik dat erg belangrijk, omdat ieder voelbaar laagje extra dan bij mij gewoon oncomfortabel voelt. De lichte, fris-fruitige geur maakt het gebruik van het product extra aangenaam. Het serum is uitstekend in combinatie met je gebruikelijke gezichtsverzorging te gebruiken, ik vind dat een heel groot pluspunt.

Belnatur Glycofruit

Belnatura Glycofruit Renova is een “intensief exfoliërende en hydraterende huidvernieuwingscrème”. Voorzien van SPF 15 biedt hij een lichte tot medium bescherming tegen de zon, en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Het is een rijke crème, die geschikt is voor de droge en gecombineerde huid (check!).

Belnatur Glycofruit

Belnatur Glycofruit Renova bevat dezelfde vijf botanische extracten als het Seractif serum: bosbes, sinaasappel, ctiroen, rietsuiker en ahorn suiker. Daarnaast is de crème ook rijk aan natuurlijke fruitzuren (glycolzuur, melkzuur, citroenzuur, appelzuur en wijnsteenzuur), en bevat Exfolactive en de werkstof Structurine. Deze bevat witte Lupine-extract, wat de samenhang van nieuwe huidcellen verbetert. Als ik naar de ingrediënten kijk, is de werking van de Renova crème nog wat sterker dan die van het serum.

Belnatur Glycofruit

Belnatur Glycofruit Renova heeft dezelfde frisse, fruitige geur als haar zusje Seractif, heerlijk!

Belnatur Glycofruit

Renova heeft een romige textuur, maar smeert wel ontzettend fijn uit op mijn huid. Zowel voor overdag als ’s avonds is het een fijne crème, die prima bij mijn gecombineerde huid past. Ik heb gedurende een maand Renova ’s ochtends en ’s avonds gebruikt, waarbij ik haar ’s avonds combineerde met Seractif. Uiteraard kun je Seractif ook in combinatie met je gebruikelijke gezichtsverzorging gebruiken.

Belnatur Glycofruit

Na een paar weken voelt mijn huid gladder en zachter, en ziet ze er ook wat meer lente-proof uit, ze straalt wat meer en heeft de doffe winterlook van zich af weten te schudden. Daarnaast zijn zowel de crème als het serum gewoon ontzettend fijn in gebruik, ze verzorgen mijn huid uitstekend, mijn huid glimt inderdaad minder snel (met dank aan Seractif) en blijft rustig, zonder al te veel onzuiverheden (die vaak veroorzaakt worden door een opeenhoping van dode huidcellen). Ja, dit zijn producten waar zowel mijn huid als ikzelf prima aan kunnen wennen!

Ik ben er zelf (maar dit is puur mijn persoonlijke mening en niet op wetenschappelijke feiten gebaseerd) geen voorstander van om dit soort producten maand in, maand uit te gebruiken, ik zie het echt als oppeppers voor mijn huid, en gebruik ze daarom in kuurvorm, 2 à 3 keer per jaar. Ik heb het idee dat ze dan alleen maar krachtiger werken. Voor nu gaan deze Belnatur Glycofruit dus even de kast in, om ze na de zomer, zo rond september, weer tevoorschijn te halen. Dan mogen ze mijn huid weer een mooie boost gaan geven!

Let er overigens goed op, dat als je exfoliërende producten als deze gebruikt, je een goede beschermingsfactor gebruikt als je de zon in gaat, want je huid verbrandt sneller dan normaal.

Meer informatie over de producten en de verkooppunten vind je op de website van Beauty-Affairs. Belnatur Glycofruit Seractif kost € 59,90 voor 30 ml, Renova kost € 60,75 voor 50 ml. Dit zijn luxe prijzen, maar het zijn dan ook mooie, luxe producten; gezien hun werking en hun mooie ingrediënten vind ik ze het geld dubbel en dwars waard.

Wat doe jij om je huid te ontdoen van dode huidcellen?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

10 Comments on Belnatur Glycofruit: een stralende lentehuid!

 1. Miranda Aerts
  29 mei 2016 at 18:53 (6 jaren ago)

  Mooie producten, ik gebruik zachte scrubs om dode huidcellen te verwijderen maar dit lijkt me ook heerlijk.

  Beantwoorden
 2. Annette
  29 mei 2016 at 15:39 (6 jaren ago)

  Lekker even zo’n boost voor je huid. Klinkt goed en ziet er ook nog eens prachtig uit.

  Beantwoorden
 3. Babs
  29 mei 2016 at 09:38 (6 jaren ago)

  Ja, dit soort producten zijn altijd fijn… mooie oppepper voor de huid!

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  29 mei 2016 at 09:36 (6 jaren ago)

  Wat een fijn artikel! Het zijn inderdaad dure producten zeg, maar ik geloof dat ze fijn zijn!

  Beantwoorden
 5. Cindy
  29 mei 2016 at 09:23 (6 jaren ago)

  Klinkt goed, vooral dat serum. Blijf zelf echter bij Paula’s choice, even wat vriendelijker geprijsd. Dat gebruik ik overigens alleen in najaar/winter, idd vanwege het feit dat je huid gevoeliger wordt voor zon. En wil lekker de zon in.

  Beantwoorden
 6. Mireille Mommers
  29 mei 2016 at 09:05 (6 jaren ago)

  Kende het merk nog niet. Soortgelijke producten wel ben en net als jij voorstander om deze producten twee keer per jaar als een boost te gebruiken. Het is ook niet slim om producten met een exfoliërende werking te gebruiken tijdens periode waarin je veel in de zo’n gaat.

  Beantwoorden
  • Mireille Mommers
   29 mei 2016 at 09:05 (6 jaren ago)

   Verdorie die autocorrect ook ZON moet het zijn.

   Beantwoorden
  • Natasja
   29 mei 2016 at 09:10 (6 jaren ago)

   Oh wat stom, dat ben ik helemaal vergeten te vermelden, ik heb het alsnog toegevoegd. Bedankt voor de reminder 😉

   Beantwoorden
 7. Hilde Janbroers
  29 mei 2016 at 07:59 (6 jaren ago)

  Ik gebruik zelf af en toe een peeling en het Scrub & Mask van Filorga. Op dit moment ook nog het 3 stappenplan van Clinique, maar dat ga ik afbouwen omdat het toch iets te exfoliërend werkt.

  Raar eigenlijk dat het serum minder geconcentreerd is dan de crème. Meestal is dat het voordeel van een serum. Mooie producten en duidelijke review!

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  29 mei 2016 at 07:34 (6 jaren ago)

  Klinkt erg goed!
  Maar helaas erg duur.
  Ik zou dit niet kopen.
  Fijn dat jij een eerlijke mening geeft.

  Fijne dag en veel gezelligheid Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.