Bite Away: geen jeuk en pijn na een insectensteek

Zodra het juli is en het warm zomers weer is, kun je de klok erop gelijk zetten: dazen! Maar ook andere insecten zoals muggen, wespen en bijen kunnen het zomers plezier aardig verpesten. Jaren geleden heb ik na een dazensteek bijna bloedvergiftiging in mijn been opgelopen, sindsdien ben ik er nog banger van. Natuurlijk zijn er volop middeltjes om de nare insecten van je lijf te houden. Een paar weken geleden was ik echter toch de klos en werd ik gestoken door een daas. Gelukkig had ik kort daarvoor de Bite Away gekregen om te testen, ik vertel je vandaag of dit apparaatje echt werkt!

Bite Away

Bite Away: wat is dat?

Bite Away is een elektronisch apparaat voor het uitwendig behandelen van insectensteken of -beten, zoals van muggen, wespen, bijen, horzels of paardenvliegen, of voor verbrandingen door brandnetels of kwallen. Bij direct toepassen na het steken of bijten wordt de jeuk of pijn direct gestopt en vermindert de zwelling. Ook bij een latere toepassing wordt de jeuk direct gestopt en neemt de zwelling sneller af.

De werking van het apparaat berust op het geconcentreerd inbrengen van warmte, volledig zonder chemische stoffen. Dit maakt het ook geschikt voor gebruik bij zwangere vrouwen en mensen die allergisch zijn. Het warmteoppervlak wordt door de gepatenteerde technologie tot ongeveer 50 graden verwarmd en al naar gelang de keuze van de schakelaar 3 of 6 seconden op die temperatuur gehouden. Op deze manier worden de gifstoffen geneutraliseerd en wordt het afscheiden van histamine verhinderd.

Bite Away

Gebruik in de praktijk

De werking van Bite Away is dus heel simpel en snel: je drukt één van de 2 knoppen in (links is voor 3 seconden, rechts voor 6 seconden). Je hoort dan een kort piepje en het lampje bovenop gaat branden. Het apparaatje wordt nagenoeg meteen warm. Vervolgens houdt je het warmteoppervlak op de plek waar je gestoken of gebeten bent, en houdt dit daar tot het piepje weer gaat en het lampje uitgaat. Aanbevolen wordt 3 seconden voor kinderen en/of een gevoelige huid. Voor volwassenen met een normale huid houd je 6 seconden aan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie voor 3 seconden heb gekozen, omdat ik het toch een beetje eng vond 😉

Bite Away

Gestoken! Tijd om te testen!

Goed, ik was dus gestoken door een daas… Maar geen nood, dit was het moment om de Bite Away te testen! Ik had hem de week daarvoor al op de foto gezet, dus ik kon er meteen mee aan de slag. Alleen, ik kon hem nergens meer vinden, ner-gens. Alles afgezocht, maar het ding was spoorloos. Verder had ik ook niets in huis tegen insectensteken, dus ik besloot maar af te wachten. Inmiddels was na een paar uur al een dikke, warme plek ontstaan van 10 cm doorsnede, die ik angstvallig in de gaten had. Inmiddels jeukte het natuurlijk ook als een gek, maar als je gaat krabben verspreid het gif zich sneller. En dus probeerde ik met blazen en af en toe een koud kompres erop, de jeuk te stoppen.

Bite Away

Eureka!

De volgende dag zat ik op mijn werk en kreeg ik opeens een ingeving, ik wist weer waar ik de Bite Away had weg gelegd! Toen ik ’s avonds thuis kwam, heb ik hem meteen tevoorschijn gehaald en het toegepast op de gestoken plek. Ai, die warmte is wel echt warm hoor, dat was wel even wennen! Na een paar keer gebruikt te hebben, wende het wel, maar het beste kun je het de eerste keer even op een andere plek testen. Dan weet je hoe het voelt.

Ik heb dus voor de optie 3 seconden gekozen, maar wel twee keer kort na elkaar (met 10 seconden er tussen, dit wordt ook aanbevolen). Na 2 uur heb ik dit nog eens herhaald, en toen was het tijd om naar bed te gaan. Door de warmte van de dekens werd de jeuk en de warmte van de plek in eerste instantie weer erger. Ik werd daar toch wel een beetje nerveus van. Ik haalde me al beelden in mijn hoofd dat men mij de volgende ochtend levenloos zou aantreffen, bezweken aan een dazensteek, hihihi!

En, werkt het ?

De volgende ochtend werd ik wakker en moest twee keer met mijn ogen knipperen. De plek was de helft minder rood en amper nog dik. Na het douchen en aankleden begon het toch weer een beetje roder te worden, dus heb ik de plek meteen nog een keer behandeld met de Bite Away. Dat heb ik gedurende de dag nog een paar keer herhaald (inmiddels durfde ik wel 6 seconden aan) en aan het eind van de dag was er niets meer te zien of te voelen. Ook de dagen daarna is de jeuk en/of de warmte niet meer terug gekomen. Omdat ik weet dat dat gif nog gerust twee weken onder de huid kan sluimeren, heb ik even gewacht met het schrijven van deze review. Maar inmiddels is het 2,5 week geleden, en kan ik met een gerust hart zeggen dat de Bite Away echt ontzettend goed werkt!

Ik vind het fijn dat er met dit apparaatje geen chemische ingrediënten aan te pas komen om het gif te bestrijden. Hoewel het soms niet anders kan, heb ik daar toch altijd dubbele gevoelens bij. Ook de super snelle én goede werking hebben mij verbaasd. Het blijft natuurlijk een nare ervaring, een insectensteek. Maar nu ik weet dat ik het gif snel en goed kan neutraliseren, ben ik niet meer zo heel erg bang voor die nare beesten.

De Bite Away kost ca. 35 euro en is verkrijgbaar bij diverse webshops zoals de Online Drogist en bol.com. Het apparaatje werkt op een batterij, deze kan heel makkelijk vervangen worden als hij leeg is.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

6 Comments on Bite Away: geen jeuk en pijn na een insectensteek

 1. Mariëlle
  12 juli 2016 at 11:50 (6 jaren ago)

  Dit klinkt geweldig!!! Hoewel ik die warmte ook wel een beetje eng vind haha… Maar ik ben rete allergisch voor muggen enzo dus ik heb dit zowat nodig!

  Beantwoorden
 2. Astrid
  11 juli 2016 at 21:46 (6 jaren ago)

  Wat handig zeg, ik had hier nog nooit van gehoord!!

  Beantwoorden
 3. Cindy
  11 juli 2016 at 20:17 (6 jaren ago)

  Wat fijn dat het zo goed werkt. Word zelf bijna nooit gestoken, maar zal het even onthouden.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  11 juli 2016 at 15:24 (6 jaren ago)

  Wat een uitkomst, dit apparaat.
  Ik ben doodsbang voor stekende insecten (ook voor andere, niet stekende insecten trouwens) maar hiermee wordt het leed wel verzacht als ze toch toeslaan..

  Beantwoorden
 5. Jamey
  11 juli 2016 at 14:58 (6 jaren ago)

  Nou dat is voor mij echt een uitvinding. Ik ben namelijk altijd de sjaak en ben er ook nog eens allergisch voor!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.