Blooom Butterly Cream by IK Skin Perfection

IK Skin Perfection is een skincare merk wat ik weliswaar al een tijdje ken, maar waar ik zelf nog nooit kennis mee had gemaakt. De producten bevatten 100% actieve ingrediënten, en zijn vrij van huidonvriendelijke ingrediënten, en geur- en kleurstoffen. IK Skin Perfection is gebaseerd op de Reset! behandelmethode, een methode die zich concentreert op het herprogrammeren van de huid, in vier fases, en op een milde maar effectieve wijze. Afgelopen najaar werd Blooom geïntroduceerd, de body & lifestyle collection van IK Skin Perfection. Ik ga je de komende tijd de gehele collectie laten zien, te beginnen met de Blooom Butterly Cream.

Blooom Butterly Cream

Blooom Butterly Cream

Verwen uzelf of een ander met mooie en 100% natuurlijke producten uit de wannahave collection van Blooom. Bewuste, gezonde producten zorgen voor een goede balans tussen lichaam en geest en geven u een sensationele ervaring. De producten van Blooom zijn gebaseerd op de natuur en intens rijk aan vitaminen en essentiële nutriënten. Blooom verzorgt u met de meest heerlijke producten gemaakt van de mooiste natuurlijke ingrediënten op aarde.

Flower your inner self.

Blooom Butterly Cream
Blooom Butterly Cream is een 100% natuurlijke, biologische Sheabutter. De Cream bevat geen toevoegingen, waardoor deze ook geschikt is voor de meest gevoelige huid. Zeker in de wintermaanden kan een droge huid nóg droger worden, met alle vervelende gevolgen van dien. De pure Sheabutter heeft een directe helende en herstellende werking.

Sheabutter is rijk aan vitamine A en E, en heeft vochtbindende eigenschappen waardoor de huid weer zacht en soepel wordt. Daarnaast bevordert Sheabutter de aanmaak van nieuwe huidcellen en de genezing van wondjes, vermindert irritaties en maakt de huid zacht en glad. Sheabutter werkt ontzettend goed tegen veroudering en uitdroging van de huid en wordt dankzij de lage smelttemperatuur goed opgenomen door de huid. Sheabutter heeft bovendien een lichte UV-beschermingsfactor. Het is dus niet voor niets dat het een veel gebruikt ingrediënt in verzorgingsproducten is.

Blooom Butterly Cream
Blooom Butterly Cream zit in een mooie, donker glazen pot en is keurig geseald.

Blooom Butterly Cream
Textuur en werking

Blooom Butterly Cream heeft een luchtigere textuur dan ik normaal gesproken van Sheabutter gewend ben, dat komt doordat hij opgeklopt is. Hierdoor doseert de Sheabutter niet alleen makkelijker, hij laat zich ook makkelijker verdelen en inmasseren. De Butterly Cream smelt zodra deze in aanraking komt met de warmte van mijn huid, en verandert dan in een zachte crème die erg zuinig in gebruik is. Blooom Butterly Cream is compleet geurloos.

Blooom Butterly Cream
Blooom Butterly Cream – net uit het potje

Blooom Butterly Cream
Blooom Butterly Cream – licht uitgesmeerd

Blooom Butterly Cream
Blooom Butterly Cream – uitgesmeerd en zo goed als ingemasseerd

Ik heb zelf niet echt een extreem droge huid, maar wel droge plekjes zoals mijn hielen, ellebogen en soms mijn knieën. Ik gebruik Blooom Butterly Cream vooral op die plekjes, ik merk al heel snel de verzachtende en helende werking. De droge plekjes zijn binnen een paar dagen al verdwenen. Mocht je bijvoorbeeld erg droge onderbenen hebben, dan is de Butterly Cream daar ook uitstekend voor te gebruiken; hij trekt vrij snel in zonder een vervelend laagje achter te laten. Als Benthe bij erg koud weer soms wat ruwe, droge voetzooltjes heeft, masseer ik ze ook in met een likje Butterly Cream. Eerlijk zullen we alles delen 😉

Blooom Butterly Cream kost € 21,50 voor 100 ml en is verkrijgbaar bij schoonheidssalons die met IK Skin Perfection werken. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on Blooom Butterly Cream by IK Skin Perfection

 1. manon
  11 januari 2017 at 18:35 (4 jaar ago)

  Mooie luxe verpakking! ik ken het merk helemaal niet.

  Beantwoorden
 2. jeapiebel
  11 januari 2017 at 10:10 (4 jaar ago)

  Ik heb een vrij droge huid, dat hij nog snel intrekt dat vind ik alleen maar super.

  Beantwoorden
 3. Jolanda
  11 januari 2017 at 08:48 (4 jaar ago)

  Oeh wat mooi!! Ik ontdek steeds meer nieuwe dingen bij jou haha. Zo leuk!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  11 januari 2017 at 07:30 (4 jaar ago)

  Ziet er zo luxe en mooi uit!
  Je hebt me er zeer nieuwsgierig naar gemaakt 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 5. Mireille
  11 januari 2017 at 07:19 (4 jaar ago)

  Hier staat overal een klein potje Butterly Cream. Ik gebruik het ook als Lipbalm vooral bij Boris die kan van die droge lipjes hebben.
  En wat slim volgende keer als Totti kapotte voetzooltjes heeft zal ik ook aan de Butterly Cream denken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.