Benecos Natural Light Fluid Foundation

Waar ik in de wintermaanden vaak kies voor een wat meer dekkende foundation, houd ik het in de zomermaanden liever wat luchtiger. Sowieso omdat dat meestal prettiger aanvoelt, maar ook omdat ik een natuurlijke look in de zomer mooier vind. En omdat mijn huid er dan ook vaak al beter uitziet van zichzelf, en dus geen dekkende foundation nodig heeft. Vandaag laat ik jullie een natuurlijke foundation zien met een mooie medium dekking: Benecos Natural Light Fluid Foundation.

Benecos Natural Light Fluid FoundationBenecos Natural Light Fluid Foundation

Ik heb al vaker over het merk Benecos geschreven hier op Beautyspots. Het is een natuurlijk merk, met een ontzettend leuke uitstraling en is ook nog eens goed betaalbaar. Een merk wat bovendien haar assortiment regelmatig update, zodat het altijd hip en bij de tijd blijft. En dat laatste merk je vooral goed aan het make-up assortiment, je vindt hier trendy kleuren. Ik houd er van!

Benecos Natural Light Fluid FoundationIngrediënten

Het mooie van natuurlijke make-up vind ik het feit dat je hiermee je gezicht niet alleen optisch mooier maakt. Natuurlijke make-up producten bevatten meestal mooie ingrediënten die ook daadwerkelijk iets doen voor je huid. Benecos Natural Light Fluid Foundation vormt daar geen uitzondering op. Ze bevat onder andere Avocado-olie en Arganolie, die zeker voor de rijpere huid veel goeds doen. De natuurlijke ingrediënten geven de foundation bovendien een romige, zachte textuur die zich mooi laat verdelen.

De volledige ingrediëntenlijst vind je hieronder:

Aqua (Water), Salvia Sclarea (Clary) Flower/leaf/stem Water*, Glycerin*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Parfum (Fragrance), Polyglyceryl-10 Myristate, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Tocopherol, Argania Spinosa Kernel Oil*, Glyceryl Caprylate, Magnesium Aluminum Silicate, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Linalool, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Limonene, Benzyl Benzoate, Benzyl Cinnamate, [+/- (May Contain) Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77491 (Iron Oxides) , Ci77492 (Iron Oxides), Ci77499 (Iron Oxides) * organic

Benecos Natural Light Fluid FoundationTextuur en finish

Zoals ik hierboven al vertelde, heeft de Benecos Natural Light Fluid Foundation een zachte, romige textuur. De foundation laat zich erg goed en mooi verdelen over mijn huid, zonder vlekken of strepen achter te laten. Ondanks de romige textuur voel ik nauwelijks een laagje op mijn huid, zeker niet als de foundation is ingetrokken. Eigenlijk voelt hij gewoon als een dagcrème, en ook dat vind ik een groot pluspunt van natuurlijke foundations.

Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, geeft de foundation mijn huid een mooie, natuurlijke dekking en geeft daarnaast een zogenaamd ‘soft focus’ effect. Rode plekjes en onzuiverheden worden voldoende gemaskeerd, maar de natuurlijke uitstraling van mijn huid blijft. Het enige nadeel aan deze foundation is het feit dat mijn huid halverwege de dag wat gaat glimmen, vooral op mijn neus en voorhoofd. Wil je de hele dag een matte huid hebben, zul je dus halverwege de dag even moeten bijpoederen.

Benecos Natural Light Fluid FoundationHier draag ik nog helemaal geen make-up op mijn gezicht.

Benecos Natural Light Fluid FoundationHier heb ik één laagje Benecos Natural Light Fluid Foundation aangebracht. Voor een wat dekkender effect kun je heel eenvoudig een tweede laagje van de foundation aanbrengen. Ik vind deze dekking echter meer dan voldoende. Ik draag de kleur Sahara, deze is voor mijn zomerteint uitstekend van kleur. De foundation is tevens verkrijgbaar in de kleuren Dune en Mocca. Een echt lichte kleur is niet verkrijgbaar, en dat is natuurlijk wel jammer.

Benecos Natural Light Fluid FoundationEn dit is mijn complete make-up look.

Conclusie en verkrijgbaarheid

Ik vind de Benecos Natural Light Fluid Foundation echt een aanrader, zowel qua dekking en effect als zeker ook de mooie ingrediënten. Want ik kan tenslotte wel de mooiste gezichtscrèmes op mijn gezicht smeren; als ik daar vervolgens een foundation met weinig goede ingrediënten overheen aanbreng, is het effect ook een beetje weg. Benecos Natural Light Fluid Foundation kost € 9,95 voor 50 ml (en dat is een keurige prijs) en is verkrijgbaar via de webshop van SoloBioMooi. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Benecos Natural Light Fluid Foundation

 1. Miranda
  6 september 2017 at 17:31 (12 maanden ago)

  Een hele mooie dekking voor de zomer inderdaad, jammer dat het niet de hele dag mat blijft maar in de zomer is dat best lastig 😎

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  6 september 2017 at 14:29 (12 maanden ago)

  Helemaal eens met je conclusie hihi! Fijne review 🙂

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  6 september 2017 at 09:08 (12 maanden ago)

  Prachtig resultaat!
  Mooie look.
  Ik ga hier meteen even naar kijken…..

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.