Een bezoekje aan Cosmetisch Huidinstituut Dronten

Vorige week zaterdag stapte ik om tien uur in de auto voor een afspraak aan Cosmetisch Huidinstituut Dronten. Ik was uitgenodigd door Nathalie, die sinds januari de trotse (en zo bleek later: enorm gedreven) eigenaresse is van dit mooie instituut. Ik toetste mijn bestemming in en moest even slikken: 175 kilometer enkele reis. Aan het eind van de dag kon ik niet anders dan toegeven dat het die 350 kilometer meer dan waard was. Lees snel mijn uitgebreide verslag!

Cosmetisch Huidinstituut DrontenCosmetisch Huidinstituut Dronten

De inrichting van Cosmetisch Huidinstituut Dronten is modern en oogt professioneel, maar erg uitnodigend. Wat direct opvalt bij binnenkomst is de mooie grote eettafel met witte stoelen. Deze nodigt uit om plaats te nemen als je even moet wachten tot je aan de beurt bent.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenOp de tafel staat een dienblad met een karaf water. Ook kun je eventueel een kopje thee of koffie drinken, en er ligt de nodige vakliteratuur.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenMijn oog viel direct op het ‘make-up hoekje’, wat in alle opzichten perfect is. Prachtig licht van buiten, maar ook een geweldig mooie, professionele make-up spiegel. Leuk dat Nathalie hier een aparte hoek voor heeft gemaakt, zo kun je als klant meekijken als de make-up wordt aangebracht.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenBij Cosmetisch Huidinstituut Dronten wordt gewerkt met het minerale make-up merk Mineralogie.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenEven de make-up spiegel op de foto zetten, handig voor later 😉

Cosmetisch Huidinstituut DrontenMerken gezichtsverzorging

Cosmetisch Huidinstituut Dronten werkt met drie verschillende merken gezichtsverzorging: hannah, Neoderma en Dr. Murad. Ik vind het als klant altijd een groot voordeel als een schoonheidssalon met meerdere merken werkt. Je weet tenslotte van tevoren nooit of een merk wel bij jou en je huid past. Met meerdere merken heb je, in overleg met je schoonheidsspecialiste, altijd wat te kiezen.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenCosmetisch Huidinstituut Dronten heeft vier ruime behandelkamers. Nathalie werkt samen met één vaste schoonheidsspecialiste, daarnaast is er één keer per maand een spreekuur van een cosmetisch arts. Hier kun je terecht voor bijvoorbeeld botox of fillers. Ik vind het ontzettend sterk dat deze optie aan de klant geboden wordt. Zo hoef je als klant niet naar een ander instituut, mocht je een dergelijke behandeling overwegen.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenDe behandelingen

Bij Cosmetisch Huidinstituut Dronten kun je niet alleen terecht voor ‘gewone’ gezichtsbehandelingen. Ook behandelingen die gericht zijn op huidverbetering en het oplossen van huidproblemen zoals acné en rosacea zijn een belangrijk onderdeel van het instituut. Via een intake gesprek wordt bekeken welke behandeling het meest bij de klant en het gewenste resultaat past, en aan de hand hiervan wordt het traject bepaald. Acnébehandeling is hierbij één van de belangrijkste behandelingen binnen het instituut, meestal met heel mooie resultaten.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenToen ik binnen kwam in de behandelkamer, stond ook hier al een karaf water met glas klaar, voor na de behandeling.

Mijn ervaring bij Cosmetisch Huidinstituut Dronten

Nathalie had mij van tevoren gevraagd of ik specifieke wensen had voor mijn gezichtsbehandeling. Behalve harsen en epileren (het minst leuke deel van een gezichtsbehandeling, hihihi!) had ik geen wensen, en liet het geheel aan haar visie over.

