Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Peeling en Body Lotion

Herfst, dat betekent dat de lange broeken weer uit de kast gehaald zijn. Dat het buiten soms ontzettend guur en nat kan zijn, en dat we dus binnen de verwarming weer aan zetten. Allemaal factoren waar je huid flink van kan uitdrogen. Het is dan ook meer dan ooit belangrijk om je huid in deze tijd van het jaar goed te verzorgen. Vandaag laat ik je een heerlijk, opwekkend budgettopper-duo zien wat ook nog eens natuurlijk is: de Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling en Body Lotion ♥

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling en Body Lotion

Allereerst: wat zien de verpakkingen er geweldig uit! Benecos is een natuurlijk cosmeticamerk met een ontzettend leuke, hippe uitstraling, en dat laten ze met deze twee producten ook weer goed zien. De vrolijke, felle kleurtjes en het mooie dessin spreken me erg aan!

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling

Ik gebruik 1 tot 2 keer per week een peeling of scrub voor mijn lichaam en gezicht, zomer en winter. Niet alleen omdat het goed is voor een gezonde huid, maar ook omdat ik het gewoon fijn en lekker vind. Mijn huid die zo heerlijk zacht en glad voelt na het scrubben, en dan een lekkere volle, verzorgende crème of lotion na het afdrogen: ik vind dat echt een mini-spa momentje.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

Close-upje van de vrolijke, mooie verpakking, ik word er blij van!

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

Beide producten uit de Benecos Abrikoos & Vlierbloesem lijn zijn Vegan.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

De Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling is op basis van gemalen abrikozenpitten. De milde, natuurlijke samenstelling is zelfs geschikt voor de gevoelige huid. De peeling bevat een mix van zeven geselecteerde plantenextracten van gecontroleerde biologische teelt. Daarnaast zie ik natuurlijke verzorgende ingrediënten als Aloë Vera sap, Rozenbottelextract, Zonnebloemolie en vitamine E. De peeling is BDIH gecertificeerd.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

De peeling ziet eruit als een doorzichtige showergel, met daarin de stukjes gemalen abrikozenpit. Je gebruikt de Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling op een vochtige huid.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

Bij het inmasseren op mijn vochtige huid schuimt de peeling lichtjes op, maar blijft zacht en comfortabel aanvoelen. De korreltjes zijn heel subtiel, ik heb niet één seconde het gevoel dat ze mijn huid irriteren. Na het inmasseren spoel je de peeling van je huid, en droogt je daarna af.

Door de vrij subtiele korreltjes vroeg ik me af of de peeling zijn werk wel zou doen, maar dat doet hij prima. Mijn huid voelt na het afspoelen en afdrogen lekker zacht en glad, en ziet niet rood of geïrriteerd. Doordat de peeling niet echt een verzorgende werking heeft, gebruik ik wel een verzorgende crème of lotion naderhand. Maar dat doe ik eigenlijk altijd 😉

De Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling kost € 6,95 voor 200 ml.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Lotion

De Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Lotion is een heerlijk, logisch vervolg op de Body Peeling. In dezelfde lijn zijn overigens ook een Shampoo en Shower gel verkrijgbaar, om het vrolijke feestje helemaal compleet te maken.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

Ook hier een kleurrijke tube, dit soort verpakkingen maken je badkamer een oase van vrolijkheid!

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

De Body Lotion bevat net als de Body Peeling een mix van biologische plantenextracten, maar vooral veel verzorgende ingrediënten. Zonnebloem olie en Amandelolie zijn twee van de belangrijkste ingrediënten. Belangrijk om te vermelden: beide producten bevatten parfum, maar deze is geheel natuurlijk.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem

De Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Lotion heeft een dunne textuur, die makkelijk en vooral heel snel uitsmeert. Daardoor is het een product wat perfect past in mijn snelle, strakke ochtendroutine. Hij geeft mijn huid een medium verzorging, wat voor deze tijd van het jaar prima is. Als het straks echt kouder wordt, denk ik dat ik overschakel naar een iets rijker verzorgingsproduct. De geur van beide producten is heerlijk: zoet, fruitig en een tikje bloemig. De perfecte geur om een donkere, grijze najaarsdag mee op te fleuren!

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Lotion kost € 6,95 voor 150 ml.

Beide producten zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi, je vindt hier ook de andere producten uit deze geurlijn. En trekt de geur van Abrikoos en Vlierbloesem je niet zo: de producten zijn ook verkrijgbaar in de varianten Aloë Vera, Granaatappel & Roos en Melissa. Welke geur spreekt jou het meest aan?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Peeling en Body Lotion

 1. Marion
  19 oktober 2016 at 13:42 (2 jaar ago)

  Wat fijn! Vegan en ook nog eens dierproefvrij zag ik. Klinkt echt heerlijk. Ik zet deze erbij op mijn lijstje, want het is ook nog eens een hele mooie prijs!

  Beantwoorden
 2. Galina
  18 oktober 2016 at 19:15 (2 jaar ago)

  Wat een vrolijke verpakkingen! Fijn ook van de natuurlijke parfum, je weet nooit wat er in de standaard variant zit.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  17 oktober 2016 at 18:38 (2 jaar ago)

  Ja, dit lijken me zeker hele fijne producten!! Ik ben nu een shampoo en conditioner aan het testen en LOVE it!

  Beantwoorden
 4. Evelien
  17 oktober 2016 at 17:28 (2 jaar ago)

  Wat een heerlijke scrubs! En fijn dat ze natuurlijk zijn. Ik vind abrikoos sowieso altijd lekker (ruiken), dus de keuze zou snel gemaakt zijn.

  Beantwoorden
 5. Natascha
  17 oktober 2016 at 16:19 (2 jaar ago)

  Wat een leuke tip weer Natasja! In de winter let ik altijd veel meer op mijn huidverzorgingsproducten en gebruik ik liever wat dikkere, natuurlijke producten. De aloe vera geur spreekt mij het meest aan, al vind ik dat denk ik meer een geur voor de zomer?

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  17 oktober 2016 at 15:02 (2 jaar ago)

  Het zijn kleurrijke tubes!
  Inderdaad door het koude weer heb ik in de herfst en winter last van een zeer droge huid.
  Dus zo een lotion zou perfect zijn.
  Ik zal eens kijken in de webshop die dit verkoopt.

  Xoxi

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  17 oktober 2016 at 14:45 (2 jaar ago)

  Wat een vrolijke producten!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.