Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

Hoewel mijn haar niet extreem droog is, heeft het natuurlijk wel het een en ander te verduren. Denk aan regelmatig kleuren, iedere dag föhnen… Daarom gebruik ik regelmatig (ongeveer één keer per week) een haarmasker, en daartussendoor een conditioner na het wassen. Vandaag laat ik een haarmasker in de categorie ‘Hemels’ aan je zien: het Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask.

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

Bomb Cosmetics is nog steeds het meest bekend vanwege zijn badbruisballen en zeepjes. En dat is volkomen onterecht, als je het mij vraagt. Natuurlijk zijn de badbruisballen prachtig om te zien en heerlijk in gebruik, maar het merk heeft zoveel meer! Zoals de ‘Potted products’, een lijn waarin je heerlijke lichaams- en haarverzorgingsproducten vindt, zoals het Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask.

Alle producten van Bomb Cosmetics bevatten natuurlijke ingrediënten, waaronder essentiële oliën, worden met de hand gemaakt en zijn dierproefvrij. Ze zorgen er niet alleen voor dat je huid en haar goed verzorgd worden, maar beloven je ook blij te maken. En dat zie je meteen aan de verpakkingen en de leuke, vrolijke vormen van bijvoorbeeld de badproducten. Ik vind het een ontzettend leuk en mooi merk, en blijf het jammer vinden dat er in Nederland maar zo’n beperkt assortiment verkrijgbaar is.

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

Ingrediënten

Over naar de ingrediënten van het Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask. Cetearyl Alcohol behoort tot de ‘goede’ alcoholsoorten, het irriteert de huid niet. Brassicamidopropyl Dimethylamine is een plantaardig ingrediënt wat zowel voor huid als haar toegepast kan worden, het maakt het zachter en verbetert de doorkambaarheid van het haar. Verder bevat het haarmasker pure essentiële olie van mandarijn en sinaasappel, die het haar een mooie glans geven.

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

Verpakking

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask zit in een rond kuipje, ik vind deze verpakkingen van Bomb Cosmetics ontzettend leuk! En de print op de buitenkant ziet er natuurlijk heerlijk vrolijk en zomers uit!

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

Textuur, geur (♥) en werking

Het eerste wat opvalt als ik het kuipje openmaak, is de hemelse geur. Ik vind de geur van mango al snel een beetje te weeïg, maar de toevoeging van vanille zorgt voor een perfecte balans tussen fruitig, warm en zoet. Alsof je de zomer in een potje gestopt hebt, zeg maar 🙂

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask heeft een textuur die tussen biogarde en kwark in zit, hij is lekker lobbig. Hij is dun genoeg om zich goed en makkelijk te laten verdelen, en dik genoeg om zich goed aan mijn haar te hechten.

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

Ik gebruik Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask vooral in de onderste helft van mijn haar. Enerzijds omdat mijn haar daar het droogst is, en anderzijds omdat, als mijn haar aan de aanzet te zacht is, het door de zwaarte van mijn haar als een plumpudding op mijn hoofd valt. Ik breng het masker aan na het wassen van mijn haar, en laat het dan 5 tot 10 minuten inwerken. Ondertussen scrub ik mijn huid, scheer ik mijn oksels en benen, en was me met een lekkere douchegel. Genoeg te doen in die korte tijd 😉

Na het inwerken spoel ik het masker uit mijn haar, droog het met een handdoek, en föhn en style het zoals gebruikelijk. Mijn haar voelt beduidend zachter, zonder slap te zijn, en heeft meer glans. Het is makkelijker door te borstelen, en de heerlijke geur van het masker blijft nog een paar uur aanwezig, jummie! Bij regelmatig gebruik constateer ik dat mijn haar net wat lekkerder valt, het is minder stug en beter handelbaar. Ik krijg bijna de neiging om te roepen: “Hé Natas, je haar danst!” 😉

Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask kost € 11,50 en is onder andere verkrijgbaar in de webshop van Huidverzorging Mireille.

Gebruik jij regelmatig een haarmasker?

12 Comments on Bomb Cosmetics Mango & Vanilla Hair Mask

 1. Natascha
  14 september 2016 at 15:01 (2 jaar ago)

  Een masker in de categorie hemels maakt mij wel heel erg enthousiast 😉 Dit klinkt heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Nicole
  14 september 2016 at 13:39 (2 jaar ago)

  Klinkt als een erg fijn masker.
  Weer vind ik het jammer dat internet het niet toelaat om te ruiken,want het klinkt als een heerlijke geur.

  Beantwoorden
 3. Astrid
  14 september 2016 at 11:34 (2 jaar ago)

  Die geur klinkt echt zalig! En wat een leuk potje weer.

  Beantwoorden
 4. Deb
  14 september 2016 at 10:59 (2 jaar ago)

  Lijkt me een heerlijk masker. Van alleen de verpakking en de kwark-achtige (eetbaar uitziende) textuur word ik al blij 😉 dus dat doen ze goed bij Bomb cosmetics. Een geur van Mango/vanille lijkt me ook heerlijk. Fijn dat dit merk natuurlijke ingrediënten gebruikt. Ik ga eens kijken voor dit merk, lijkt me ook iets voor mij!

  Beantwoorden
 5. Cindy
  14 september 2016 at 09:34 (2 jaar ago)

  Heerlijk! Zal eens gaan snuffelen. In Amsterdam verkopen ze vrij veel van dit merk in een Yankee Candle winkel.

  Beantwoorden
 6. Yvonne
  14 september 2016 at 08:58 (2 jaar ago)

  Ik denk dat het bij jou thuis één groot geurfeest is. Ik heb fijn haar dus probeer dit maar niet in mijn haar.

  Beantwoorden
 7. Jolanda
  14 september 2016 at 08:58 (2 jaar ago)

  Wat goed! Ik kende dit merk niet. De verpakking ziet er erg leuk uit overigens

  Beantwoorden
 8. Mariëlle M
  14 september 2016 at 08:53 (2 jaar ago)

  Mmmm misschien moet ik toch ook eens dit gaan proberen, ik ben mijn haren een beetje zat en erg zoekende naar hoe ik dat kan oplossen!

  Beantwoorden
 9. Mireille
  14 september 2016 at 07:51 (2 jaar ago)

  Heerlijk productje dit. En laat je haar maar lekker dansen.

  Beantwoorden
 10. Bianca
  14 september 2016 at 07:33 (2 jaar ago)

  Deze hebben wij momenteel in gebruik, en de geur hier van is zó lekker x

  Beantwoorden
 11. marije
  14 september 2016 at 06:46 (2 jaar ago)

  Oh klinkt echt als een cadeautje voor je haar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.