Bijna vakantie: dit zijn mijn plannen

Nog één week werken, en dan heb ik vakantie. Eindelijk! Of nou ja, ik heb in juli natuurlijk ook een week vrij gehad, om de Alternatieve Vierdaagse te lopen. Maar dat was dus meer een doe-vakantie 😉 In dit artikel vertel ik je of ik al plannen heb voor mijn vakantie, en wat die zijn!

Mijn vakantie-plannen

Net als (bijna) ieder jaar, ga ik dit jaar op staycation. Dat geldt dit jaar natuurlijk voor veel mensen, maar ik ben het (gelukkig) al gewend. Twee weken lekker thuis een beetje aanrommelen en lummelen: ik kijk er naar uit. Natuurlijk heb ik ook wel een paar plannen gemaakt, al zijn het er minder dan andere jaren. Maar dat is niet erg hoor, er blijft genoeg leuks over!

Shoppen

Bovenaan mijn planning staan twee shop-uitjes. En dan niet zoals ik ze vóór Corona deed, samen met een groep jurkenzusjes. Want dat kan natuurlijk ‘even’ niet. Maar er zijn twee winkeltjes die ik de afgelopen maanden enorm gemist heb. Waarvan ik soms op zaterdag twijfelde: zal ik…? Maar nee, op zaterdag vond ik het gewoon te druk om erheen te gaan. Dus nu ga ik lekker op een doordeweekse dag, als het hopelijk minder druk is. Die twee winkeltjes zijn de Riceteria in Uden en Tante Betje in Oosterhout. Allebei redelijk dicht in de buurt bij mij, en allebei een feestje om erheen te gaan. Dus daar verheug ik me enorm op ♥ Met het bezoek aan Tante Betje wil ik misschien ook de Shop Local route van Oosterhout doen, die stond al een tijdje op mijn planning.

Sinds kort zit er bij mij in de buurt ook nog een leuke vintagewinkel, waar ik in mijn vakantie ook een bezoekje aan wil brengen. En misschien dat ik voor alle drie de winkels wel een jurkenzusje mee vraag (als er natuurlijk iemand mee wil met me 😉 ), maar dat bekijk ik gewoon vlak van te voren.

Klusplannen

In april had ik een vrij grote klus gepland in mijn vakantie: het behangen van de woonkamer. Dit keer heb ik ook een klus gepland, maar wel een stuk kleiner. Ik ga namelijk de kast in de woonkamer schilderen. Een paar jaar geleden heb ik deze al gepimpt, maar nu ga ik de buitenkant een mooie turquoise kleur geven. De verf heb ik al maanden in huis, maar ik heb het klusje uitgesteld naar deze vakantie. Als het verven lekker vlot gaat en ik heb nog zin, dan ga ik de eettafel ook nog een (ander) kleurtje geven. Maar daarvoor heb ik de verf nog niet in huis. Dat laat ik gewoon afhangen van zin, tijd en het weer.

Terrasje pakken in de tuin

Dit jaar heb ik al zoveel meer in de zon gezeten dan ik de afgelopen jaren gedaan heb. Ik vind het opeens weer heerlijk om de zon op mijn (uiteraard goed beschermde) huid te voelen. En dus heb ik vorige week iets gedaan wat daar perfect bij past: ik heb een badpak besteld. Op het moment dat ik dit artikel schrijf, heb ik het badpak nog niet binnen, dus ik weet nog niet of het past. Maar anders bestel ik gewoon een ander exemplaar. Ik heb me namelijk voorgenomen om ook een paar middagen gewoon lekker buiten in de tuin door te brengen. Mits het weer het toelaat natuurlijk.

En verder…?

Dit zijn mijn concrete plannen voor mijn vakantie. Ik weet nog niet precies wat ik wanneer ga doen, dat hangt ook een beetje van het weer af. En wat ik verder ga doen, weet ik ook nog niet. Natuurlijk wandelen, bij mijn ouders op visite, nieuwe Tante Betsy jurkjes passen (?), maar vooral: genieten. Genieten van de rust, ochtenden met pyjama ontbijtjes, de boel een beetje de boel laten en bijkomen van de rare, hectische maanden die achter ons liggen. Het is fijn om die leegte te hebben in mijn planning, maar ook om ruimte te hebben voor spontane ideeën en/of afspraken. De rest van de invulling laat ik gewoon over me heenkomen.

18 Comments on Bijna vakantie: dit zijn mijn plannen

 1. Neeltje
  17 augustus 2020 at 09:02 (7 maanden ago)

  Wat een mooie invulling van je vakantie. Heerlijk die rust en ruimte in de agenda. Dan kun je nadat je wakker bent bedenken en doen waar je zin in hebt. Geniet ervan.

