BlueM Oral Foam

Afgelopen jaar heb ik door mijn blog het merk BlueM leren kennen. BlueM is een jong, Nederlands bedrijf wat innovatieve producten voor professionele mondhygiëne maakt, op basis van zuivere ingrediënten zoals honing, lactoferrine (een ontstekingsremmend eiwit) en zuurstof. Ik heb inmiddels een aantal producten getest en gereviewd hier op Beautyspots, vandaag is het de beurt aan de BlueM Oral Foam .

BlueM Oral Foam

BlueM Oral Foam

Het merk blue®m wordt inmiddels wereldwijd geadviseerd door de beste tandartsen en mondhygiënisten in meer dan 40 landen. Het is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat met een geheel andere en vooral vernieuwende visie mensen helpt met behoud én de verbetering van een goede mondgezondheid. Blue®m ontwikkelt alle producten vanuit de filosofie dat de mond hét begin is van het spijsverteringskanaal en daardoor essentieel voor de totale (mond)gezondheid.

Veel mensen hebben mond- en tandvleesproblemen en blue®m pakt deze doelgericht aan middels producten op basis van zuivere ingrediënten zoals honing, lactoferrine (een ontstekingsremmend eiwit) en….zuurstof! De eeuwenoude geneeskunde wist het al: waar zuurstof is, zijn geen slechte bacteriën! Zuurstof speelt daarom een sleutelrol in bijna alle stappen in het proces van wondgenezing. Met die kennis en achterliggende wetenschap hebben Dr. Peter Blijdorp en zijn team unieke producten ontwikkeld. Deze hebben talloze mensen geholpen bij het verhelpen van gebits- en tandvleesproblemen. Het grote geheim is de geleidelijke afgifte van zuurstof in de mond.

Unieke formule

BlueM Oral Foam bevat dus een unieke formule, gebaseerd op actieve zuurstof. Het is een uniek reinigend maar ook verzorgend schuim, speciaal ontwikkeld voor het dagelijks onderhoud van het tandvlees en mondslijmvlies. Maar het is ook uitermate geschikt voor het reinigen van beugels en uitneembare voorzieningen (zoals sportbitjes, protheses of nachtbitjes).

BlueM Oral Foam Ingrediënten

De formule bevat naast actieve zuurstof (uit onder andere biologische honing) ook xylitol en lactoferrine en is vrij van fluoride en alcohol.

BlueM Oral Foam Ik wist al langer van de genezende werking van honing. Het is niet alleen super gezond om regelmatig te eten, het werkt ook herstellend en genezend. Zo gebruikte ik destijds voor allebei mijn honden altijd honingzalf als ze een wondje hadden. Later ging ik zelf ook honingzalf gebruiken bij wondjes, deze genezen dan echt veel sneller. En bij gebrek aan honingzalf kun je ook gewoon pure honing op een wondje smeren, op het moment dat het dicht is. Sinds een paar maanden eet ik iedere ochtend honing bij mijn ontbijt.

BlueM Oral Foam De nieuwe kleine en compacte 50 ml verpakking van BlueM Oral Foam is perfect om in je tas mee te nemen. Ideaal voor onderweg, naar kantoor of in je sporttas, om de mond bijvoorbeeld tussen de middag aangenaam en snel mee te verfrissen en te verzorgen.

Gebruik en werking

Het gebruik van het mondverzorgende schuim is super simpel en snel. Je brengt rechtstreeks vanuit de pompflacon twee pompjes aan in je mond. Ik gebruik het zelf altijd ’s avonds, nadat ik mijn tanden gepoetst en geflost heb. Door de dikke structuur van het schuim werkt het nog beter in op de tandplak biofilm. Het schuim bereikt bovendien plekjes in de mond waar je met de tandenborstel niet kunt komen.

Je laat het schuim vervolgens gedurende minstens 60 seconden zijn werk doen. Je kunt het schuim een handje helpen door het een beetje door je mond te ‘spoelen’, maar dat is niet noodzakelijk. Na een minuut tuf je het schuim uit, zonder daarna je mond te spoelen. Let goed op dat je het schuim niet inslikt.

BlueM Oral Foam Ik heb eerder ook het mondwater van BlueM gebruikt, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het BlueM Oral Foam. Dit is veel minder ‘pittig’ en prikkelend van smaak dan het mondwater, waardoor ik het aangenamer in gebruik vind. Mijn gebit en mond voelen na gebruik van het schuim nóg schoner en frisser aan. Wat ook opvalt is dat ik bij regelmatig gebruik van het schuim veel minder last heb van een droge mond. Naast het frisse gevoel is dat voor mij ook een heel belangrijk pluspunt.

BlueM Oral Foam kost € 9,95 voor 50 ml en € 14,95 voor 100 ml. De producten van BlueM zijn  verkrijgbaar via diverse tandartsen en tandklinieken. De producten zijn tevens verkrijgbaar via de Nederlandse website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on BlueM Oral Foam

 1. chucky1012
  18 april 2020 at 04:08 (2 jaar ago)

  Ik ben er niet bekend mee….
  Fijne review
  Het klinkt erg interessant….

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Ellen
  17 april 2020 at 10:35 (2 jaar ago)

  Had hier nog nooit van gehoord. Wist al wel van de helende werking van honing. Had daaronvroeger ook een klein potje honingzalf in mijn tas. Weet niet meer hoe ik aan een nieuwe kom

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.