Ik kreeg een behandeling met hannah producten, en dat vond ik sowieso al ontzettend leuk en interessant, want dat was voor mij de eerste keer. Ik ken de producten van hannah al wel van mijn blog, maar een salonbehandeling is toch wel een ervaring op zich.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenWe kozen in overleg voor een bindweefselmassage, uiteraard naast de ‘vaste’ onderdelen van een gezichtsbehandeling zoals een dieptereiniging en een masker. Een gezichtsbehandeling bij een hannah salon wordt ook wel ´the hannah experience´ genoemd. Nou, daarmee is geen woord te veel gezegd, want een experience is het zeker. De producten van hannah hebben een geweldige werking, voelen heerlijk aan op mijn huid en de heerlijke, herkenbare geur maakt het feestje compleet.

Vakkundigheid

De dieptereiniging werd door Nathalie van Cosmetisch Huidinstituut Dronten uiterst serieus genomen. Niet alleen mijn gezicht, maar ook mijn hals werd minitieus bekeken en waar nodig ontdaan van onderhuidse talgophopingen en onzuiverheden. De bindweefselmassage was zoals hij behoort te zijn behoorlijk pittig, na twee dagen voelde ik nog wat gevoelige plekken. Maar oh, wat deed dit mijn huid ontzettend goed! Nathalie had overigens van te voren aangegeven dat ik het gewoon moest zeggen als het te pittig was, of als het zelfs nog wel wat pittiger mocht. Ze houdt bij alles wat ze doet goed contact en overleg met jou als klant.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenNiet alleen in de behandeling zelf is Nathalie ontzettend professioneel en nauwkeurig. De tranen die over mijn wangen liepen tijdens het harsen en epileren werden regelmatig weg gedept met een tissue. En na afloop van de behandeling werd het randje onder mijn ogen nog extra schoon gemaakt met een wattip. Dit zijn maar kleine dingen, maar het geeft mij als klant wel het gevoel dat er echt met aandacht gewerkt wordt.

Cosmetisch Huidinstituut DrontenAls herboren!

Na afloop van de behandeling voelde mijn huid enorm zacht en voldaan (kan een huid voldaan voelen? Ja, dat is wel het juiste woord). Ik heb mijn bezoek aan Cosmetisch Huidinstituut Dronten als ontzettend fijn ervaren, ik had er de vele kilometers graag voor over. Nathalie weet met haar 23 jaar haar hartelijkheid en spontaniteit te combineren met een professionaliteit waar de schoonheidsbranche trots én heel zuinig op mag zijn. Ik kan je dit instituut van harte aanbevelen, mocht je op zoek zijn naar een goede schoonheidsspecialiste of huidtherapeut.

Cosmetisch Huidinstituut Dronten is gelegen in het Business & Leisure Park ‘Kwintus Nova’ in Dronten. Dit is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en de auto, en er is meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Meer informatie over het instituut vind je op de website.

Dit is een samenwerking.

6 Comments on Een bezoekje aan Cosmetisch Huidinstituut Dronten

 1. Miranda
  15 juni 2017 at 16:15 (4 jaar ago)

  Ze gaat het vast nog veel verder brengen op haar vakgebied!

  Beantwoorden
 2. Talitha
  15 juni 2017 at 13:39 (4 jaar ago)

  Dat klinkt goed zeg, mooie salon ook en Hannah lijkt mij ook een heel fijn merk.
  Ik ga morgen voor het eerst in mijn leven naar een schoonheidssalon voor een gezichtsbehandeling, het lijkt me heerlijk maar ik heb het mezelf tot nu toe nooit gegund en daar moest maar eens een eind aan komen vond ik. Ik kijk er echt naar uit moet ik zeggen dus hopelijk ga ik het ook echt zo prettig vinden als ik denk dat het is.

  Beantwoorden
 3. mireille
  15 juni 2017 at 07:31 (4 jaar ago)

  Super zeg als iemand die zo jong als zo professioneel bezig is.

  Beantwoorden
 4. marije
  15 juni 2017 at 07:26 (4 jaar ago)

  Mooi verslag! Klinkt ontzettend goed maar zit voor mij echt te ver uit de buurt

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  15 juni 2017 at 06:39 (4 jaar ago)

  Zo een leuk verslag!
  Het ziet er heel netjes en goed verzorgd uit.
  Mooie foto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.