Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

Heb jij al weleens een kijkje in onze badkamer genomen? Dan weet je dat ik daar een behoorlijke variatie aan doucheproducten heb staan. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends (of ’s avonds) te kunnen kiezen uit geuren, texturen en werking van de producten. En dus heb ik verschillende douchegels, douchecrèmes, doucheoliën en scrubs binnen handbereik. Sinds een tijdje staat daar een heerlijk, bijzonder product tussen: Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter. Een product dat zowel qua werking als qua geur tot mijn favorieten van dit moment behoort. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter: verwennerij voor je huid en zintuigen

Tot ongeveer een jaar geleden kende ik Bomb Cosmetics alleen van de badbruisballen en lekkere zepen. Maar eerlijk is eerlijk: sinds ik de ‘Potted Products’ ken waar Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter ook toe behoort, ben ik groot fan. Niet alleen zien de verpakkingen er enorm mooi uit, de producten zijn van uitstekende kwaliteit en maken mijn huid en mijn humeur blij.

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter: reiniging en verzorging in één potje

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter is een heel bijzonder product. Waar de meeste Shower Butters alleen de huid verzorgen, doet deze meer: hij reinigt namelijk ook je huid, zoals een zeep of douchegel. Maar dan op een ultrazachte manier, en je huid heerlijk ruikend achterlatend. Ik gebruik de Shower Butter van Bomb Cosmetics ook graag als scheerzeep, hij is hier erg geschikt voor. Wel even goed het scheermesje uitspoelen na gebruik, anders stolt de achtergebleven Shower Butter weer, waardoor het tussen de mesjes blijft zitten.

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter: ingrediënten

Na Glycerine en water staat Sodium Cocoyl Isethionate op de 3e plaats op de ingrediëntenlijst. Dit is een tenside in vaste vorm die gebruikt wordt in reinigende producten, als vervanger van zeep. Het is een stuk milder dan zeep, maar reinigt desondanks goed en schuimt redelijk. Sorbitol wordt in cosmetica gebruikt als hydraterende stof, zodat de huid het vocht langer kan vasthouden. Ook dient het als verdikkingsmiddel. Het is een alcoholverbinding van suiker, die onder ander voorkomt in druiven en bessen. Propylene Glycol is een ingrediënt wat de huidvochtigheid enigszins verhoogt en andere stoffen helpt om de huid binnen te dringen. Het geeft vrij veel kans op allergiën, als je hier gevoelig voor bent kun je het product dus beter eerst op een kleine plek op je huid uittesten.

Verder bevat Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter o.a. nog Shea Butter en mandarijn- en sinaasappelschilolie, die de Butter zijn heerlijke fris-fruitige geur geven.

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter: gebruik en werking

Als je de Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter in de pot ziet, ziet het eruit als een echte boter. En zo voelt hij ook, als je een ‘scoop’ uit de pot haalt. In combinatie met water smelt de Butter echter al snel tot een verzorgend, zacht schuim, waarmee je je huid eenvoudig en mild reinigt.

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

De Cleansing Shower Butter droogt mijn huid niet uit zoals sommige zepen doen, maar laat ook geen verzorgend laagje achter na het afspoelen. Daarom vind ik het prettig om toch een bodylotion of -crème te gebruiken na het douchen. Al met al vind ik Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter een heerlijk verzorgend en veelzijdig product, de fruitige geur van sinaasappel en mandarijnen zorgt er voor dat mijn humeur ’s ochtends een lekkere boost krijgt.

Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter Mandarin & Orange is o.a. verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorgingsinstituut Mireille, hij kost € 10,95 voor 320 gram. Houd je niet van sinaasappel/mandarijn-geur? De Shower Butter is er ook in mint-chocolade-geur en een vanille-variant.

Wat heb jij op dit moment allemaal in je douche-cabine staan aan doucheproducten?

6 Comments on Bomb Cosmetics Cleansing Shower Butter

 1. Kayleigh
  27 maart 2014 at 21:28 (8 jaren ago)

  Ik heb de cleansing butter al meerdere keren in winkeltjes zien liggen was elke keer benieuwd hoe die zou bevallen maar ik zou het na je review toch wel willen proberen 🙂 En poeh in mijn badkamer, daar staan heel veel shower smoothies van watmaaktjemooi en ik heb nu net een nieuwe set van rituals dus die komt er na de foto’s maken erin 🙂

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  27 maart 2014 at 16:07 (8 jaren ago)

  Nu bij mij de Treacle Moon Her Lavender Story op is, gebruik ik momenteel weer de Thermal Aqua Calm van Palmolive.
  Omdat ik een ‘avond doucher’ ben, houd ik van rustgevende geuren 🙂

  Beantwoorden
 3. Vera
  27 maart 2014 at 14:18 (8 jaren ago)

  Opnoemen wat er in mijn douchecabine staat? Pff.. te veel om op te noemen! Maar er kan altijd meer bij, want dit product lijkt me heerlijk!

  Maak je eerst je lichaam nat, doe je dan de douche uit, smeren en vervolgens afspoelen? Zo zou ik het doen denk ik?

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 maart 2014 at 14:55 (8 jaren ago)

   Ik gebruik hem op dezelfde manier als een zeep of douchegel, met als enige verschil dat ik inderdaad even onder de douche vandaan stap op het moment van ‘inzepen’. Verder is er geen verschil qua gebruik.

   Beantwoorden
 4. irene niec
  27 maart 2014 at 09:42 (8 jaren ago)

  Op dit moment heb ik in gebruik Treacle Moon Her Lavender Story, Palmolive Aroma Therapy de paarse fles en Nivea Cream Care, allemaal heel fijn.
  Groetjes Irene.

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 maart 2014 at 14:55 (8 jaren ago)

   Ik zie volgens mij veel overeenkomst qua geur bij deze drie producten 🙂 Ze klinken heerlijk!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.