Body Dressing en Body Fluff van webshop “Wat maakt je mooi”

Onlangs konden jullie in een shoplog zien wat voor lekkers ik had gekocht bij de webshop “Wat maakt je mooi”. Vandaag laat ik jullie de eerste twee reviews zien: die van de Body Dressing en Body Fluff, beide producten gebruik je na je douche of bad.

Body Dressing en Body Fluff

Body Dressing

Allereerst de Body Dressing. Volgens de omschrijving in de webshop zijn de Body Dressings lichte, niet vette, after bad of douche lotions met veel voedende ingrediënten. Ze zijn makkelijk smeerbaar en trekken snel in de huid, een subtiele geur achterlatend.

Body Dressing en Body Fluff

Body Dressing: de ingrediënten

De Body Dressing bevat amandelolie, rozenextract en bijenwas, welke je huid verzorgen en voeden. Daarnaast zitten er o.a. siliconen in, welke een laagje over je huid leggen en een soort van kunstmatig zacht gevoel aan je huid geven.

Body Dressing en Body Fluff

Body Dressing: textuur en werking

Over de textuur is niets teveel gezegd: de Body Dressing is een heerlijk lichte substantie die zich heel goed laat verdelen over de huid en supersnel intrekt. Hierdoor, en door het licht verkoelende effect wat de Body Dressing heeft bij het aanbrengen, is het een heerlijk product voor de zomer. Qua verzorgend effect geef ik de Body Dressing een 6,5: mijn huid voelt niet extreem verzorgd en/of gevoed aan, maar ook zeker niet droog of trekkerig. Prima voor de zomermaanden, voor de winter heeft mijn huid toch echt wat meer nodig en zou de Body Dressing niet voldoen. Op onderstaande foto zie je rechts de Body Dressing:

Body Dressing en Body Fluff

De geur van de Body Dressing Aphrodisiac is goddelijk: rozen en ylang ylang olie zijn hier verantwoordelijk voor. De geur blijft best lang hangen: na een halve dag ruik ik het nog steeds. Toch is de geur allesbehalve overheersend, en botst absoluut niet met een parfum of eau de toilette die ik daarnaast eventueel nog gebruik. Ik ben fan!

Body Dressing en Body Fluff

Body Fluff

Dan de Body Fluff: dit is een dikke, rijke, luchtig opgeklopte crème, gevuld met o.a. cacoaboter. Deze diep voedende crème is een totaal ander product dan de Body Dressing.

Body Dressing en Body Fluff

Body Fluff: de ingrediënten

Ook hier weer zowel goede (cacaoboter, sheaboter, plantenextracten) als mindere (minerale olie en parabenen) ingrediënten. Handgemaakt wil dus niet altijd zeggen: 100% natuurlijk (maar dat beweert de webshop ook niet).

Body Dressing en Body Fluff

Body Fluff: textuur en werking

Je ziet direct dat de Body Fluff veel steviger is qua textuur dan de Body Dressing. Toch laat ook deze zich goed uitsmeren, hij heeft wel even nodig om in de huid te trekken (lees: een paar minuutjes). De Body Fluff voedt en verzorgt meer dan de Body Dressing, ik voel duidelijk het verschil. Waarschijnlijk zijn de cacao boter en sheaboter hier verantwoordelijk voor.

De geur is heel fris: een mix van Satsuma en etherische oliën van Blood Orange. In de pot vind ik de Body Fluff iets té fris en doet hij me een beetje aan citroen afwasmiddel denken, maar zodra ik hem op mijn huid aanbreng, wordt de geur zachter en verdwijnt de associatie met afwasmiddel direct. Ook deze geur blijft zeker een halve dag op mijn huid aanwezig.

Body Dressing en Body Fluff: prijzen en inhoud

Ik vind beide producten echt aanraders voor de zomermaanden, zowel door hun textuur, werking als hun geur. De Body Dressing kost € 5,75 voor een pot van 220 ml, de Body Fluff € 7,95 voor 200 gram.

Een aantal producten van Wat maakt je mooi kunnen per brievenbuspost verzonden worden, voor pakketpost (de Body Dressing en Body Fluff passen uiteraard niet door de brievenbus) betaal je € 5,95. Bestellingen boven 35 euro worden gratis verzonden (en geloof me: als je eenmaal gaat rondkijken op de website, zit je zo aan die 35 euro 😉 ).

Wat voor product gebruik jij graag in de zomer: een lotion of een crème?

2 Comments on Body Dressing en Body Fluff van webshop “Wat maakt je mooi”

 1. Miranda Aerts
  20 juni 2013 at 12:58 (9 jaren ago)

  Ik gebruik in de zomer een bruin-zonder-zon product op mijn benen, de dagen dat ik die niet smeer, gebruik ik het liefst de bodylotion van Nivea, lekker romig en een traditionele, frisse geur.

  Voor speciale momenten gebruik ik graag geparfumeerde bodylotion, maar niet in de zon 😎

  Beantwoorden
 2. Kim
  20 juni 2013 at 09:10 (9 jaren ago)

  Geen van beide, 🙂 ik gebruik in de zomer graag een bodypuree zoals ze die bij de body shop hebben. Lijkt een beetje op de body dressing maar volgens mij is de puree lichter. Qua voeding doet het niet op alle plekken genoeg maar daar heb ik een ander smeersel voor, voor de jeuk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.