Bobbi Brown Telluride Collection: Love at first sight

Bobbi Brown is een merk waar ik tot voor kort alleen maar smachtend naar keek. De producten, en dan met name de Limited Editions, spraken me altijd erg aan vanaf de foto’s die ik ervan bekeek, maar tot meer dan kijken kwam het nooit. Tot ik de Bobbi Brown Telluride Collection zag, toen wist ik: dit is het moment. Het moment waarop ik voor het eerst echt kennis ga maken met dit luxe merk. In dit artikel laat ik je twee (eigenlijk drie) producten uit deze prachtige collectie zien!

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection

De Bobbi Brown Telluride Collection is helemaal gebaseerd op Telluride in Colorado, één van de favoriete plekken van Bobbi Brown. Hoewel het een zomercollectie is, vind ik de kleuren vooral ook erg mooi voor de nazomer: warme, glowy kleuren, die je een sun-kissed look geven.

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection: Shimmer Brick Compact Sunset Pink

De Shimmer Bricks van Bobbi Brown zijn enorm populair. Qua kleur en finish zijn ze te vergelijken met de MAC Mineralize Skinfinishes, ik was er dan ook erg benieuwd naar, of ze inderdaad net zo mooi zijn als deze multifunctionele producten van MAC.

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection

De Shimmer Brick zit in een vierkant, kunststof zwart doosje met het logo van Bobbi Brown in eenvoudige witte letters erop. Ik heb gepoetst, gepoetst en gepoetst, maar de stofjes bleven maar terugkomen, aaargh! Het doosje voelt stevig en zwaar aan, je merkt meteen dat het hier om een luxe merk gaat.

Bobbi Brown Telluride Collection

Op de achterkant van het doosje staat de naam vermeld. Mocht je meerdere kleuren Shimmer Bricks in je make-up stash hebben, kun je ze dus altijd nog herkennen.

Bobbi Brown Telluride Collection

Toen ik het doosje open maakte, was mijn eerste reactie: wat doet zo’n lelijk stukje piepschuim in mijn Bobbi Brown Shimmer Brick? Konden ze daar nu echt niet iets eleganters op verzinnen? Die is meteen de prullenbak ingegaan, dat snap je wel.

Bobbi Brown Telluride Collection

Dan het volgende puntje van kritiek: de Shimmer Brick zit scheef vastgeplakt in het doosje. Doet verder niets af aan de kwaliteit of het gebruiksgemak van het product, maar bij een product van zo’n merk mag dat toch eigenlijk gewoon niet voorkomen, vind ik. Of ben ik nou zo’n zeur?

Bobbi Brown Telluride Collection

Ok, genoeg kritiek geuit, op naar de Shimmer Brick zelf! Sunset Pink bevat vijf warme roze/bronskleurige tinten die je afzonderlijk van elkaar, per 2 of 3 gemengd, of alle 5 tegelijk kunt gebruiken, op je wangen, maar ook op je ogen. Een heel multifunctioneel product dus!

Bobbi Brown Telluride Collection

Ja, dit is toch wel een Beauty hoor…

Bobbi Brown Telluride Collection

Hier heb ik de kleuren apart van elkaar geswatcht, je ziet het resultaat van slechts één veegje. Ze zijn erg goed gepigmenteerd voor een bronzer/blush/highlighter, en hebben een heel fijne, zachte textuur.

Bobbi Brown Telluride Collection

Hierboven heb ik alle vijf de kleuren samen geswatcht, wat voor een nóg intenser resultaat zorgt. Ik ben blij met mijn aankoop!

De Bobbi Brown Telluride Collection Shimmer Brick in Sunset Pink kost € 47,50 en is op dit moment online helaas nergens meer te verkrijgen. De Shimmer Brick is wel (in het vaste assortiment) verkrijgbaar in andere kleuren, je vindt de producten van Bobbi Brown bij Douglas en Bijenkorf.

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection: Eye Palette

Ook een oogschaduwpalette van Bobbi Brown stond al lange tijd op mijn wishlist. Vooral de ingetogen nude kleuren van de oogschaduws van Bobbi Brown spreken mij erg aan. Het Telluride Eye Palette is hierop geen uitzondering.

Bobbi Brown Telluride Collection

Op de achterkant van het doosje staan van alle kleuren afzonderlijk de ingrediënten vermeld.

Bobbi Brown Telluride Collection

Ook het Telluride Eye Palette zit in een glanzend zwart kunststof doosje (met gratis stofjes en pluisjes) wat ook luxe en stevig aanvoelt. Hier staan de letters in rosé op gedrukt. Ik vind het jammer dat dat bij de Shimmer Brick niet ook het geval is, dat had het ‘collectie-gevoel’ voor mij iets versterkt.

Bobbi Brown Telluride Collection

Op de achterkant van het oogschaduwpalette staan alle kleuren vermeld, met daarbij de finishes. De kleuren klinken heel warm en vrouwelijk, vind ik.

Bobbi Brown Telluride Collection

Oooooh, is het niet prachtig? Het palette bevat zeven kleuren, met zowel matte als glanzende finish. Ik vind de warmte van de kleuren echt zó mooi!

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection

Cream en Woodrose zijn beiden matte kleuren, Cream valt een beetje weg tegen mijn huid maar is wel redelijk gepigmenteerd. Woodrose is een warme taupekleur die het goed als basiskleur doet. Velvet Plum is een prachtige metallic kleur die er echt uitspringt. Blazing Star is vooral mooi over een andere kleur, hij bevat meer (prachtige wit-gouden) sparkles dan kleur.

