Ben & Anna 100% natuurlijke deodorant

Al een tijdje ben ik niet meer zo tevreden over mijn huidige deodorant. Ik was daarom op zoek naar een alternatief, en kwam toevallig bij het merk Ben & Anna terecht. Ben & Anna is een 100% natuurlijke deodorant, mijn eerste indruk van wat ik las was erg goed! Ik heb de deodorant inmiddels getest en vertel je vandaag of hij werkt voor mij.

Ben & AnnaBen & Anna natuurlijke deodorant

Ben & Anna zijn de oprichters van het merk, een echtpaar wat al jaren veganistisch leeft. Omdat Anna maar geen vegan gecertificeerde deodorant kon vinden die vrij was van aluminium, besloot ze samen met Ben om hun eigen vegan deodorant te ontwikkelen, volledig gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Heel veel recepten en tryouts later was het dan eindelijk zo ver: Ben & Anna natuurlijke deodorant ligt in de schappen!

Op dit moment is Ben & Anna verkrijgbaar in zes verschillende geuren: Persian Lime, Pink Grapefruit, Nordic Timber, Indian Mandarine, Vanilla Orchid en Provence.

Ben & AnnaIngrediënten

De voornaamste ingrediënten in de Ben & Anna deodorants zijn baking soda en natriumbicarbonaat, zij zorgen voor de krachtige werking van de deo. Arrowroot zorgt ervoor dat overtollig vocht wordt geabsorbeerd en de oksel droog aanvoelt. Verder bevat de deodorant veel verzorgende oliën en diverse plantenextracten, ik vind het er erg goed uitzien! De producten zijn ICADA gecertificeerd, en uiteraard niet op dieren getest.

Ben & AnnaGebruik en werking

Het was voor mij even wennen, een deodorant in stick-vorm. Ik gebruik namelijk al jaren een deo in spuitbus. Voor het eerste gebruik adviseer ik om even de scherpe randjes weg te halen, die voelen namelijk niet prettig aan onder je oksels. De boterachtige textuur smelt zodra deze in aanraking komt met de huid. De geur van Pink Grapefruit is erg lekker: fris en fruitig. Geen overheersende geur, maar gewoon voldoende aanwezig.

Toen ik de Ben & Anna deodorant ging testen, was het warm. Zeg maar gerust heet. Ik merkte dat de deodorant mij niet okselfris hield, en ook niet droog. Maar ja, onder deze weersomstandigheden was dat misschien ook niet zo gek. Ik merkte ook dat ik de deodorant niet kon gebruiken meteen nadat ik mijn oksels geschoren had. Dat zorgde voor enorme irritatie en een branderig gevoel. Jammer, met mijn reguliere Dove deodorant kan ik dat wel, en gezien de ingrediënten had ik dat van deze deo ook verwacht. Op zich geen onoverkomelijk probleem, want ik kan ook ’s avonds mijn oksels scheren. Ik besloot om te wachten (en te wachten, en te wachten…) tot het minder warm werd, om te kijken wat de deo dan zou doen. Helaas: nog steeds een zweetlucht, vaak al halverwege de dag. Ook voelen mijn oksels vaak echt nat aan, en dat is natuurlijk een allerminst fijn gevoel. Deze natuurlijke deodorant is het dus niet voor mij, ik ga verder op zoek naar iets wat wel voldoende werkt.

Ben & Anna natuurlijke deodorant (€ 7,95) is verkrijgbaar via hun eigen webshop, en via verschillende andere verkooppunten.

11 Comments on Ben & Anna 100% natuurlijke deodorant

 1. Marije
  14 oktober 2018 at 07:08 (4 jaren ago)

  Wat jammer zeg dat deze tegenviel. Had gehoopt op een topper. Ik vind deo in stick vorm heel erg prettig.

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  13 oktober 2018 at 19:57 (4 jaren ago)

  Wat jammer, ik ben ook op zoek naar een goede deo. Met littekens in mijn oksel, wil ik wel echt een niet irriterende deo. Deze wordt het dan dus niet.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  13 oktober 2018 at 07:57 (4 jaren ago)

  Er is niks zo fijn als een goede deodorant waar je op kunt vertrouwen. Jammer dat het deze niet is geworden voor jou, succes om de juiste te vinden!

  Beantwoorden
 4. Linda
  12 oktober 2018 at 20:21 (4 jaren ago)

  Ik zat met hetzelfde probleem,en kon geen deo vinden die aan mijn wensen voldeed.Tot ik drie jaar geleden de Odorex Deodorant Ultra Protect Creme ben gaan gebruiken. Ik bleef heerlijk droog,en bleef ook lekker fris. De deo ruikt heel lekker,een beetje poederige geur. een echte aanrader,zeker nu ik ook in de overgang bent belandt en veel last heb van opvliegers

  Beantwoorden
 5. Mariska
  12 oktober 2018 at 18:19 (4 jaren ago)

  Dat is wel zonde dat het niet werkt. Ik heb laatst voor het eerst zo’n soort deodorant geprobeerd (Lady Speed Stick) en die vond ik wel weer fijn. Helaas.

  Beantwoorden
 6. Marieke
  12 oktober 2018 at 09:53 (4 jaren ago)

  Ik heb ‘m ook en helaas krijg ik er ook irritatie van. Jammer! De allerbeste deo voor mij is nog steeds van We Love the planet, de sensitive variant. De deo’s van Erica vind ik ook fijn!

  Beantwoorden
 7. Talitha
  12 oktober 2018 at 09:49 (4 jaren ago)

  Jammer dat deze stick niet werkt voor jou, het idee is heel goed maar ja het moet wel werken natuurlijk.. bij mij is het enige wat werkt de rexona cotton dry stick, een spray werkt niet bij mij. Hopelijk vind jij ook gauw weer een deo waar je tevreden over bent, nix zo erg als onzeker moeten zijn over een evt. zweetlucht.. succes met je zoektocht verder!

  Beantwoorden
 8. Ilse Mara Peach
  12 oktober 2018 at 08:50 (4 jaren ago)

  Oh, jammer dat ie niet zijn werk doet. Ik heb een tijdje zelf mijn deo gemaakt met dezelfde ingredienten, maar ik had dan nadien een rare chemische geur in mijn bloesjes die er zelfs met wassen niet meer uit ging.

  Beantwoorden
 9. Esther Messing
  12 oktober 2018 at 08:28 (4 jaren ago)

  Ik zag je blog en dacht yeah een deodorant die misschien ook wat is voor mij. Maar als ik het zo lees hoed ik het niet te proberen. Het is natuurlijk voor iedereen verschillend maargeloof dat ik hem maar niet ga proberen. Fijn dat je zo eerlijk bent.

  Beantwoorden
 10. Mariëlle
  12 oktober 2018 at 08:22 (4 jaren ago)

  Ah no, wat jammer dat ie tegenvalt! Ik gebruik niet zo vaak meer deodorant, maar ik blijf toch bij Salt of the Earth!

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  12 oktober 2018 at 06:20 (4 jaren ago)

  Zo jammer dat deze deodorant niet fijn is en men na het gebruikt te hebben halverwege de dag nog steeds zweet.
  Mooie opvallende verpakking.
  Helaas want omdat ik de eerste foto zag dacht ik yes die moet ik ook kopen.
  Maar helaas.
  Ik zweet zoveel en zoek een goede deodorant.
  Fijne en zeer goede review.

  Happy Friday Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.