Benecos Natural Day Cream Q10 for smooth moments

Sinds kort heeft Benecos gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten aan haar assortiment toegevoegd. Ik testte de afgelopen weken de Benecos Natural Day Cream Q10, een voedende dagcrème voor de huid waar de eerste rimpels verschijnen. Nu ben ik die fase wellicht al even voorbij, maar ik was toch benieuwd wat deze crème voor mijn huid zou doen. De productlijn van Benecos is volledig BDIH gecertificeerd, en dus volledig vrij van parabenen. Wie nu denkt dat de producten van Benecos suf en saai zijn, heeft het compleet mis. Benecos is trendy, hip en het snelst groeiende natuurlijke cosmeticamerk van Europa van dit moment.

Benecos Natural Day Cream Q10

Nieuwe producten Benecos

Hip en trendy, dat geldt ook zeker voor de verpakking van de nieuwe Benecos producten. Vrolijke kleurtjes en een mooi design vrolijken je badkamer op. De nieuwe lijn bestaat uit: douchegel, shampoo, body cream, handcrème, en twee verschillende gezichtscrèmes.

Benecos Natural Day Cream Q10

Ingrediënten Benecos Natural Day Cream Q10

De Benecos Natural Day Cream Q10 bevat onder andere Q10 en hyaluronzuur, welke de eerste rimpels verzachten. Daarnaast bevat de crème een bijzonder rijke mix van biologische extracten van calendula, rozen, brandnetel, vlierbesbloesem, sint janskruid en winterlinde.

Benecos Natural Day Cream Q10

De Benecos Natural Day Cream Q10 zit in een tube van 50 ml. De tube is rood met mat zilverkleurig, ieder product uit de nieuwe lijn heeft een ander kleurtje. De tube sluit met een klikdop.

Benecos Natural Day Cream Q10

Een klein nadeeltje van de verpakking is, dat er altijd wat crème achterblijft in de opening, wat na een tijdje opdroogt en ook aan de dop gaat zitten. Dit ziet er een beetje onhygiënisch uit. Om de 5 à 6 dagen maak ik daarom de dop en de opening even schoon met een tissue.

Benecos Natural Day Cream Q10

Werking Benecos Natural Day Cream Q10

De dagcrème is dun van textuur, en smeert daardoor heel makkelijk uit. Bij het opbrengen merk ik duidelijk het verschil met niet-biologische merken: de Benecos Natural Day Cream Q10 voelt puur, ontzettend puur. Hierdoor smeert de crème ook echt volledig in de huid, zonder een laagje achter te laten. Ik voel als het ware dat mijn huid direct de verzorgende bestanddelen opneemt, en na het aanbrengen zacht en soepel aanvoelt. Ik kan vrijwel meteen door met het aanbrengen van mijn make-up.

Benecos Natural Day Cream Q10

De geur van de gezichtscrème is mild en geenszins overheersend, hij bevat een allergeenvrije parfum.

Na een aantal weken gebruik lijkt mijn huid er iets gladder uit te zien. Mijn rimpels zijn niet geheel verdwenen, maar dat had ik ook niet verwacht, aangezien ik buiten de categorie “beginnende rimpels” val. Ik ben echter aangenaam verrast door de verzorgende werking van deze biologische gezichtscrème, in combinatie met de prettige textuur.

Benecos Natural Day Cream Q10 is, net zoals de overige producten van Benecos, te koop via de webshop van SoloBioMooi. SoloBioMooi staat voor het “nieuwe mooi zijn”, met als uitgangspunt de balans tussen mooi van buiten, mooi van binnen én gezondheid. De prijs van deze fijne dagcrème is € 7,50, en dat is natuurlijk absoluut géén geld voor een product van deze kwaliteit.

Kende jij de verzorgingsproducten van Benecos al?

 

3 Comments on Benecos Natural Day Cream Q10 for smooth moments

 1. Shno
  28 juli 2016 at 13:45 (6 jaren ago)

  Hoi Natasja, het ziet er uit als een prima creme! En de INC lijst is ook prima. Echter zie ik helaas parfum erbij staan, wel met een sterretje erbij wat betekend dat het natuurlijke parfum is, maar lang niet alle natuurlijke ingredienten zijn goed voor de huid. Maar goed, we komen al een heel end met deze creme. Hoelang heb je “m uiteindelijk gebruikt en rook je ook een beetje alcohol lucht? Ik ben heel benieuwd:)!

  Zelf heb ik de blush, oogschaduw, lipbalm en een lipstick van Benecos. Heel fijn merk.

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 juli 2016 at 15:24 (6 jaren ago)

   Hoi, ik heb de creme destijds ongeveer een maand geprobeerd, en ik kan me niet herinneren dat ik een alcohol lucht rook. Maar het is natuurlijk al ruim drie jaar geleden dat ik deze review schreef, en ik heb inmiddels alweer veel andere gezichtscrèmes getest 😉

   Beantwoorden
 2. Leneke
  13 mei 2013 at 07:54 (9 jaren ago)

  Ik ken het merk wel van make-up producten, maar had er geen idee van dat ze ook verzorgingsproducten verkopen. Het is inderdaad niet duur. Ik ga er eens naar kijken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.