Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Dit jaar introduceederde de make-up webshop Boozy Cosmetics haar eigen make-up kwastenlijn, die al snel erg populair werd. Dit najaar deden ze er nog eens een schepje bovenop, en verscheen de Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set: een complete kwastenset die er prachtig uitziet, en een erg hoog ‘hebben’-gehalte heeft. Ook ik kon ze niet weerstaan en bestelde ze op Tweede Kerstdag, afgelopen dinsdag kwamen ze binnen. Inmiddels heb ik de kwasten een paar keer gebruikt, en vertel ik je vandaag wat mijn eerste indruk is over deze mooie set!

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set bevat 5 kwasten voor het gezicht en 5 kwasten voor de ogen/wenkbrauwen, en zou daarmee dus redelijk compleet moeten zijn. Ik heb zelf al een aardige verzameling make-up kwasten, en had deze set dus niet echt nodig, maar voor make-up kwasten met mooie looks maak ik altijd graag een plekje vrij op mijn make-up tafel 🙂

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set wordt geleverd met een mooi (kunst)lederen tasje, waarin je je make-up kwasten mooi en veilig kunt opbergen. Zeg nou zelf, het ziet er toch prachtig uit?

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De drie grootste kwasten hebben een eigen beschermhoesje, zo blijven de haren mooi in vorm.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De make-up kwasten hebben een wit (offwhite) handvat van hout, een ferrule (weer iets geleerd, dit is het gedeelte waar de haren in zitten) van aluminium in de kleur rosé goud ♥ en synthetische haren (duo fibre). Geadviseerd wordt om nieuwe make-up kwasten voor het eerste gebruik altijd eerst even te wassen. Ik doe dit zelf altijd met een stuk zeep en gewoon met mijn handen, maar je kunt ook bijvoorbeeld het Boozyshop brushegg gebruiken. Ook shampoo is erg geschikt om je kwasten mee te wassen. Om te zorgen dat de lijmlaag in de ferrule niet aangetast wordt, kun je de kwasten het beste liggend, of ondersteboven (dus met de haren naar beneden) laten drogen. Nooit rechtop laten drogen, want dan blijft het water in de ferrule staan, en laten de haren makkelijker los.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Dit zijn de vijf kwasten voor het gezicht, ik laat ze hieronder één voor één aan je zien:

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Ik begin met de Round Buffer kwast (1420). Deze gebruik je om foundation aan te brengen. Hoewel ik zelf tot nu toe altijd liever een platte bufferkwast gebruikte, is deze ook erg prettig in gebruik. De haren zijn zacht, maar stevig genoeg om mijn foundation mooi te kunnen verdelen en te blenden. Wel vind ik het formaat net iets te klein, van mij had hij een slag groter mogen zijn, dat vind ik net wat fijner in gebruik. Maar het resultaat is prima: mijn foundation wordt mooi en gelijkmatig verdeeld.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Big Powder (1160) is bestemd voor het aanbrengen van poeder (zoals de naam al zegt) en is precies zoals een poederkwast moet zijn: groot, fluffy en zacht. Hij neemt de poeder perfect op, en verdeelt het mooi gelijkmatig over mijn gezicht. Ik heb hier maar één klein dingetje op aan te merken, en dat is het feit dat het handvat korter is dan van de andere kwasten, en dat stoort de perfectionist in mij, hihihi!

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Flat Contour kwast (1000) is bestemd voor het aanbrengen van vloeibare en crème contour producten. Ik heb hem zelf gebruikt voor het aanbrengen van mijn bronzer in poeder-vorm, dat doet hij ook uitstekend. De haren zijn stevig, waardoor het blenden makkelijk gaat.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Face Shaper (1060) is geschikt voor het contouren van de kleinere gedeelten van je gezicht, zoals je jukbeenderen en kin. Ik gebruik hem voor het aanbrengen van highlighter, daar is het formaat precies goed voor. De Face Shaper vind ik erg fijn in gebruik, je kunt er heel precies mee werken, maar ook blenden gaat perfect.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Angled Contour (1240) is bestemd voor het aanbrengen en blenden van poeder en crème blush. Dit is mijn favoriete modelletje voor het aanbrengen van blush, alleen vind ik deze uit de Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set nogal stug, waardoor hij mijn blush nogal streperig aanbrengt. Ik hoop dat hij met het gebruik nog een beetje fluffier wordt.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De make-up kwasten voor de ogen bestaan uit twee oogschaduwkwasten, een concealerkwast, een wenkbrauw pencil en een kwastje voor het aanbrengen van eyeliner. Ook deze laat ik één voor één aan je zien:

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Wing Liner (3300) een schuin aflopende, smalle borstel voor het aanbrengen van eyeliner. Dit is de enige kwast die ik nog niet gebruikt heb, dus hoe hij in gebruik is, kan ik nog niet zeggen. De haartjes voelen wel lekker stevig, maar toch flexibel.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Brow Liner (3700) is een brede, korte borstel om je wenkbrauwen in vorm te brengen, en is geschikt voor het aanbrengen van wenkbrauwpoeder of -crème. Deze vind ik super in gebruik, de haartjes zijn precies stevig en kort genoeg. Nu al favoriet!

