Bijna vakantie, dit zijn mijn plannen!

Nog een weekje werken, en dan is het eindelijk zover: vakantie! Ik ben er echt heel erg aan toe, maar of ik er ook naar uit kijk weet ik nog niet zo goed. Ik merk de laatste weken dat ik het sowieso wat zwaarder heb nu de herfst zich langzaam aankondigt. De herfst was echt het seizoen van Benthe en mij: lekker weer lange wandelingen in het bos, samen vakantie vieren, samen op de bank als het buiten wat kouder en natter werd… Ik mis haar gewoon nog steeds heel erg πŸ™ Ook zie ik op tegen de donkere maanden die eraan komen, de lange donkere avonden alleen. Maar goed, eerst nog even twee weken vrij, ik vertel jullie vandaag wat mijn plannen zijn!

Kopenhagen

Hoewel mijn vakantie weer grotendeels een staycation wordt, ga ik ook nog een paar dagen weg. Ik ga vier dagen naar Kopenhagen, met mijn broer en twee zussen. Dit idee ontstond spontaan tijdens het Kerstdiner, en eigenlijk was het binnen vijf minuten een concreet plan geworden. We gaan echt met zijn viertjes, dus zonder aanhang en kinderen. En dat vind ik echt ontzettend leuk, om een keer met zijn vieren op reis te gaan. Ik zie enorm op tegen de vliegreis, want ik vind vliegen vreselijk. Vooral het opstijgen en het landen, en heel veel meer doen we natuurlijk niet tijdens zo’n korte vlucht πŸ˜‰ Maar de dagen daar kijk ik echt heel erg naar uit. We hebben al een aantal dingen op ons to do-lijstje staan die we willen gaan bezoeken. En we willen sowieso gaan fietsen door de stad, het schijnt een heel goed en mooi fiets-netwerk te hebben.

Dierentuin?

Eigenlijk wil ik heel graag weer een keertje naar de dierentuin. Zeker nadat ik het TV-programma ‘Het echte leven in de dierentuin’ heb gezien, wil ik dolgraag weer een keer de beren in Het Berenbos gaan zien. Maar de dierentuin, dat was echt het uitje van Benthe en mij samen. Ik weet niet of ik er al aan toe ben om dat in mijn eentje te gaan doen. Dus dat ga ik gewoon pas echt in mijn vakantie beslissen, ik zie wel wat mijn gevoel zegt.

Workshop armband maken

In mijn tweede vakantieweek ga ik een workshop bij jurkenzusje Greta doen, ik ga zelf een armband maken. Volgens Greta kan iedereen dat, alleen kent ze mijn (niet) creatieve skills nog niet, hihihi! Maar goed, dat het gezellig gaat worden dat staat vast. En na afloop zal ik toch in ieder geval wel met een reepje leder met twee drukkers erin naar huis kunnen gaan? πŸ˜‰ Greta woont een aardig eindje hier vandaan, dus met de workshop ben ik een hele dag onder de pannen.

Rommelen in huis

Wat ik eigenlijk het fijnste vind van staycations: lekker een beetje aanrommelen in huis. Ik woon hier inmiddels ruim anderhalf jaar, en er liggen wel een paar klusjes die gedaan ‘moeten’ worden. Zo wil ik de bijkeuken een keer goed opruimen, mijn keukenkastjes uitsoppen en iets anders indelen, het ruitje van mijn schuurdeur moet vervangen worden en zo zijn er nog een aantal klusjes. Klusjes waar ik in de weekenden gewoon niet aan toekom, en in mijn vakantie lekker op mijn gemak wil doen. Met op zijn tijd een kopje koffie of thee tussendoor, of even een uurtje in de zon zitten.

Ik had eerder dit jaar nog plannen om een muur in de kamer te behangen, en om een paar meubelen te schilderen, maar vanwege mijn aanhoudende nekklachten heb ik die voorlopig in de ijskast gezet. Dat komt vanzelf een keer, als ik me beter voel.

