Biomed Chin Up: verstevigende crème voor décolleté

Een aantal weken geleden kreeg ik een pakket verzorgingsproducten opgestuurd van het Duitse ‘Organic Medical Skin care’ merk Biomed, een biologisch/medisch gezichtsverzorgingsmerk. Dol als ik ben op het uitproberen van nieuwe merken en producten, ben ik de producten direct gaan testen. Vandaag is het tijd voor de eerste review, over Biomed Chin Up, een verstevigende crème voor hals en décolleté!

Biomed Chin Up

Biomed Chin Up

Dit zijn de vijf producten van Biomed die ik mag testen voor Beautyspots, alle vijf zijn ze in mindere of meerdere mate gericht op anti-aging. En dan heb ik het allerleukste nog niet eens verteld: aan het eind, als ik alle vijf de producten heb gereviewd, mag ik dit complete pakket producten (een nieuw pakket uiteraard 😉 ) aan één van jullie weggeven!

Biomed Chin Up

Verstevigende crème voor de hals en decolleté, met Argatensyl, voor de gevoelige huid. Verstevigt de huid, verhoogt de elasticiteit, vermindert rimpels en werkt als anti-oxidant. Zonder parabenen.

Alle producten van Biomed zijn minimaal 98,9% natuurlijk, klinisch en dermatologisch getest en ook geschikt voor de gevoelige huid. De producten bevatten geen parabenen, geen phenoxyethanol, geen minerale oliën, geen synthetisch parfum en zijn niet getest op dieren.

Biomed Chin Up

Biomed Chin Up: ingrediënten

De ingrediëntenlijst van Biomed Chin Up ziet er enorm goed uit. Naast het eerder genoemde Argatensyl (een proteïne uit arganvrucht met een klinisch bewezen anti-rimpel effect en verstevigende functie) zie ik heel veel natuurlijke, werkzame stoffen als Aloë Vera extract, zoete amandelolie, glycerine, jojoba-olie, cacao boter, sheaboter, arganolie en zonnebloemolie. Ik ben gek op producten met zulke mooie ingrediënten, maar de grote vraag is natuurlijk: werkt het ook?

Biomed Chin Up

Biomed Chin Up: beloftes

Biomed Chin Up belooft de elasticiteit van de huid te verbeteren, de oppervlakte van de huid te verstevigen, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en heeft bovendien een antioxidant werking.

Biomed Chin Up

Biomed Chin Up zit in een witte tube met 40 ml inhoud. De groene en zilveren opdruk en het zilveren kruis in het logo geven de producten een klinische uitstraling,en dat past perfect bij waar het merk voor staat. Het is misschien niet de mooiste verpakking, maar je ziet als klant wel in één oogopslag met wat voor soort merk en product je te maken hebt, en dat vind ik minstens zo belangrijk.

Biomed Chin Up

Biomed Chin Up heeft een dunne textuur, die goed en makkelijk uitsmeert, en vrij snel in de huid trekt. En dat is fijn, want juist op mijn décolleté kan ik er erg slecht tegen als een crème er lang over doet om in te trekken. Ondanks de dunne textuur voelt Chin Up wel zacht en verzorgend aan. Een klein minpuntje vind ik de geur van het product: die is een beetje muffig. Maar goed, ik gebruik Chin Up niet voor de lekkere geur, maar voor de werking.

Biomed Chin Up

Ik heb Biomed Chin Up gedurende geruime tijd (zo’n 1,5 maand) iedere ochtend aangebracht op mijn décolleté en hals. Aanbevolen wordt om het product twee keer per dag te gebruiken, maar ik vergat het zo vaak ’s avonds, dat ik maar besloten heb om het terug te brengen naar één keer per dag 😉

Mijn décolleté zag er voor gebruik niet echt florissant, en passend bij mijn leeftijd, uit. Ik smeer haar iedere ochtend in, maar dan met een bodylotion, en niet met een product wat er eigenlijk bestemd voor is. Daarnaast slaap ik ook nog eens een groot deel van de nacht op mijn zij, je kunt dus wel raden hoe de toestand vóór was.

Na ongeveer een maand voelt en oogt de huid veel zachter en soepeler, en bovendien: strakker. Het is niet zo dat de rimpels als sneeuw voor de zon verdwenen zijn, maar de ergste vouwen zijn wel een stuk minder geworden, en mijn huid voelt gewoon veel strakker en gladder aan. Helaas is mijn tube sinds afgelopen zaterdag op (tweede minpuntje: ik vind de inhoud van 40 ml echt te weinig voor een décolleté-crème, ondanks het feit dat de crème erg zuinig in gebruik is), ik had graag gezien wat de crème op de nog langere termijn voor mijn huid zou doen. Maar dit resultaat is veelbelovend voor mijn reviews over de andere Biomed producten!

Biomed Chin Up (€ 19,99/40 ml) is in Nederland verkrijgbaar via de webshop van Viata online apotheek. Wil je meer weten over de producten, en op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes over dit bijzondere merk? Like dan even hun Facebookpagina, dan heb je ook alvast aan één voorwaarde voldaan als de winactie over een aantal weken online komt 🙂

Kende jij het merk Biomed al?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Biomed Chin Up: verstevigende crème voor décolleté

 1. jeapiebel
  1 januari 2016 at 11:54 (7 jaren ago)

  Ik heb de laatste tijd een erg onzuivere huid. Door mijn goede ervaring met biomed die ik al ken en hij reageert heel erg goed op mijn huid. Ik weet wat het product in staat is.. goed product. 

  Beantwoorden
 2. Deb
  22 december 2015 at 20:30 (7 jaren ago)

  Klinkt heel interessant! Ik was ook door Biomed benaderd, maar had er nog niet veel inhoudelijke goede reviews over kunnen vinden dus ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten en ben blij met jouw review en dat jij tevreden bent over dit product.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  21 december 2015 at 21:41 (7 jaren ago)

  Ken het niet, maar dat klinkt veelbelovend, zal ze alvast even volgen, zoiets is altijd fijn voor een wat ouder wordend decolleté 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.