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Soft Blender (2120) is geschikt voor het aanbrengen en zachtjes blenden van oogschaduw en losse pigmenten. Ik vind hem als blendingkwast ontzettend fijn, maar voor het aanbrengen gebruik ik liever een kwast met wat kortere haren. Die mis ik dan eigenlijk ook meteen wel in de set, met zo’n kwast zou de set voor mij echt helemaal compleet zijn. De haren van de Soft Blender zijn lekker zacht, maar stevig genoeg om mijn oogschaduw niet alle kanten uit te laten fladderen.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

De Small Crease (2210) is heel fijn om de crease subtiel te accentueren, en om de randjes van je oogschaduw mooi te vervagen. Deze kwast voelt iets te stevig en te puntig naar mijn zin, ik vind hem niet zo fijn in gebruik. Naar mijn idee zouden de haartjes net iets korter, of iets zachter moeten zijn. Ik gebruik deze vooral om oogschaduw onder mijn ogen te vervagen, meer als pencil brush dus.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Dan tot slot de Conceal Buffer (1430). Hiermee kun je makkelijk concealer onder je ogen aanbrengen. Ik vind het een super fijne kwast, maar gebruik toch liever mijn vingers om concealer aan te brengen. Ik gebruik hem daarom om de concealer onder mijn ogen licht af te poederen, daarvoor leent hij zich ook prima 🙂

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Ondanks de paar kleine puntjes van ‘kritiek’ vind ik het een erg mooie kwastenset. De Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set is zo goed als compleet (voor mij op die ene oogschaduwkwast na), ik vind het dan ook echt een aanrader voor als je net begint met je ‘kwastenuitzet’. Maar ook om je al bestaande kwastenstash uit te breiden, is het een erg mooie set. Hoe de kwasten zich na een tijdje houden (als je ze regelmatig gewassen hebt etc.) kan ik nog niet zeggen, daar zal ik later zeker nog op terugkomen.

Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

Als je alle kwasten los zou kopen (wat ook mogelijk is), ben je € 59,39 kwijt. Dat is gemiddeld net geen 6 euro per kwast, en dat is natuurlijk al een prima prijs. Maar als je nu de complete set koopt, betaal je slechts € 27,99 en dat is natuurlijk helemaal een koopje! Je krijgt er dan ook nog eens het mooie tasje bij. De Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set is exclusief verkrijgbaar bij Boozyshop.

12 Comments on Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set

 1. Jori
  2 januari 2016 at 19:11 (7 jaren ago)

  Chique de friemel….wat een prachtige en Day tasje maakt het helemaal compleet. Over deze set had je het laatst volgens mij?

  Beantwoorden
 2. jeapiebel
  2 januari 2016 at 11:04 (7 jaren ago)

  De Boozy Cosmetics Rosé Golden Jewelry 10 pc Brush Set had ik vorig jaar al op mijn verlanglijst. En dat je veel spaart om de hele set te kopen is echt een plus punt.

  Beantwoorden
 3. Mireille
  1 januari 2016 at 23:24 (7 jaren ago)

  Mooie set hoor en zeker voor die prijs.

  Beantwoorden
 4. Bianca
  1 januari 2016 at 23:01 (7 jaren ago)

  Dit lijken mij hele fijne kwasten, twijfel alleen om gelijk een hele set te kopen (omdat ik er al genoeg heb…) x

  Beantwoorden
 5. Deb
  1 januari 2016 at 20:56 (7 jaren ago)

  Mooie set en leuke prijs ook! Je vertelde al tijdens het I Love Beauty event dat je je zinnen op deze brushes had gezet. Ik vind vooral de Brow Liner erg interessant. Ik weet niet of ik voor de complete set zou gaan want ik zou zelf lang niet alle kwastjes gebruiken.

  Beantwoorden
 6. Cindy
  1 januari 2016 at 14:21 (7 jaren ago)

  Goede review, dank je wel. Heb hem al een paar keer in mijn mandje gehad, maar weer weggeklikt wegens niet nodig. Maar wie weet bestel ik hem toch ooit wel. Ziet er zo mooi uit.

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  1 januari 2016 at 14:04 (7 jaren ago)

  Ik heb afgelopen jaar geïnvesteerd in de rose golden set van Zoeva en hoooo zo blij mee. Deze set is echt een koopje en lijkt me ook super fijn!

  Beantwoorden
 8. Annette
  1 januari 2016 at 13:16 (7 jaren ago)

  Ik had deze set al in mijn winkelmandje liggen maar twijfelde toch of ik hem wel moest kopen 🙂 denk dat ik hem toch ga bestellen.

  Beantwoorden
 9. ingrd
  1 januari 2016 at 12:15 (7 jaren ago)

  Wat een prachtige kwasten!

  Beantwoorden
 10. Miranda Aerts
  1 januari 2016 at 10:06 (7 jaren ago)

  Een mooie set, ik heb niet zoveel met kwastensets maar deze zien er wel heel sjiek uit 🙂

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  1 januari 2016 at 07:24 (7 jaren ago)

  Gelukkig nieuwjaar!
  Mooie make-up kwasten!
  Handige etui om in te bewaren.
  Ik ga meteen even kijken in de webshop waar je dit gekocht hebt.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.