Benecos Blush kwast

Als je mij een jaar of vijf geleden verteld had dat ik in 2014 een serieuze verzameling make-up zou hebben, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Mijn make-up bestond op dat moment uit niet meer dan een gezichtspoeder, een oogpotlood en mascara en hooguit één of twee kleuren oogschaduw en lipstick (kun je het je voorstellen?). Ik weet niet precies waar het omslagpunt is geweest, maar jullie weten inmiddels hoe mijn verzameling er nu uit ziet. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn mijn make-up kwasten, want als ik één ding wel geleerd heb de afgelopen jaren, is het: goed gereedschap is het halve werk. Inmiddels heb ik zo mijn favoriete make-up kwasten die ik dagelijks gebruik, maar natuurlijk sta ik altijd open voor nieuwe en andere merken. Dus toen ik de vraag kreeg of ik de Benecos Blush kwast wilde proberen, was mijn antwoord volmondig “ja”. Ik heb al eens over de fijne Benecos make-up en verzorgingsproducten geschreven, maar de make-up kwasten waren nieuw voor mij. Lees snel verder voor mijn ervaringen.

Benecos Blush kwast

Benecos Blush kwast: natuurlijk!

Zoals de andere producten van Benecos, is de Benecos Blush kwast BDIH gecertificeerd. Het handvat is gemaakt van bamboe van gecertificeerde landbouw en recyclebaar aluminium. De haren zijn van synthetisch Torayhaar en zijn afgerond, waardoor ze super zacht zijn. Torayhaar staat bekend om zijn uitstekende kleuropname en afgifte, waardoor het een geliefd materiaal is voor make-up kwasten.

Benecos Blush kwast

Benecos Blush kwast: het handvat

Het handvat heeft de natuurlijke structuur behouden en voelt daardoor wat stroef. Hoewel de kwast daardoor natuurlijk beter te hanteren is en niet uit je handen glijdt, vind ik het niet echt een prettig gevoel in mijn hand, het “hout-achtige” voelt een beetje vreemd. Hoewel ik de keuze van het materiaal begrijp vanuit Benecos, geef ik zelf toch de voorkeur aan een glad handvat.

Benecos Blush kwast

Benecos Blush kwast: de haren

Maar dan: de haren… Die zijn zó ontzettend zacht, ik geloof niet dat ik eerder zo een zachte make-up kwast heb gehad. De haren zitten heel dicht op elkaar, de kwast voelt daardoor lekker stevig aan. Tijdens het gebruik en het wassen van de kwast heb ik nauwelijks haaruitval bemerkt, ze zitten dus prima vast.

Ook in gebruik bewijzen de haren hun kwaliteit: ze nemen willekeurig welk merk blush uitstekend op en brengen het prima aan op de plaats van bestemming 🙂

Over de vorm van de haren ben ik iets minder te spreken: toen ik de kwast binnen kreeg, viel me direct op dat ze in een vrij langwerpige vorm in het handvat zitten, en nauwelijks “uitwaaieren” door de dichtheid van de haren. Ik ging er van uit dat dit tijdens het gebruik nog wel zou veranderen, maar dit bleek niet het geval. Ook na een paar keer wassen blijft de vorm intact. Op zich natuurlijk een goed teken, want een kwast die na twee keer wassen zijn vorm verliest, daar zit je normaal gesproken niet op te wachten.

De vorm zorgt er voor dat mijn blush in nogal een streep-vorm op mijn gezicht terecht komt. Terwijl ik het juist bij een blush belangrijk vind dat deze in een zo natuurlijk mogelijke vorm wordt aangebracht. Ik heb de kwast in diverse standen gehanteerd, maar ik kan er niet goed mee overweg. Dit zorgde ervoor dat ik de Benecos Blush kwast al vrij snel links liet liggen voor het aanbrengen van mijn blush. Omdat ik dit toch wel erg jammer vond van een kwast van een dergelijk mooi merk, besloot ik om hem te gaan gebruiken voor het aanbrengen van highlighter, hiervoor vind ik hem uitstekend geschikt. Ook voor het shapen van je gezicht zou je hem prima kunnen gebruiken.

De make-up kwasten van Benecos zijn erg vriendelijk geprijsd, deze Blush kwast kost maar € 12,95. Je vindt het complete assortiment Benecos make-up kwasten bij SoloBioMooi, de webwinkel voor al je natuurlijke cosmetica.

4 Comments on Benecos Blush kwast

 1. Vera
  1 maart 2014 at 15:48 (8 jaren ago)

  Dit is mijn lievelingkwast als het gaat om aanbrengen van blush!

  Ik heb geen last van streperig effect, maar ik breng de blush dan ook niet vegend aan maar met kleine circulerende bewegingen. Dan blendt het geheel veel beter en niet als “streep”.

  Beantwoorden
 2. Deb
  28 februari 2014 at 18:56 (8 jaren ago)

  Jammer dat ie een beetje tegenvalt. Ik had er iets meer van verwacht want ben toch ook wel een beetje fan van Benecos geworden door SoloBioMooi…

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 februari 2014 at 19:27 (8 jaren ago)

   Ja, ik vond het ook jammer, dit is het eerste product van Benecos wat ik gebruik wat in gebruik een beetje tegenvalt. Maar gelukkig doet hij het als highlighter-kwast wel prima, al is het dan niet het doel waarvoor hij in eerste instantie bestemd was 😉

   Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  27 februari 2014 at 07:12 (8 jaren ago)

  Ik heb niet zo’n grote verzameling make-up kwasten, maar wie weet over vijf jaar ;-)?
  Ze zijn wel heel mooi en dergelijk van dit merk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.