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection

Heather Rose is een zogenaamde ‘Shimmer Wash’ oogschaduw en heeft een wat meer sheer effect. Antique Rose is ook weer een matte kleur die ik graag als basis gebruik. Smokey Brown tenslotte is een intens gepigmenteerde, donkerbruine kleur die bijna naar zwart neigt. Deze is ook heel goed als eyeliner te gebruiken vanwege de intense pigmentatie en fijne creamy textuur.

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection

In het palette vind je een dubbelzijdige applicator, die uitstekend van kwaliteit is. Vooral het ‘gewone’ borsteltje gebruik ik graag, het dunne kwastje wat minder.

Bobbi Brown Telluride Collection

De kwaliteit van het Bobbi Brown Telluride Eye Palette is uitstekend. De pigmentatie van de kleuren is niet zoals ik bijvoorbeeld gewend ben van Urban Decay, maar ik vind dat juist wel bij de ingetogenheid van Bobbi Brown passen. De kleuren zijn overigens wel heel mooi op te bouwen, je brengt dan gewoon een extra laagje aan. De textuur van de oogschaduws is wel heel fijn: zacht en vrij creamy, waardoor ze ook goed te blenden zijn (zelfs de kleur Smokey Brown). De houdbaarheid is zoals je mag verwachten uitstekend: na een hele dag (ook als het warm is) zitten de kleuren nog daar waar ik ze ’s ochtends aanbracht 🙂

Bobbi Brown Telluride Collection

Ik ben blij met deze Beauty! Het Bobbi Brown Telluride Eye Palette (€ 60,00) is op dit moment nog verkrijgbaar bij Douglas, maar ook hiervoor geldt dat het een Limited Edition is, en dus snel uitverkocht kan zijn.

Bobbi Brown Telluride Collection

Bobbi Brown Telluride Collection

Voor de look hierboven op de foto’s (de close-up van mijn ooglook is helaas mislukt, het was vrijdagochtend toen ik de foto’s maakte net iets te donker)) heb ik zowel de Shimmer Brick in Sunset Pink, als het Telluride Eye Palette, als de Sunset Pink sheer lip color uit de bijbehorende Sunset Pink lip trio gebruikt. Helaas kwam de laatste een paar dagen later binnen dan de andere twee producten, en had ik niet genoeg geduld om te wachten om alles samen op de foto te zetten, hihihi!

Uit het Telluride Eye Palette gebruikte ik de kleur Antique Rose als basis, met Cream en Blazing Star als highlighter onder mijn wenkbauwen. Velvet Plum bracht ik aan op het gehele ooglid en in de crease, en in de buitenste ooghoek gebruikte ik Smokey Brown, die ik naar binnen en naar boven toe vervaagde. Daarna blendde ik alle kleuren goed met elkaar, voor het ultime Nude effect.

De donkerste drie kleuren uit de Shimmer Brick Sunset Pink gebruikte ik als blush/bronzer, de twee lichte kleuren gebruikte ik daar net boven als highlighter. Had ik al gezegd dat ik in heel korte tijd verliefd ben geworden op de producten uit deze Bobbi Brown Telluride Collection?

Bobbi Brown Telluride Collection

Heb jij al Bobbi Brown producten? Spreken ze jou aan, of helemáál niet?

8 Comments on Bobbi Brown Telluride Collection: Love at first sight

 1. Deb
  29 juli 2015 at 21:54 (7 jaren ago)

  Mooie producten heb je uitgekozen om kennis te maken met dit merk. Ik ben zelf nog niet bekend met Bobbi Brown, maar wanneer ik iets zou aanschaffen van dit merk zou ik denk ik voor de Shimmer Bricks gaan. Jammer dat het er scheef in zat trouwens. Ik ben ook iemand van de details en zou me er ook aan storen!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  28 juli 2015 at 18:20 (7 jaren ago)

  Mooie look heb je ermee gemaakt. Ik persoonlijk ben niet zo gek van dit merk, vind het allemaal net even te subtiel qua kleur, en vaak absurd duur…

  Beantwoorden
 3. brenda
  28 juli 2015 at 17:40 (7 jaren ago)

  Super review! Heb zelf de shimmer brick ook en bij mij zit tie ook schuin, beetje zonde! Ik gebruik alleen de bovenste 4 bricks, hele mooie blush dan!

  Beantwoorden
 4. Manon
  28 juli 2015 at 12:59 (7 jaren ago)

  Wohoeeee die shimmer brick is zo mooi

  Beantwoorden
 5. Esnee
  28 juli 2015 at 11:10 (7 jaren ago)

  Je maakt me letterlijk en figuurlijk gek! Wat een prachtige producten, dat palette heeft heerlijke bruintinten en de schimmer brick spreekt voor zich dat je daar geen nee tegen zegt!
  XOXO esmee

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  28 juli 2015 at 09:37 (7 jaren ago)

  Aaaah ik wil al zo lang een shimmer brick!! Het palette is niets voor mij, want ik ben wel degelijk iemand van flinke pigmentatie. Als iets dat niet heeft, dan ben ik al teleurgesteld haha!

  Beantwoorden
 7. mireille
  28 juli 2015 at 08:22 (7 jaren ago)

  Heel mooi, en ik verschiet niet gauw van prijzen maar € 60 voor 7 kleurtjes poeh daar moet ik zelfs een beetje van slikken.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  28 juli 2015 at 07:22 (7 jaren ago)

  Mooi subtiele look!
  Als de prijzen wat lager waren dan zou ik allang iets van dit merk gekocht hebben 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.