Mijn uitzicht de komende Staycation…

Staycation in de soep

Mijn staycation dreigt wel een beetje in de soep te lopen. Ruim een week geleden kwamen mijn naaste buren met de mededeling dat ze afgelopen week of komende week met de verbouwing gaan starten. Niet zomaar een eenvoudige verbouwing: er komt een complete verdieping op het huis. Mijn twee weekjes rust in eigen huis vallen hiermee dus wel behoorlijk in het water. Niet alleen zal het iedere doordeweekse dag vanaf een uur of 7, half 8 een herrie zijn. Maar ook weet ik niet of ik ongestoord in mijn eigen tuin kan zitten, als er de hele dag bouwvakkers op het dak van de buren lopen.

Ik was in eerste instantie enorm boos, vooral vanwege het feit dat ze mij als naaste buur niet eerder en persoonlijk hebben ingelicht. Ik moest het namelijk lezen in de facebook-groep die we met de straat hebben. Als ik het eerder had geweten, had ik mijn vakantie naar voren kunnen schuiven. Ik ben gewoon echt enorm aan een paar weken rust toe, en dat gaat nu hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Het kan dus goed zijn dat ik meer daagjes de deur uitga dan ik gepland had, als de herrie te erg is. Ik moet maar even afwachten hoe het gaat lopen.

Aftellen!

Ik denk dat ik met bovenstaande vakantieplannen die twee weken wel goed doorkom. Ik hoop echt dat de herrie bij de buren een beetje gaat meevallen, zodat ik ook nog gewoon aan mijn rust thuis toekom. En dat ik na mijn twee weken vakantie alles weer een beetje zonniger zie, dat de rust me goed doet. We gaan het zien, eerst nog een paar werkdagen aftellen!

14 Comments on Bijna vakantie, dit zijn mijn plannen!

 1. Miranda Aerts
  30 augustus 2019 at 06:42 (2 jaar ago)

  Ik kijk uit naar onze reis naar Kopenhagen.
  Hopelijk valt het heel erg mee met de overlast van de verbouwing.
  Leef even lekker in je eigen flow, twee weken you-time! 😎 het hete weer zijn we gelukkig weer bijna kwijt en het wordt echt jouw weer wat de temperatuur betreft X

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  25 augustus 2019 at 15:50 (2 jaar ago)

  Ik snap zo goed dat je Benthe heel erg mist! Je slaat je er dapper door heen hoor!! Bah, wat vervelend van die verbouwing van de buren. Dat ze gaan verbouwen is hun goed recht natuurlijk, maar het was wel zo netjes geweest om dat even te melden zodat je je plannen er een beetje op aan kan passen, het is erg warm nu en dat blijft komende dagen geloof ik ook zo. Wellicht lekker het bos in? Vind ik altijd heerlijk als het zo warm is.

  Beantwoorden
 3. Petra
  25 augustus 2019 at 15:06 (2 jaar ago)

  Kan me zo voorstellen dat je Benthe mist! Fijn vooruitzicht naar Kopenhagen! Wens je een fijne uitrust en aanrommelvakantie toe,

  Beantwoorden
 4. Corine
  25 augustus 2019 at 13:58 (2 jaar ago)

  Sterkte met de buren, snap niet dat ze dat niet overlegd hebben, heel veel overlast ook voor langere tijd. Bizar.
  Geniet wel van je daagjes weg in Kopenhagen, leuk om naar uit te kijken

  Beantwoorden
 5. Adrina
  25 augustus 2019 at 10:57 (2 jaar ago)

  Geniet vooral van je heerlijke uitje in Kopenhagen. Dat je spikkelprinses nog zo mist is begrijpelijk hoor, ze is zo lang je maatje geweest en ook je troost toen je alleen kwam te staan. Ik wil best met je mee naar de dierentuin als je dat leuk lijkt. Doe me dan vooral een pb op Facebook. Dat met de verbouwing van de buren is balen en ik hoop voor je dat het meevalt. Je kan er niets aan veranderen en dat wat je erin stopt is negatieve energie toch? Dus geniet zeker van je weekjes vrij!!

  Beantwoorden
 6. Caro
  25 augustus 2019 at 10:49 (2 jaar ago)

  Mooie plannen maar oef… die actie van jouw buren vind ik niet zo sjiek…. ik hoop dat je er een positieve draai aan kan geven. Wellicht een fijn hotelletje boeken aan het strand?

