Boekrecensie: Gedachten en Mooie Momenten

Precies op het moment dat ik aan mezelf merkte dat ik meer rust in mezelf had gevonden, na een stormachtig jaar in verband met mijn scheiding, kreeg ik een bijzonder persbericht. Dit ging over het boek van Marian Palsgraaf, Gedachten en Mooie Momenten. Een boek voor een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf, zoals de ondertitel luidt. Het sprak me direct enorm aan, en ik ben dan ook erg blij en trots dat ik het boek mocht ontvangen, en jullie er vandaag meer over mag vertellen!

Gedachten en Mooi Momenten

Gedachten en Mooie Momenten – door Marian Palsgraaf

Marian Palsgraaf, eigenaresse van het online magazine Just Be You, lanceert een Gedachten & Mooie Momenten boek. Just Be You inspireert en motiveert al jaren vele mensen. Het brengt informatie, artikelen en tips voor een bewuste en positieve levensstijl. Het boek is een aanvulling op de informatie en cursussen die je op Just Be You kunt terugvinden. Het is bedoeld om je positieve gedachten op te schrijven en daarnaast te lezen hoe je op toegankelijke wijze naar een opgewektere mindset toeleeft

Gedachten en Mooie Momenten

Over het ontstaan van het boek

Marian Palsgraaf, eigenaresse van Just Be You: “Zelf ben ik na het overlijden van mijn moeder begonnen met een positiviteitsdagboek. Mijn moeder was enorm negatief en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik zo niet dood wilde gaan. Je onthoudt negativiteit veel langer dan positiviteit. Dit is mijn allereerste stap geweest naar een persoonlijke ontwikkeling en het opzetten van de website. Ik vind het dan ook super dat het eerste boek van Just Be You nu een feit is!

De reden dat ik aan het momentenboek ben begonnen, is dat ik zoveel mooie berichten krijg op mijn Facebook pagina. Voor mij is het een eerste stap naar meer zelfvertrouwen geweest. Het houden van mezelf is begonnen met het opschrijven van positieve dingen. Met een positieve mindset  bereik je zoveel meer. Die bewustwording maakt dat je kunt accepteren of veranderen”, aldus Marian.

Het momentenboek is een boek om te lezen, bewust te worden, geïnspireerd te raken en uiteraard om in te schrijven.

Gedachten en Mooie Momenten

Het zijn vooral deze woorden van Marian waarin ik mezelf direct helemaal kon vinden. Hoewel ik er van overtuigd ben dat ik het verdriet en de boosheid het afgelopen jaar nodig had om een periode af te kunnen sluiten en achter me te laten, leerde ik gaandeweg dat ik mezelf daar niet echt beter door ging voelen. En natuurlijk lost positief denken niet alles op, maar het helpt je wel om obstakels en tegenslagen in je leven beter aan te kunnen, daar ben ik zeker van.

Inmiddels probeer ik op alle mogelijke manieren om mijn leven zo positief mogelijk in te richten, bijvoorbeeld door mezelf met veel kleur te omringen. En door goed voor mezelf te zorgen, en te zorgen dat er iets positiefs in iedere dag te vinden is, hoe klein ook. Het boek Gedachten en Mooie Momenten helpt om die positieve dingen, hoe klein ook, beter te vinden en je ervan bewust te worden. Want op het moment dat je ze gaat opschrijven, merk je vaak dat er meer positieve dingen in een dag of week te vinden zijn dan je eerder misschien dacht.

Gedachten en Mooie Momenten

Toen ik het boek ontving, zat er een lief handgeschreven kaartje van Marian zelf bij ♥

Gedachten en Mooie Momenten

In het voorwoord staat een prachtige quote van Marian Palsgraaf:

Ik wens je vertrouwen in jezelf,
je bent uniek en prachtig zoals je bent.
Bloei als een bloem in zijn pracht en praal,
en wees de mooiste versie van jezelf.

Deze quote is eigenlijk wel typerend voor de rest van het boek: mooie woorden, zonder ‘zweverig’ of ’te zwaar’ te zijn. Ik houd zelf helemaal niet van zweverig ‘gedoe’, ik haak dan al snel af omdat het zelfs weerstand bij mij oproept. Doordat je het boek gedeeltelijk naar eigen gevoel en/of inzicht gaat invullen, kun je het zo zweverig of ‘down-to-earth’ maken als je zelf wilt. Geïnspireerd door de mooie foto’s en quotes, maar ook die interpreteert iedereen natuurlijk weer anders.

Gedachten en Mooie Momenten

De vormgeving van het boek is prachtig. Felle roze kleuren en mooie dessins en foto’s worden afgewisseld met de grijze ‘vintage’-achtige pagina’s aan de rechterkant, waar je je eigen Gedachten en Mooie Momenten kunt invullen.

Gedachten en Mooie Momenten

Hoe vul je het boek in?

