Bloggen in combinatie met een fulltime baan: zo doe ik dat!

Ik krijg nogal eens de vraag of opmerking hoe ik dat toch doe: iedere dag bloggen in combinatie met een (bijna) fulltime baan van 32 uur. En of dat niet druk is? Ja, het is ontzettend druk, maar mijn blog is, hoewel ik het erg serieus neem, mijn hobby en inmiddels ook mijn uitlaatklep, en daardoor is het prima vol te houden. In dit artikel vertel ik je hoe mijn (werk)week eruit ziet!

bloggen in combinatie met een fulltime baan

Bloggen in combinatie met een fulltime baan

Zeker nu ik tegenwoordig iedere dag Benthe naar de dagopvang moet brengen รฉn halen, maak ik lange dagen. Ik vertrek om 7 uur ’s ochtends en ben ’s avonds rond een uur of 6, kwart over 6 thuis. Mijn wekker gaat om kwart over 5, en dat betekent dat ik ’s avonds ook op tijd op bed lig, anders houd ik het niet vol. Om 9 uur gaat mijn laptop uit, en tegen half 10 lig ik in bed. Dat betekent dat ik ’s avonds niet heel veel tijd overhoud, voor ik echt achter mijn laptop zit, is het meestal al na 7 uur (als ik thuiskom, krijgt eerst Benthe eten, laat ik Benthe uit, maak ik eten voor mezelf (meestal iets makkelijks) en speel of knuffel ik even met Benthe).

Ik probeer iedere avond een artikel te schrijven. Hetzij voor de volgende dag (als ik niet voldoende vooruit gewerkt heb), hetzij om mijn voorsprong vast te houden. Daarnaast behandel ik iedere avond alle mails die die dag zijn binnen gekomen. Denk aan aanvragen voor samenwerkingen, vragen van lezeressen, persberichten etc. Die laatste filter ik meteen: alles wat niet interessant is, gaat de prullenbak in, de interessante berichten verzamel ik tot het eind van de week, en kies er dan degenen uit die een plaatsje krijgen in de Beautynieuws voor jou Gespot van die week. Soms komt er overdag een mailtje binnen waarop ik meteen moet of wil reageren, dat check ik tussen de middag even op mijn Ipad en antwoord dan ook meteen. Met het schrijven van een artikel, waarmee ik 1 ร  1,5 uur bezig ben en het wegwerken van mijn mails, is mijn avond gevuld. Een wasje tussendoor draaien red ik nog, maar verder doe ik buiten het bloggen niets.

bloggen in combinatie met een fulltime baan

Op donderdag ben ik meestal vrij, en ook dan heb ik een vrij strak schema. Naast de wandelingen met Benthe (totaal zo’n 2 ร  3 uur) doe ik eerst wat huishoudelijke klusjes. De tweede helft van de middag besteed ik aan Beautyspots, ik schrijf dan een extra artikel of handel mails af die wat meer tijd en aandacht vergen. Ik krijg af en toe uitnodigingen voor persevents, afhankelijk van op welke dag ze zijn en hoe interessant het event is, ga ik er naar toe. Als ik op donderdag naar een event ga, neem ik op een andere dag vrij, zodat Benthe gewoon haar welverdiende aandacht krijgt. Zeker nu ze wat ouder wordt, merk ik dat ze die vrije dag echt nodig heeft om lekker uit te rusten en leuke dingen te doen ๐Ÿ™‚

bloggen in combinatie met een fulltime baan

Op zaterdagochtend doe ik de overige huishoudelijke klusjes waar ik op donderdag niet aan toe gekomen ben. ’s Middags heb ik meestal gereserveerd om foto’s te maken. Ik verzamel alles wat in die week is binnen gekomen of wat ik zelf gekocht heb, en zet dan in een paar uurtjes alles op de foto. Als het erg veel is, verdeel ik het over twee dagen, omdat het best intensief is, dat fotograferen. Als ik op zaterdagavond thuis ben, schrijf ik 1 of 2 artikelen en lig meestal ook gewoon op tijd op bed. In het weekend probeer ik altijd een paar artikelen vooruit te schrijven, maar ik heb die extra tijd ook nodig omdat ik zowel op zondag als op maandag een extra artikel plaats (Beautynieuws voor jou Gespot op zondag en This is my life op maandag).

