BLOOM do it yourself Bijenhotel (met winactie!)

Iedereen weet inmiddels wel dat de bijen het moeilijk hebben in Nederland (en daarbuiten). En als je dat nog niet wist, dan wordt het tijd dat je het weet πŸ˜‰ Naast je tuin groener te maken, bijvriendelijke bloemen te zaaien en dit ook tegen je buren te vertellen, is er nog meer wat je kunt doen. In samenwerking met de Nederlandse Bijenstichting heeft BLOOM your message (van de bloeikaarten en bloeipotloden ) een uniek product ontwikkeld. Het BLOOM do it yourself Bijenhotel, volledig gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. Ik ontving er twee, en mag er ook nog eens drie weggeven! Help jij ook mee de bijen te helpen?

BLOOM do it yourself Bijenhotel

BLOOM do it yourself Bijenhotel

Het BLOOM do it yourself Bijenhotel is gemaakt van 100% gerecycled materiaal, van landbouwafval. Het is volledig duurzaam Γ©n circulair. De buitenkant is voorzien van een natuurlijke coating, waardoor het op een beschutte plek buiten kan hangen. Het beste hang je het bijvoorbeeld onder een dakrand of overkapping, niet vol in de regen. Ik had het in eerste instantie niet beschut hangen, en daardoor moest ik het iedere keer binnen in de schuur leggen als het ging regenen. En dat deed het nogal veel de afgelopen weken πŸ˜‰

BLOOM do it yourself Bijenhotel

Op de achterkant staat een duidelijke beschrijving, hoe je het BLOOM do it yourself Bijenhotel in elkaar zet. Ik ben verre van handig, maar zelfs ik had het zo voor elkaar πŸ˜‰

In de verpakking vind je de bouwmaterialen voor het BLOOM do it yourself Bijenhotel zelf, en een zakje kleine dennenappeltjes.

Klaar voor de gasten

En zo ziet het eruit als het in elkaar gezet is. Het onderste gedeelte is voor de bijen, in de verschillende formaten gaatjes leggen ze hun eitjes.

De bovenste verdieping is voor andere insecten. Hier liggen de dennenappeltjes, maar je kunt er zelf nog van alles aan toevoegen. Zoals takjes, klei, plantenresten of riet. Ik heb er in de dagen daarna steeds weer wat bij gestopt, bij mij zitten er takjes van mijn appelboom, boomschors, mos en een beetje gemaaid gras in. Het is ook leuk om erop uit te trekken voor het interieur, in het bos vind je natuurlijk van alles! Kringlopen to the max noemen we dat!

BLOOM do it yourself Bijenhotel

Zo ziet de bovenverdieping er bij mij nu uit. Niet echt heel stylish, maar ik denk dat de insecten dat niet erg vinden πŸ˜‰

Ik heb helaas nog geen bijen gespot bij mijn BLOOM do it yourself Bijenhotel, ondanks het feit dat ik ze vlak bij mijn (toen in bloei staande) appelbomen had opgehangen. Het is natuurlijk ook nog steeds best koud en nat, misschien dat de bijen daarom wat later zijn. Of misschien heb ik teveel een stadstuin, en is er te weinig in mijn tuin wat bijen aantrekt. Of misschien hangen ze niet op de juiste plek. Ik ga daarom zelf nog een bijenhotel bij bestellen, en hang dat aan de andere kant van de tuin, onder de dakrand van het schuurtje. Misschien als het iets meer beschut hangt, dat dat beter is voor de gasten.

Winactie

En ik daag jullie bij deze uit, om een beter, gastvrijer hotel te maken dan ik deed. Denk jij dat het jou wel lukt om bijen te ontvangen in jouw eigen BLOOM do it yourself Bijenhotel? En wil jij helpen om de bijen te redden? Laat dan een reactie achter onder dit artikel, en volg BLOOM your message op Instagram en/of Facebook. Aanstaande zaterdag 22 mei trek ik de drie winnaars, die zo’n prachtig bijenhotel opgestuurd krijgen. Dit artikel en de winactie worden gesponsord door BLOOM your message, waarvoor ♥-elijk dank!.