  Beantwoorden
 2. Corine
  16 augustus 2020 at 18:27 (7 maanden ago)

  Fijne vakantie en geniet ervan!

  Beantwoorden
 3. Esther Scholten
  16 augustus 2020 at 14:09 (7 maanden ago)

  Wat een heerlijk vooruitzicht Natas !
  Ik moet juist na 6 weken vakantie weer aan het werk.. ook wel weer fijn !
  Geniet van alle mooie dingen, de rust en het niets hoeven !
  Ik lees graag wat je allemaal hebt gedaan.
  Have fun

  Beantwoorden
 4. Bianca
  16 augustus 2020 at 11:19 (7 maanden ago)

  Fijne vakantie geniet er lekker van! Xxx

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  16 augustus 2020 at 10:47 (7 maanden ago)

  Lekker aftellen tot je vakantie, je hebt veel mooie dingen om naar uit te kijken!
  🙂

  Beantwoorden
 6. bychristiana
  16 augustus 2020 at 10:08 (7 maanden ago)

  Heerlijke plannen, ik kan ook altijd van zulke dingen genieten, lekker ‘rommelen’ in huis, shoppen, in de tuin zitten…Ik ben alvast benieuwd naar je ‘nieuwe’ kast!

  Beantwoorden
 7. Netty
  16 augustus 2020 at 09:59 (7 maanden ago)

  Fijne vakantie, geniet ervan!

  Beantwoorden
 8. Wendy
  16 augustus 2020 at 09:46 (7 maanden ago)

  Geniet van je vakantie

  Beantwoorden
 9. Petra van Schijndel
  16 augustus 2020 at 09:37 (7 maanden ago)

  Wat een mooie plannen! Heel veel vakantie plezier!

  Beantwoorden
 10. Marja B
  16 augustus 2020 at 09:25 (7 maanden ago)

  Klinkt goed Natasja!!
  Ik hoop dat het weer dan ook voor je mee zit.
  Ik vindt jou slotzin het allermooiste en ook het belangrijkst.

  “Het is fijn om die leegte te hebben in mijn planning, maar ook om ruimte te hebben voor spontane ideeën en/of afspraken. De rest van de invulling laat ik gewoon over me heenkomen”

  Succes nog even de komende week en dan een hele fijne en uitgeruste vakantie gewenst.

  Groetjes Marja

  Beantwoorden
 11. Chantal
  16 augustus 2020 at 09:20 (7 maanden ago)

  Heerlijk een lege agenda en gewoon lekker doen waar je op dat moment zin in hebt.
  Ik wens je een hele mooie vakantie

  Beantwoorden
 12. Heidi
  16 augustus 2020 at 08:57 (7 maanden ago)

  Heerlijke plannen. Hopelijk wordt t weer ook nog beter. Ik heb niks uitgevoerd door de warmte.

  Beantwoorden
 13. Marion
  16 augustus 2020 at 08:42 (7 maanden ago)

  Hier ook een staycation en het bevalt me meer dan goed! Lekker rommelen en lummelen, het weer werkt ook perfect mee natuurlijk als snao ik dat jij niet op 30 gr zit te wachtenaar op 15 haha
  Is 22/23 een goed compromis?
  Werkse deze week en alvast een fijne staycation

  Beantwoorden
 14. Esther
  16 augustus 2020 at 08:12 (7 maanden ago)

  Fijne vakantie alvast! Geniet ervan, maar dat komt vast goed.

  Beantwoorden
 15. Diena
  16 augustus 2020 at 07:43 (7 maanden ago)

  Heerlijk!!! Geniet ervan mooie dame! Fijne vakantie!

  Beantwoorden
  • Jacqueline Oud
   16 augustus 2020 at 15:26 (7 maanden ago)

   Geniet van een heerlijk wel verdiende vakantie! Al veel plannen maar nog voldoende ruimte voor spontane uitstapjes, klinkt als de perfecte vakantie. Geniet van de rust en alle mooie belevenissen! Kijk uit naar je verslag!
   Liefs

   Beantwoorden
 16. Karen
  16 augustus 2020 at 07:33 (7 maanden ago)

  Fijne vakantie alvast. Gezellig een bezoekje aan Lies, veel plezier. Groetjes Karen

  Beantwoorden
 17. Jessica
  16 augustus 2020 at 07:31 (7 maanden ago)

  Ik wens je alvast een hele fijne vakantie! Hopelijk heb je goed weer en kun je lekker al je vakantie plannen uitvoeren! (Hier de laatste 2 weken van mijn vakantie niet veel kunnen doen, door de hitte )

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.