Biosolis Face Cream SPF 30 natuurlijke zonnecrème

Dat het half augustus is, wil natuurlijk niet zeggen dat de zomer (welke zomer?) voorbij is. Ook in september en oktober kan het nog heerlijk weer zijn, en misschien heb je je zonvakantie zelfs nog wel in het vooruitzicht. Daarom laat ik je vandaag nog een mooie, natuurlijke zonnecrème voor het gezicht zien: Biosolis Face Cream SPF 30.

Biosolis Face Cream SPF 30

Biosolis Face Cream SPF 30

Hoewel bescherming tegen de zon natuurlijk het belangrijkste is van een zonnecrème, vind ik de textuur en feel ook erg belangrijk. Bij een zonneproduct voor mijn gezicht misschien nog wel meer dan voor mijn lichaam. Ik wil er niet als een glimworm bij lopen, en als het even kan, moet mijn make-up ook gewoon mooi blijven zitten.

Biosolis Face Cream SPF 30 biedt een hoge bescherming tegen de zon, en is geschikt voor de gevoelige huid.

Biosolis Face Cream SPF 30

Ingrediënten

Biosolis Face Cream SPF 30 bevat veel natuurlijke ingrediënten, maar liefst 99%. En 43,7% is van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw, dat is voor een zonneproduct behoorlijk indrukwekkend!

Naast Aloë Vera, wat het belangrijkste bestanddeel is, zie ik verzorgende ingrediënten als Karanja-olie, wat een natuurlijke bescherming tegen UV-stralen biedt en ouderdomsverschijnselen die veroorzaakt worden door zonlicht, voorkomt. Verder bevat de Face Cream bijenwas, koolzaadolie, wortelextract, zonnebloemolie en vitamine E. De crème bevat parfum, maar deze staat bijna onderaan in de ingrediëntenlijst.

Biosolis Face Cream SPF 30

De minerale zonnefilters in de Biosolis Face Cream SPF 30 zijn vrij van nano-deeltjes. Hierdoor blijven de zonnefilters als het ware op de huid ‘liggen’ en reflecteren de zonnestralen als een soort spiegel. Deze minerale zonnefilters hebben geen inwerktijd, en werken dus direct na het aanbrengen. De Face Cream is water resistent.

Biosolis Face Cream SPF 30

Biosolis Face Cream SPF 30 zit in een handzame tube van 50 ml. Hij kan dus heel makkelijk mee in je strandtas of handtas, zodat je halverwege de dag nog een keer extra kunt aanbrengen.

Biosolis Face Cream SPF 30

De dop is keurig gesealed, zoals het hoort 🙂

Biosolis Face Cream SPF 30

Textuur, geur en werking

Biosolis Face Cream SPF 30 heeft een vrij volle textuur, bij het swatchen vroeg ik me af hoe ik dit ooit weg gesmeerd zou krijgen:

Biosolis Face Cream SPF 30

De crème smeert desondanks heel makkelijk en fijn uit, en laat zich goed over de huid verdelen. De geur is subtiel en ‘echt natuurlijk’, een tikje fris.

Biosolis Face Cream SPF 30

Zoals bij veel zonneproducten met minerale zonnefilters, laat de Face Cream na het aanbrengen een witte waas achter op mijn huid. Op de foto is deze extreem aanwezig, omdat de gebruikte hoeveelheid voor mijn hand nogal veel was 😉 De waas trekt wel weg, maar heeft daarvoor wel even nodig (lees: een kwartier). Als ik meteen na het aanbrengen foundation etc. aanbreng, verdwijnt de waas zodra ik mijn make-up aanbreng en is het dus sowieso geen probleem. Maar als je geen make-up gebruikt, en meteen na het aanbrengen op stap wilt, loop je dus wel even met een spooky gezicht rond 😉

Ondanks de witte waas die in eerste instantie op mijn huid achterblijft, laat de Face Cream na het intrekken geen vervelend, vettig laagje achter op mijn huid. Na het intrekken voelt mijn huid gewoon zacht en glad. Ook mijn make-up houdt zich prima met de Biosolis Face Cream SPF 30 als basis, ik merk niets van extra glim of glans. Als die glim er al is, dan komt het door de hoge temperaturen van die dag.

Conclusie en verkrijgbaarheid

Ik heb dus een gemengd gevoel over deze Face Cream. De ingrediënten zijn prachtig, de werking is uitstekend, de textuur is prima, maar de witte waas vind ik wel een belangrijk minpuntje, zeker als je geen make-up wilt dragen over je zonnecrème.

Biosolis Face Cream SPF 30 kost € 14,95 voor 50 ml en is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi. Je vindt hier het volledige assortiment van dit natuurlijke zonnebrandmerk!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

2 Comments on Biosolis Face Cream SPF 30 natuurlijke zonnecrème

 1. chucky1012
  23 augustus 2016 at 05:40 (6 jaren ago)

  Dat klinkt goed!
  De zomer is nog lang niet voorbij!
  In oktober kan het ook nog prachtig weer zijn.
  Dus is dit erg handig om in huis te hebben.

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Hilde
  22 augustus 2016 at 17:50 (6 jaren ago)

  De prijs is niet verkeerd! Ach, witte waas is niet fijn, maar als het wegtrekt, prima. Deze week nog goed smeren…wordt zo heet! Blegh.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.