bloggen in combinatie met een fulltime baan

Op zondagochtend maak ik meestal make-up foto’s, nadat ik een grote ronde met Benthe heb gelopen. Ik heb dan even uitgebreid de tijd om mijn make-up aan te brengen en het daarna zo mooi mogelijk op de foto te zetten. In de zomer maak ik ook weleens doordeweeks foto’s, als mijn make-up die dag erg goed gelukt is, maar in de winter lukt dat vanwege het beperkte daglicht nu eenmaal niet. Na het maken van de foto’s ga ik iets leuks doen met Benthe, en afhankelijk van of ik ’s middags een afspraak heb of niet, schrijf ik ’s middags ook nog een paar artikelen of maak nog wat foto’s. Als ik in een weekend weinig of geen afspraken heb, kan ik aardig wat artikelen schrijven in twee dagen tijd, maar als ik een paar dingen op de agenda heb staan, lukt dat niet en houd ik daar van tevoren al rekening mee.

Als ik nagellakswatches moet maken, doe ik dat ook op zondagmiddag, tussen het schrijven van artikelen door. Dit neemt met de droogtijd erbij, best veel tijd in beslag, maar gelukkig kan ik wel gewoon typen terwijl de nagellak droogt ๐Ÿ™‚

Je kunt dus wel stellen dat al mijn vrije uurtjes (naast Benthe, het huishouden en sociale contacten) in Beautyspots gaan zitten. Dat is niet erg, dat is mijn eigen keuze, en ik doe het met heel veel liefde. Toch vraagt het wel de nodige discipline. Soms komt het voor dat ik ’s avonds te moe ben om iets te schrijven, er komt dan gewoon niets uit. Zo is de maandag altijd een erg drukke dag op mijn werk, en ook op vrijdagavond is mijn kaarsje vaak op. Ik ga dan toch aan het werk voor Beautyspots, ik zoek dan bijvoorbeeld foto’s uit voor een paar artikelen later die week, sla ze op en voorzie ze van een logo en zet ze alvast in een artikel. Dat is werk waarbij ik niet heel hard hoef na te denken, en het is fijn dat de foto’s van die artikelen alvast klaar staan, ik kan dan later die week meteen beginnen met schrijven. Op vrijdagavond maak ik meestal de Beautynieuws voor jou gespot. Dat is een hele klus, maar ook hier hoef ik niet veel bij na te denken. Zo probeer ik ook die avonden zo nuttig mogelijk in te vullen.

Je ziet dat mijn week aardig gevuld is, maar ik zou (zeker op dit moment) niet anders willen. Natuurlijk heeft het best even geduurd voor ik dit schema op de rit had, zeker toen ik net begon met bloggen was het best even zoeken naar een ritme wat prettig en goed werkte. Inmiddels weet ik niet beter meer, en voelt het ook totaal niet als een opgave om na een lange werkdag nog achter mijn laptop te kruipen. Meestal is het zelfs gewoon ontspanning, en zeker als ik dan weer een mooi artikel gemaakt heb, voel ik me echt voldaan.

bloggen in combinatie met een fulltime baan

Tot slot heb ik nog een paar tips voor andere bloggers die hun blog moeten combineren met een fulltime baan en/of school:

