Borotalco Active deodorant: tried and tested

Onlangs deelde ik al het persbericht over Borotalco Deodorant, een Italiaans merk wat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. Ik was ontzettend nieuwsgierig naar deze deodorants. Zoals jullie misschien wel weten, zweet ik erg snel, en een goede deodorant is voor mij dan ook onmisbaar. Ik was laatst bij het Kruidvat en nam de Borotalco Active deodorant mee, deze belooft extra frisheid bij overmatige transpiratie en actieve beweging. Ik heb de deodorant nu een paar weken in gebruik, en vertel vandaag hoe hij mij bevalt!

Borotalco Active deodorant

Borotalco Active deodorant

Als je veel zweet zoals ik, is de zomerperiode echt een ramp. Bij het minste of geringste zweet ik al. De gedachte dat ik daardoor ook naar zweet ga stinken, vind ik echt vreselijk en maakt me behoorlijk onzeker. Ik gebruik dan ook meestal deodorants die extra goed werken bij overmatig zweten of sporten, zoals ook deze Borotalco Active deodorant.

Borotalco Active deodorant

Het geheim van Borotalco? Natuurlijke Microtalk! Een fijngemalen poeder afkomstig van een speciaal natuurlijk kleimineraal: talk. De Engelse apotheker Henry Roberts ontdekte al in 1843 in Florence de bijzondere werking van natuurlijke Microtalk en legde daarmee de basis van de Borotalco deodorants. Natuurlijk Microtalk werkt absorberend op de huid: dankzij de structuur en samenstelling plaatst het zichzelf op de zweetdruppeltjes en helpt het voelbaar het vochtige gevoel dat samenhangt met zweten, te verminderen. Het laat de huidporiรซn op natuurlijke wijze ademen en is bovendien in staat de huid te kalmeren en beschermen tegen irritatie. Daardoor zijn de deodorants van Borotalco ook geschikt voor de gevoelige huid.

Borotalco Active deodorant heeft naast bovenstaand ingrediรซnt nog een speciale ‘Odor-converter’. Een zogenaamde Fragrance Booster zorgt ervoor dat hoe meer je zweet, hoe beter deze Odor-converter werkt. Nou kom maar op hoor!

Geur en werking

Deze Borotalco variant heeft een Citrus en Lime geur. Deze is echter niet alleen fris, maar ook een beetje zacht en poederig. Ik vind de geur heerlijk, bijna zonde om alleen onder mijn oksels te gebruiken ๐Ÿ˜‰

Borotalco Active deodorantBehalve in sprayflacon zijn de Borotalco deodorants ook in roll-on verkrijgbaar. Ik vind een spray bij mij altijd het fijnst werken. Ik breng de deodorant ‘s ochtends na het douchen aan. Het is bij iedere deodorant belangrijk dat je deze op een schone okselhuid aanbrengt. Zo werkt hij het meest optimaal.

Vanwege de aanwezige Microtalk was ik even bang dat Dorotalco Active deodorant een witte waas op mijn huid en op mijn kleding zou achterlaten, maar dat is gelukkig niet het geval. Hij droogt na het aanbrengen lekker snel op, en laat geen nat gevoel achter op mijn huid.

Over de werking kan ik heel kort zijn: die is geweldig! Ik ben Dorotalco Active deodorant gaan gebruiken toen het behoorlijk warm was. De perfecte omstandigheden om een deodorant te testen. Ik merk dat ik wel zweet, zeker als het wat warmer is. Waar ik mezelf op zulke dagen in de loop van de dag echt wel ga ruiken, heb ik dat nu niet. Ook ‘s avonds ben ik nog steeds okselfris. Nou ja, qua geur dan ๐Ÿ˜‰ In mijn kleding ruik ik na een hele dag wel een lichte transpiratiegeur onder de oksels, maar zelf ruik ik nog steeds lekker fris. En die geur in mijn kleding ruik ik niet aan de buitenkant, alleen als ik het ‘s avonds uittrek en er echt met mijn neus ‘in duik’. Me is a very happy woman! ♥

Prijs en verkrijgbaarheid

Borotalco Active deodorant kost โ‚ฌ 4,29 (net als de andere varianten) en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Borotalco biedt een volledige productlijn met deodorants, zowel in spray als in roll-on, voor mannen en vrouwen. Er zijn vijf varianten, zodat iedereen op zijn eigen manier een halt kan toeroepen aan de transpiratie:

Original, met het originele en unieke parfum van Borotalco
Invisible, tegen gele en witte vlekken

Intensive, tegen sterke en overmatige transpiratie
Pure, laat de huid ademen โ€“ zonder aluminiumzout
Active, activatie van een boost aan frisheid door transpiratie en beweging

8 Comments on Borotalco Active deodorant: tried and tested

 1. Tanja Hoogenboom
  27 juni 2020 at 23:06 (12 maanden ago)

  Wat een super deodorant.
  Met andere merken blijkt de werking maar 4 weken te duren met een matig resultaat.
  Nu 1 jaar boritalco gebruikt en echt super.
  Geen transpiratie en geen nare geur.
  Ook bij mijn 3 tiener dochters werkt het geweldig. Een zeer tevreden gebruiker.

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 juni 2020 at 07:41 (12 maanden ago)

   Leuk om te horen dat jullie ook zo enthousiast zijn!

   Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  8 september 2019 at 07:19 (2 jaar ago)

  De geur van deze deo spreekt me wel aan, ik wil de roller eens ga proberen ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 3. Wilma
  4 september 2019 at 13:45 (2 jaar ago)

  Fijne tip, ik ben ook altijd bang dat ik naar zweet ruik, omdat ik best makkelijk zweet! Ik ga het zeker proberen, ondanks dat de warme dagen voorbij zijn..

  Beantwoorden
 4. Ingrid
  4 september 2019 at 09:35 (2 jaar ago)

  Ik gebruik de Dove stick en ruik nooit, maar dan ook รฉcht nooit naar zweet. Ook niet lichtjes en ook niet in mijn kleding, gelukkig. Ik heb wel eens een ander merk geprobeerd, maar dat werkte niet. Een spray-deo werkt al helemรกรกl niet voor mij. Zo zie je maar hoe persoonlijk een deo is.

  Beantwoorden
 5. bychristiana
  4 september 2019 at 08:16 (2 jaar ago)

  Wat een fijne tip! Ik ga zeker eens kijken wanneer ik weer bij Kruidvat ben, ik vind het ook altijd lastig om een echt goede de o te vinden namelijk.

  Beantwoorden
 6. Jessica
  4 september 2019 at 08:13 (2 jaar ago)

  Hij is echt heel fijn!!! Ik gebruik hem zelf ook al een tijd.
  Een echte aanrader!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  4 september 2019 at 06:22 (2 jaar ago)

  Deze deodorant zal ik eens gaan kopen….
  Ik zweet zoveel en heb dan het gevoel dat anderen het ruiken….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.