Het BLOOM do it yourself Bijenhotel kost € 10,95 en is onder andere verkrijgbaar bij SoMuch, Zonder Meer, Leven zonder afval, Kudzu eco webshop, en Bijzonder design store. Meer informatie over de producten van BLOOM your message vind je op hun website.

10 Comments on BLOOM do it yourself Bijenhotel (met winactie!)

 1. Natasja Molenaar
  23 mei 2021 at 00:15 (12 maanden ago)

  Gave actie! Wij hebben al 2 bijenhotels van Baza in onze tuin, maar dit is een andere soort! Ben net te laat maar dat geeft niet ;-).

  Beantwoorden
 2. Paola
  22 mei 2021 at 18:52 (12 maanden ago)

  De bijtjes zoe je als de zon schijnt… en tsja, dat was niet zoveel aan de hand he . Ik hoop dat je ze snel ziet en lief dat je er een paar weg mag geven. Die komen vast goed terecht!! Γ—Γ—Γ—

  Beantwoorden
 3. Jelma
  22 mei 2021 at 15:11 (12 maanden ago)

  Naast ons huidige bijenhotel past er vast een tweede hotel in onze tuin. Een hele leuke actie waar ik mijn man erg blij mee zal maken; hij zit er altijd met zijn neus bovenop het hotel en weet precies alle namen van de verschillende bijen…ik wist niet eens dat er zoveel verschillende bestonden!

  Beantwoorden
 4. Jacqueline Aarts
  22 mei 2021 at 13:31 (12 maanden ago)

  Ooohh te gek, zou super zijn voor Connor en zijn klas. Daar komt deze week de moestuinman op bezoek die banalers komt vertellen en ze hebben het over kriebelbeestjes en gaan zelf aan de slag om zo’n insecten hotel te bouwen. Een beter voorbeeld kunnen ze niet hebben

  Beantwoorden
 5. Marjon
  22 mei 2021 at 13:21 (12 maanden ago)

  Lees nu pas deze leuke blog en de winactie! Ik doe graag mee, ik denk dat mijn nichtje en neefje het leuk zullen vinden die samen met mij in elkaar te zetten en er dan een mooi plekje voor te zoeken. Mijn vlinder struiken en andere bloeiende planten trekken veel bijen aan in de zomer.

  Beantwoorden
 6. Bianca
  21 mei 2021 at 19:46 (12 maanden ago)

  Wat een ontzettend leuke actie. Het zou super zijn om dit in onze tuin op te hangen. Dan krijgen de hommels die in ons houthok wonen ook gezelschap. Leuk al die bezigheid in de tuin. Daar kun je uren naar kijken.

  Beantwoorden
 7. Patricia
  18 mei 2021 at 21:23 (1 jaar ago)

  Jaaa superleuk! Ons huidige bijenhotel valt van ellende uit elkaar. Omdat we een bloemrijke tuin hebben bieden we de bijen graag een mooi nieuw hotel aan

  Beantwoorden
 8. Joyce
  18 mei 2021 at 15:21 (1 jaar ago)

  Ja ze zijn te gek! We heb mijn schoonmoeder we één gegeven met moederdag. Zij heeft een prachtige tuin. Ik dacht dat onze tuin niet geschikt zou zijn, omdat ie nogal klein is, maar ik hoorde dat dit helemaal uit maakt, dus ik doe graag mee met deze leuke winactie

  Beantwoorden
 9. Ria Gilles James
  18 mei 2021 at 10:37 (1 jaar ago)

  Wat een leuk artikel dat bijenhotel waag graag een kans voor eentje, in onze nieuwe tuin komt o.a. een bloemenweide, een bijenhotel zou er niet misstaan…
  Gisteren zag ik nog 6 reetjes grazen hier, kan zo genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft

  Beantwoorden
 10. Wilma Rommelse
  18 mei 2021 at 10:02 (1 jaar ago)

  Wat een leuke winactie en zeer ecologisch… mag ik voor mijn kleine “Freek Vonk” een kansje wagen πŸ™‚
  Wij hebben al een Ses (kinderknutselmerk) insectenhuis in onze tuin hangen, maar die is er niet best vanaf gekomen na een lente storm en we willen weer graag metselbijen ontvangen ❀

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.