 • Deel je tijd nuttig en creatief in. Zoals ik hierboven al aangaf: als je te moe bent om een artikel te schrijven, doe dan een blog-klusje waar je wat minder je hoofd bij hoeft te gebruiken, zoals producten op de foto zetten, uitzoeken van foto’s, of verwerken van persberichten. Op de momenten dat je weer fris en fruitig bent, kun je je tijd weer aan schrijven besteden.
 • Investeer in apparatuur die het makkelijker voor je maken (en dit hoeft echt niet meteen veel geld te kosten): in de wintermaanden is goed daglicht schaars. Zeker als de tijd die je kunt besteden aan fotograferen dan ook nog eens beperkt is, is de kans groot dat er zomaar een paar weken voorbij gaan voor je weer foto’s kunt maken. Een ringlamp of studiolampen zijn dan de oplossing, maar ook met een statief voor je camera kom je al een heel eind. Ik heb twee jaar geleden na het volgen van een fotografie workshop voor bloggers beide gekocht/gekregen met Sinterklaas, en dat was echt mijn beste blog-investering ooit! Ik maak nu zelfs ’s avonds de mooiste productfoto’s.
 • Wees niet te streng voor jezelf: lukt het een keer niet om een gepland artikel te schrijven, is er geen man (of vrouw) overboord. In het begin bezorgde dat mij enorm veel stress, maar inmiddels weet ik dat mijn lezers echt niet weglopen als ik een keer geen artikel plaats.
 • Plan en denk vooruit. Zo schrijf ik de wat ‘moeilijkere’ artikelen op de momenten dat ik fit en uitgerust ben (bijvoorbeeld op mijn vrije dagen) en bewaar ik de artikelen die wat makkelijker te schrijven zijn, voor ’s avonds. En heb je een keer wat tijd over? Werk dan alvast wat vooruit, al zijn het maar de foto’s die je alvast in het artikel plaatst. Ik vind het schrijven veel makkelijker gaan als de bijbehorende foto’s al in het artikel staan.
 • Maak รฉรฉn keer per week, of per twee weken, productfoto’s. Het kost veel minder tijd als je een aantal producten achter elkaar kunt fotograferen dan dat je voor ieder product afzonderlijk steeds je spullen moet klaarzetten.

Blog jij ook in combinatie met een (fulltime) baan of school? Heb jij nog andere tips om dit makkelijker te combineren?

27 Comments on Bloggen in combinatie met een fulltime baan: zo doe ik dat!

 1. Debbie
  15 november 2015 at 14:26 (7 jaren ago)

  Zo he, heftig schema heb jij. Ik werk ook 40 uur, maar woon gelukkig heel kort bij mijn werk, dus weinig reistijd. Ik vind twee artikelen per week al veel werk, gecombineerd met sporten, cursus en mijn sociaal leven. Respect!

  Beantwoorden
 2. Roos
  9 november 2015 at 05:49 (7 jaren ago)

  Enorm veel respect Natasja. Ik lees jouw blog dagelijks en vind het altijd een fijn momentje voor mijzelf met een lekker bakje koffie erbij. Ben er altijd blij van. Prachtige foto’s en artikelen maak je. Ik ben er erg dankbaar voor.

  This is my life vind ik super, ik heb daardoor het idee dat ik je een beetje ken en ik leef met je mee als het even wat minder gaat. Volgende keer hoop ik mee te kunnen als er een meeting is. Een hele dikke pluim voor jou Natasja. Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met jouw fijne blog. Liefs Roos

  Beantwoorden
 3. Beautytalk
  8 november 2015 at 21:12 (7 jaren ago)

  Leuk om te lezen hoe andere bloggers hun hobby inplannen..
  Ik combineerde mijn blog met een fulltime job en dat was best heavy.. Sinds oktober werk ik 3/5 en kan ik meer tijd spenderen aan mijn huishouden, gezin en mijn blog. Ik schrijf op mijn vrije dagen alle artikelen en schrijf zo soms 10 dagen vooruit.. elke avond controleer ik het artikel voor de volgende dag nog even.. Foto’s maak ik in het weekend bij goed daglicht. Naar events ga ik maar zeer weinig (zelden eigenlijk) omdat deze meestal tijdens de werkweek zijn. Maar eigenlijk zou ik dat wel moeten doen, zo leer je pas blogcollega’s kennen,hรฉ ๐Ÿ™‚
  Liefs,
  Eefje

  Beantwoorden
 4. Wojis
  8 november 2015 at 17:11 (7 jaren ago)

  Het is volledig discipline en heel erg veel time management. En je moet inderdaad genieten en schillen. Als het moeite kost en het geeft stress, dan is het niet goed. Maar het is wel zo dat je altijd je blog in gedachten hebt, het is meer dan alleen maar een dingetje, het is een grote liefde, een hobby die als rode draad door het leven gaat. Mooi hoor Natasja, goed geschreven en mooi verwoord. Ik geniet elke dag van de moeite die jij in je blog stopt, dat je het weet Xo

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:48 (7 jaren ago)

   Ja, het is echt a way of life he, jij weet er alles van. Dankjewel voor je lieve compliment x

   Beantwoorden
 5. Annette
  8 november 2015 at 14:54 (7 jaren ago)

  Ik herken het helemaal. Ik werk ook de hele week dus ik ben ook van de discipline ๐Ÿ™‚ Ik baal wel altijd zodra de klok verspringt want het foto’s maken kan dan alleen nog in het weekend (ik heb nog geen lamp) en als je dan een grijs weekend hebt is het nog niets ๐Ÿ™

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:46 (7 jaren ago)

   Ja, dat daglicht is echt een dingetje in de winter he?

   Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  8 november 2015 at 13:12 (7 jaren ago)

  Wat een discipline, echt bewonderenswaardig!
  X

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:45 (7 jaren ago)

   Thanks x

   Beantwoorden
 7. Mylou
  8 november 2015 at 12:00 (7 jaren ago)

  Handige tips! Ik combineer mijn blog met werk en een HBO-studie, wat soms best stressend kan zijn. Ik werk dan ook veel vooruit, zodat ik het meeste in het weekend kan doen :).

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:44 (7 jaren ago)

   Wauw Mylou, wat knap dat jij er ook nog eens een HBO studie naast doet! Ik heb respect voor je!

   Beantwoorden
 8. Marguerita
  8 november 2015 at 11:25 (7 jaren ago)

  Leuk om te lezen! Ik vind het zelf ook het prettigst bloggen als de foto’s al in mijn conceptje staan. En nu je het zegt ga ik even snel gebruik maken van het daglicht voor de werkweek weer begint!

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:44 (7 jaren ago)

   Leuk om te lezen dat andere bloggers mijn manier van werken ook het prettigst vinden (of op andere gebieden juist weer niet)!

   Beantwoorden
 9. Krista
  8 november 2015 at 11:10 (7 jaren ago)

  Wouw Natasja, ik had altijd al respect voor je en hoe je het allemaal doet, maar dat is nu nog verder gestegen. Echt, knap van je! Ik vind je artikelen altijd goed en verzorgd, en je doet zeker niet onder voor de fulltime bloggers! Respect!

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:41 (7 jaren ago)

   Lief van je Krista, dankjewel!

   Beantwoorden
 10. Wilke
  8 november 2015 at 10:33 (7 jaren ago)

  Hartstikke knap hoor meid! Petje af..

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:40 (7 jaren ago)

   Dankjewel Wilke!

   Beantwoorden
 11. Cindy
  8 november 2015 at 10:17 (7 jaren ago)

  RESPECT!!! Vind het echt ontzettend knap van je dat je dit zo kan combineren. Moet er niet aan denken om zo’n strak schema te hebben elke week. En dan die wekker, pfff… vind 6 uur al erg, mijn tijd. Maar goed, je blog geeft ook energie, dat scheelt natuurlijk veel. Maar toch, als ik sommige fulltime bloggers soms hoor over druk druk druk…. Daarom respect voor jou.

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:39 (7 jaren ago)

   Dankjewel voor je lieve reactie Cindy!

   Beantwoorden
 12. Mariรซlle
  8 november 2015 at 09:52 (7 jaren ago)

  Goed artikel, ik vroeg me toevallig van de week ook nog af hoe je dat nu doet. Ik heb nu meer een idee over hoe dat bij jou in zijn werk gaat, erg leuk! En wat werk je kei hard, schouderklopjes voor jou!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:37 (7 jaren ago)

   Dankjewel, lief van je!

   Beantwoorden
 13. Beau
  8 november 2015 at 09:34 (7 jaren ago)

  Leuk om te lezen, ik werk 21 uur naast het bloggen en probeer ook altijd vooruit te werken. Verder ben ik best wel chaotisch dus zo’n strak schema als jou zou voor mij ook heel goed zijn.

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:38 (7 jaren ago)

   ja, vooruit werken is toch wel het prettigst als je er ook nog naast werkt he, dat geeft ook wat meer rust, vind ik.

   Beantwoorden
 14. mireille
  8 november 2015 at 08:57 (7 jaren ago)

  Strak schema en knap dat je dit zo kunt doen. Een echte proffesional.

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:36 (7 jaren ago)

   Ja, bijna wel he? Hihihi!

   Beantwoorden
 15. chucky1012
  8 november 2015 at 06:37 (7 jaren ago)

  Fijne en zeer handige tips!
  Mooie ingerichte kamer.
  De kast met het buro is prachtig en ruimte besparend.
  Je week ziet er goed ingedeeld uit.

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 november 2015 at 18:50 (7 jaren ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.