Borssenburg biologische zeep

Je zou denken dat ik inmiddels alle Nederlandse zeepmerken al wel geprobeerd heb in een jaar tijd. Maar niets is minder waar, ik ontdek nog steeds nieuwe, mooie merken. Zo bestelde ik onlangs een nieuw outfitje bij Rok & Billie, een ‘jurkjeswinkel’ (en veel meer dan dat) waar ik nog steeds heel graag een keer een bezoekje aan breng. Ik wist dat ze ook natuurlijke zepen verkopen, dus ik besloot een kijkje te nemen bij de Zeepcetera afdeling in de webshop. Daar zag ik verschillende varianten Borssenburg biologische zeep, een oer Hollands merk. Ik bestelde er twee mee, en vertel jullie er graag meer over.

Borssenburg biologische zeep

Borssenburg biologische zeep

Ik had nog niet eerder van Borssenburg biologische zeep gehoord, maar de zeepziederij blijkt al sinds 2016 te bestaan. En de oorsprong van het bedrijf ligt zelfs al in 1583. Heerlijk, een bedrijf met zo’n mooie en verre historie ♥

De manier waarop Zeepziederij Borssenburg haar producten maakt, spreekt mij ontzettend aan. Met uitsluitend natuurlijke kleurstoffen en ingrediënten, gemaakt volgens de ‘Cold Process’ methode, en alles in het teken van eerlijke handel en respect voor het milieu.

Ik bestelde twee zepen: de Havervlok-Scrub zeep en de Scheerzeep.

Borssenburg biologische zeep

Borssenburg handgemaakte scheerzeep

Ik gebruik inmiddels al een hele tijd een stuk zeep voor het scheren. Weg met die milieu-onvriendelijke bussen scheerschuim! En een stuk zeep blijkt misschien nog wel beter te werken dan schuim, wat natuurlijk toch voor een groot deel uit lucht bestaat. Meestal gebruik ik gewone zeep, maar speciale scheerzeep is meestal nog net wat milder en zachter voor je huid.

Van de ingrediënten van de handgemaakte scheerzeep van Borssenburg kan ik niet anders dan heel blij worden. Wat een mooie, fijne verzorgende ingrediënten! Het blijft toch gek he, dat een product wat voornamelijk uit oliën en boters bestaat, toch kan schuimen. Ik zag dat de Zeepziederij ook workshops organiseert, misschien dat ik me daar toch eens voor ga opgeven. Het lijkt me zo interessant om te zien en ervaren hoe zeep gemaakt wordt.

Borssenburg biologische zeep

Textuur, geur en werking

Bij het eerste gebruik voelen beide zepen een beetje ruw aan op mijn huid. Dat komt voornamelijk door de rechte hoeken. Na deze eerste keer zijn de hoeken al wat afgerond, en voelt de zeep ook wat zachter aan op mijn huid. De zeep heeft een heel subtiele geur van cederhout, ik vind het een aangename geur.

In gebruik is de scheerzeep super, super fijn. In aanraking met mijn natte huid ontstaat er een heel zacht, romig schuim, waardoor het scheren als vanzelf gaat. Vooral onder mijn oksels merk ik dat ik veel minder irritatie heb na het scheren dan bij andere zepen. Dit is absoluut een blijvertje!

Borssenburg biologische zeep

Borssenburg handgemaakte Havervlok-scrub zeep

De tweede Borssenburg biologische zeep die ik bestelde, is de Havervlok-scrub zeep. Ik ben groot fan van haver in zeep, én groot fan van scrubben. Dus logisch dat ik voor deze koos, toch?

Ook de Havervlok-scrub zeep bevat zulke mooie, verzorgende oliën en boters. Aangevuld met witte klei (werkt zuiverend), gemalen havervlokken (voor het scrubbende én een verzorgend effect) en rijstmeel (zit boordevol antioxidanten, die het huidverouderingsproces vertragen). De geur is ook hier vrij subtiel, en bestaat uit cederhout, citroengras en lavendel. Ik vind de geur lichtfris, met een warme ondertoon.

Zo mogelijk is de Havervlok-scrub zeep nog zachter dan de scheerzeep. Ik gebruik hem zowel als gewone zeep (met een washandje) als daadwerkelijk als scheerzeep (rechtstreeks op mijn huid). Als gewone zeep is het gewoon een heerlijke zeep met een super romig, zacht en verzorgend schuim. Als scrubzeep is hij best een beetje pittig, maar ik houd daar wel van 🙂 Na gebruik voelt mijn huid comfortabel en zacht, de zeep droogt mijn huid geenszins uit.

Beide zepen kosten € 6,50 en zijn o.a. verkrijgbaar via de webshop van Rok & Billie. Jolanda, in mijn volgende vakantie kom ik jullie echt een bezoekje brengen hoor!

1 Comment on Borssenburg biologische zeep

  1. Miranda Aerts
    30 januari 2022 at 14:05 (5 maanden ago)

    Wat leuk dat je tussen al die aanbieders van zepen weer een fijne nieuwe collectie hebt gevonden 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.