En wat die Gedachten en Mooie Momenten zijn, dat bepaal je helemaal zelf. Net zoals je zelf mag weten hoe, hoe vaak en op welke manier je ze invult. Het is jouw ‘Mooie momenten’-boek! Voor de één zal dat een mooie wandeling in de natuur zijn, voor de ander een bijzondere ontmoeting, en voor weer een ander de nieuwste lipstick van Chanel 😉

Ik heb er zelf voor gekozen om mijn Gedachten en Mooie Momenten per week op een pagina te verzamelen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een dagelijkse opsomming, of gewoon bovenaan de pagina beginnen en maar zien wanneer je aan de volgende pagina toe bent. Of desnoods kies je ervoor om halverwege het boek te beginnen. Als dat voor jou goed voelt, ís het ook goed 🙂

Gedachten en Mooie Momenten

Naast mooie quotes en foto’s vind je in Gedachten en Mooie Momenten ook af en toe afwisseling in de vorm van kleurplaten. Nu heb ik daar zelf niet zo veel mee, maar het schijnt heel ontspannend te werken. Misschien moet ik me er toch maar eens aan wagen…

Gedachten en Mooie Momenten

Gedachten en Mooie Momenten

Iedere keer als ik het boek doorblader, ontdek ik weer een nieuwe tekst of quote die me op dat moment aanspreekt. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze helpen je om te werken naar een positieve(re) mindset. Ik vind het een heel mooie en eigenlijk heel eenvoudige manier om zelf aan je eigen leven te bouwen. Want zoals een tekst ergens aan het eind van het boek zegt:

De enige die iets te zeggen heeft over de mate waarin jij je gelukkig voelt, ben je zelf. Je kunt niet van een ander verwachten dat hij/zij jou gelukkig maakt. Je kunt ook niemand anders de schuld geven dat jij niet gelukkig bent. Jij bent degene die daar verantwoordelijk voor is, neem die verantwoordelijkheid, iedere dag weer opnieuw.

En als ik iets het afgelopen jaar geleerd heb, is het dat wel.

Gedachten en Mooie Momenten

Verkoopinformatie

Het Gedachten & Mooie Momenten boek is een hardcover boek en heeft een verkoopprijs van € 14,95. Het boek is uitgevoerd in full colour, telt 154 pagina’s en bevat een leeslint. Het boek Gedachten & Mooie Momenten kan t/m 1 juli zonder verzendkosten worden besteld via de website van Just Be You. Binnenkort zal het boek ook via Bol.com verkrijgbaar zijn. Ik vind het een prachtig kado voor jezelf!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

11 Comments on Boekrecensie: Gedachten en Mooie Momenten

 1. Tonnie van Oosterhout
  29 juni 2016 at 19:04 (6 jaren ago)

  Ik heb het boek ook besteld!! Het lijkt me ee leuk boek.!!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  28 juni 2016 at 17:25 (6 jaren ago)

  Zo mooi!
  Dit is ook echt iets voor mij.
  Daar hou ik van.

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  28 juni 2016 at 10:17 (6 jaren ago)

  Ik lees eigenlijk nooit boeken, maar dit trekt me eigenlijk wel. Ik ben eigenlijk wel héél benieuwd!

  Beantwoorden
 4. Cindy
  27 juni 2016 at 20:51 (6 jaren ago)

  Wat een mooi boek. Dacht toen ik de titel van de blogpost las dat het te zweverig voor mij zou zijn, maar niets is minder waar. Kan zelf best wel in een negatieve spiraal zitten soms (heel soms hoor…), en trek mezelf er ook altijd weer uit. Maar ik vind dit wel een mooie methode, elke week even stilstaan bij de mooie momenten, want ja, die zijn er inderdaad elke dag. Heb jaren geleden, toen ik overspannen was, ook elke dag een positief moment proberen te benoemen. Dit hielp goed. Niet verkeerd om dit standaard te gaan doen.

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  27 juni 2016 at 18:28 (6 jaren ago)

  Je straalt het uit, je omringt je ermee, je geeft het door aan anderen. Je staat positiever dan ooit in het leven en je bent helemaal jij, looking good ♡

  Beantwoorden
 6. Marion
  27 juni 2016 at 16:42 (6 jaren ago)

  Ik zag het op instagram voorbij komen. Het boek ziet er werkelijk prachtig uit! Ik hou wel van dit soort boekjes. Heb zelf ook nog een vergelijkbaar boek hier in de kast staan. Echt iets persoonlijks voor jezelf. Geniet ervan!

  Beantwoorden
 7. Lysette
  27 juni 2016 at 16:12 (6 jaren ago)

  Wauw….mooi boek…ik herken hier mezelf ook in..Misschien toch ook een boek gaan kopen
  Dank voor deze review <3

  Beantwoorden
 8. Vera
  27 juni 2016 at 14:40 (6 jaren ago)

  Jaaaaa, echt iets voor mij! Vraagje: hoeveel zelf invulbare pagina’s telt het boek (ongeveer)? Niet dat je er met een maand al door bent.. 😉

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 juni 2016 at 14:48 (6 jaren ago)

   Hi Vera, iedere rechter pagina is invulbaar. Het boek telt totaal 154 pagina’s, dus ik denk dat er zo’n 70 pagina’s invulbaar zijn. Maar ik ga het vanavond even voor je natellen!

   Beantwoorden
   • Vera
    27 juni 2016 at 14:50 (6 jaren ago)

    Oh nee joh, ben jij gek, ik weet zo wel genoeg hoor!

    Ben in elk geval blij om te horen dat er meer rust in je komt. Kop op, het leven is echt veel te leuk! Dikke knuffel.

    Beantwoorden
 9. Jori
  27 juni 2016 at 14:38 (6 jaren ago)

  Wauw wauw wauw…. Wat een prachtig ‘boek’,ook een mooi cadeau om iemand te geven.Ben blij dat je je weer wat fijner voelt na het afgelopen jaar.Mooi ook dat oa Rice daar ook voor zorgt

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.