  Beantwoorden
 7. Ria
  25 augustus 2019 at 10:35 (2 jaar ago)

  Je buren zetten er een verdieping bovenop? Moet jij als buur daar geen goedkeuring voor geven of op zijn minst een aangetekend schrijven krijgen met de mededeling van wat ze gaan doen? Vreemd hoor… en een extra verdiep is misschien ook minder zon in je tuin? Fijn! Maar er iets aan veranderen kan je nu niet meer dus hopen dat het goed komt… geniet in elk geval van je uitje naar Kopenhagen! Veel plezier!

  Beantwoorden
 8. Jose
  25 augustus 2019 at 09:53 (2 jaar ago)

  Twee weekjes vrij, heerlijk! Kopenhagen is een leuke stad, dat gaat jullie vast bevallen.
  En dat van je buren, ongelooflijk dat ze je niet ruim te voren persoonlijk hebben ingelicht wanneer de verbouwing van start zou gaan. Inderdaad, dan had je je vakantie daar op aan kunnen passen. Ik hoop dat het meevalt en ik zou bij mooi weer, wel in je tuin gaan zitten!

  Beantwoorden
 9. Joyce
  25 augustus 2019 at 09:48 (2 jaar ago)

  Ik hoop dat je vooral kunt genieten van de dingen die leuk zijn en hou dat vast! Zo te gek dat je met je zussen en broer op stap gaat, zo bijzonder. Big hug

  Beantwoorden
 10. Charline
  25 augustus 2019 at 09:37 (2 jaar ago)

  Pfff wat vervelend zeg. Maar wie weet valt het mee. Succes met de laatste loodjes werken en dan twee weken genieten van …. je eigen tijd indelen en voor zover niks moeten. Super fijn.

  Beantwoorden
 11. Jelka
  25 augustus 2019 at 09:36 (2 jaar ago)

  O, ik snap het echt hoor. Dat je er aan toe bent, maar het eigenlijk ook moeilijk vind. Het klinkt wel alsof je leuke plannen hebt gemaakt! Dat komt vast goed! En wat betreft de dierentuin; gewoon iemand mee vragen!
  Die donkere dagen die er aan komen zou ik alvast beginnen te vullen met leuke dingen. Elke twee a drie weken iets leuks waar je alvast naar uit kan kijken! En lekker lange herfstwandelingen maken op Γ‘ndere plekken! Bijdeze een uitnodiging om een keer bij (met) mij een lange wandeling te maken in mijn ‘achtertuin’, de postbank!
  Hele fijne vakantie!
  Jelka

  Beantwoorden
 12. Danielle
  25 augustus 2019 at 09:31 (2 jaar ago)

  Fijne vakantie, met broer en zussej! Leuk idee.
  Hopelijk niet te veel last van de buren, wat een nare streek!..
  Proberen te parkeren… en te genieten. Tzt zullen de pepernoten er ook echt wel zijn.
  Ff tot rust komen dat heeft iedereen nodig op zn tijd..

  Beantwoorden
 13. MIna
  25 augustus 2019 at 09:18 (2 jaar ago)

  Wat een rotstreek van je buren zeg! Je informeert elkaar toch. Dan had je eerder (indien mogelijk) vakantie kunnen nemen. Nou ik hoop dat het je toch gaat lukken en anders misschien logeren bij je ouders of familie dat je toch je broodnodige rust krijgt. Super dat jullie met elkaar (zonder aanhang) lekker weggaan. Dat zal je goeddoen meis. Dat je je lieve Benthe mist snap ik zo goed. Ondanks alles hoop ik dat je een leuke vakantie krijgt! Fijne week meis!

  Beantwoorden
  • Marja
   25 augustus 2019 at 09:43 (2 jaar ago)

   Wat ververlend dat je stay home vakantie in het water valt.
   Je mag altijd hier een paar nachtjes bivakeren. Vlakbij Lauwersoog, prachtig natuurgebied prima voor als je rust en ruimte zoekt.En je zit zo met de boot op Schiermonnikoog.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.