Biotona Supergreens & Superfruits

Jaarlijks adviseert het Voedingscentrum ons om voldoende groente en fruit te eten voor een goede gezondheid. Elk jaar weer blijkt echter uit onderzoek dat een groot deel van de Nederlandse consumenten het dagquotum van 250 gram groente en 200 gram fruit niet haalt. Ook in de media zie je de afgelopen jaren steeds vaker artikelen en tips over hoe je meer groente en fruit zou kunnen eten. Alles wijst erop dat het niet eenvoudig is om dagelijks een gezonde hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen. Gelukkig heeft Biotona een oplossing waarmee je de tekorten gemakkelijk aanvult.

BiotonaBezorgde ouders

De meeste Nederlanders zien het belang van voldoende groente eten echt wel in, maar het lukt ze niet de voorgeschreven hoeveelheid binnen te krijgen. Bovendien vinden veel ouders (ca. 50%)* het lastig om kinderen voldoende groente te laten eten en maken ze zich zorgen over de gezondheid van hun kroost. Kinderen lusten nu eenmaal niet alle groente of eten niet graag een bord vol groente leeg. De ouders zelf hebben vaak ook nare herinneringen aan het moeten eten van groente als spruitjes, witlof, zuurkool of andijvie en willen dit hun kids niet aandoen. Kortom, het kost veel moeite om deze gezonde gewoonte vol te houden. Met fruit ligt het weer anders, dit wordt graag gegeten, maar ook snel vergeten.

Waarom zoveel groente en fruit?

Groente en fruit zijn belangrijk voor een gezond lichaam. Ze zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels en andere fytonutriënten die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Vitamine C en E bijvoorbeeld ondersteunen het immuunsysteem en ijzer speelt een essentiële rol bij de bloedaanmaak. Magnesium is goed voor het hart, kalium is goed voor de bloeddruk en calcium is belangrijk voor de botopbouw. De oplosbare vezels in groene groente houden het cholesterolgehalte laag en de niet oplosbare vezels zijn goed voor de spijsvertering. We moeten er dus voor zorgen dat we deze gezonde stoffen dagelijks binnenkrijgen.

Biotona Supergreens Raw € 28,00 (200 gr)

Voor iedereen die niet voldoende groente of fruit binnenkrijgt, is er een slimme oplossing:
Biotona Bio Supergreens Raw. Dit groene poeder is samengesteld uit de beste biologische groene voeding als tarwe- en gerstegrassap, groene algen, zeewier, groene groenten, moringa en matcha poeder. Biotona Supergreens Raw zijn rijk aan fytonutriënten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Wie dagelijks een à twee theelepel (5-10g) toevoegt aan een smoothie, shake of sapje verzekert zich van een ultragezonde toevoeging aan de dagelijkse voeding.

Biotona Bio Superfruits Raw € 38,00 (200 gr)

Dit poeder zit boordevol fruit als aardbei, açai, blauwe bessen, bramen, cranberry, camu camu, framboos, goji, granaatappel en vlierbessen. Het poeder van gevriesdroogd fruit bevat alle voedingsstoffen en fytonutriënten die het verse fruit bevat omdat bij het productieproces nauwelijks iets verloren gaat. Honderd gram poeder staat voor circa 1500-2000 gram fruit.

BiotonaGebruik

Biotona Supergreens en Superfruits poeders gebruik je in een smoothie of shake of in een sapje, maar ook in yoghurt of (plantaardige) melk zijn ze prima te gebruiken. Voor volwassenen is een hoeveelheid van 5-10 gram per dag voldoende, voor kinderen is dat 5 gram.

Biologisch, vegan en zuiver

Biotona ondersteunt een gezonde levensstijl met een complete lijn premium superfoods en helpt je snel en eenvoudig een extra gezonde boost te geven aan je dagelijkse eetpatroon.
Alle Biotona pemium raw & organic superfoods zijn:

 • 100% puur, van gecontroleerde biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu
 • Gecertificeerd vegan® en niet genetisch gemanipuleerd
 • Gluten- en cholesterolvrij
 • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet-, of vulstoffen

Biotona is verkrijgbaar in de winkels van Holland & Barrett en via de webshop.

2 Comments on Biotona Supergreens & Superfruits

 1. Rachel
  28 maart 2019 at 07:37 (2 jaar ago)

  Klinkt goed! Ik moet wel zeggen dat ik het altijd een heel karwei vind, gisteren heb ik verse sapjes gemaakt dus die neem ik straks als ontbijt. Een flinke vitamine boost!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  28 maart 2019 at 06:28 (2 jaar ago)

  Klinkt heel goed maar dan maak ik toch veel liever smoothies met vers fruit etc…
  Omdat dat veel goedkoper is en men weet dat de vitamines behouden blijven…..

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.