Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask

In eerdere artikelen liet ik jullie al kennis maken met de gezichtsverzorgingsproducten van Bomb Cosmetics: de Aloha Wave Face Cream en Dirty Angels Face Wash. Vandaag vertel ik jullie meer over het laatste product uit deze voor mij geheel nieuwe  gezichtsverzorgingslijn waar ik de afgelopen tijd mee kennismaakte: het Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask.

Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask

Hierboven zie je alle producten nog even bij elkaar, in hun opvallende, kenmerkende verpakking. Honolulu Healer zit in een zelfde formaat kuipje als Aloha Wave en bevat 110 ml.

Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask

Ingrediënten Honolulu Healer Face Mask

Honolulu Healer is een zuiverend en ontgiftend kleimasker, met scharlei en marjolein etherische olie. Scharlei stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en heeft daardoor goed resultaat bij acné en eczeem, maar ook bij rimpels en littekens. Marjolein olie heeft een antiseptische werking. In pure vorm kan Marjolein olie huidirritaties veroorzaken, daarom moet het altijd verdund gebruikt worden.

De overige ingrediënten van het masker zijn: Aqua (Water), Kaolin, Lithium Magnesium Sodium Silicate, Montmorillonite, Glycerin, Parfum (Fragrance), Sodium Hydroxymethylglycinate, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Origanum Majorana Leaf Oil, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 42090 (Blue 1).

Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask

Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask: geur en werking

Het Honolulu Healer Face Mask van Bomb Cosmetics heeft een mintgroene kleur, met kleine donkere “korreltjes” erin. Deze korreltjes zie je wel, maar je voelt er niets van tijdens het aanbrengen. De geur is lekker fris: aquatische noten zijn gemengd met fruitige cassis, grapefruit, citroen, appel en meloen. Ik vind het een erg aangename geur.

Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask

Het masker is een vrij dikke substantie die zich makkelijk laat aanbrengen. Je brengt een niet al te dikke laag aan op je gereinigde gezicht, waarbij je mond en ogen vrijlaat. Het masker voelt bij het aanbrengen enigszins koel aan, wat lekker verfrissend is na een lange (werk)dag, of na een warme (zomer)dag. Ondanks het feit dat ik mijn ogen vrijlaat, gaan deze een beetje prikken als ik het masker heb aangebracht. Dit duurt niet lang, ik denk een seconde of 20, hooguit. Dit is het enige nadeel wat ik ondervind bij het gebruik van dit masker.

Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask

Je laat het masker vervolgens 5 tot 10 minuten intrekken, waarbij het gedeeltelijk opdroogt (hoe langer je het laat zitten, hoe meer het opdroogt). Daarna spoel je het masker af met warm water. Ik gebruik hiervoor altijd een gezichtsdoekje wat ik nat maak met warm water, daarna leg ik het op mijn gezicht voor een heerlijk ontspannend effect. Dan haal ik het doekje met een vegende beweging van mijn gezicht, spoel het doekje uit onder de warme kraan en herhaal dit 2 of 3 keer, tot het masker volledig verwijderd is. Dan gebruik ik een gezichtstoner en een gezichtscrème.

Mijn gezicht ziet er na gebruik van het masker mooi egaal uit, de poriën zijn zichtbaar verkleind en mijn huid straalt. Waar sommige klei-maskers weleens voor een trekkerig gevoel kunnen zorgen, heb ik daar bij dit masker geen last van, mijn huid voelt baby-zacht. Ik gebruik dit masker dan ook graag vlak vóór ik de deur uit ga voor een feestje, afspraak, of wat dan ook waarvoor ik er stralend wil uitzien. Mijn make-up komt mooier uit (wat natuurlijk logisch is op een schone, gladde huid) en blijft ook langer mooi.

Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask: mijn conclusie

Dit masker is een absolute stayer, ik vind het een aanvulling op de gezichtsmaskers die ik tot nu toe gebruik of heb gebruikt. Vooral vanwege het feit dat ik na gebruik van dit masker direct in de make-up en de deur uit kan, wat bij veel gezichtsmaskers niet kan omdat ze mijn huid enigszins rood en/of glimmend achterlaten.

Ook het Honolulu Healer Face Mask is verkrijgbaar bij één van de vele verkooppunten van Bomb Cosmetics: check hier waar een verkooppunt bij jou in de buurt zit. De verkoopadviesprijs van het masker is ongeveer 12 euro.

Ken jij ook zo’n masker waar je huid van gaat stralen? Vertel, ik ben altijd erg benieuwd naar de holy grails van anderen…

2 Comments on Bomb Cosmetics Honolulu Healer Face Mask

 1. Huidverzorging Mireille
  28 september 2013 at 23:02 (9 jaren ago)

  Het masker is blauw omdat het blauw is daar hebben ze echt niks extra aan toegevoegd. De stoffen die erin zitten zorgen voor de blauwe kleur. Bombcosmetics werkt alleen maar met natuurlijke ingrediënten.

  Beantwoorden
 2. Kim
  10 mei 2013 at 12:39 (9 jaren ago)

  Momenteel gebruik ik een anti-verstikkingsmasker van Yves Rocher. Heb hem nog niet vaak genoeg gebruikt om een oordeel te vellen. Over pure honing als masker ben ik heel tevreden, babyhuidje gegarandeerd.

  Dit masker van Bomb Cosmetics klinkt goed, alleen vind ik het persoonlijk niet nodig dat ze hem blauw hebben gemaakt. Vind ik een onnodige toevoeging.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.