Brun & Renard 100% natuurlijke culinaire zouten

Een paar weken geleden kreeg ik een heel mooi én smakelijk perspakket opgestuurd wat mij op het lijf geschreven was: de nieuwe 100% natuurlijke en gezonde zouten van het merk Brun & Renard. De afgelopen weken heb ik alle vijf de smaken getest en geproefd, en vertel je er in dit artikel meer over!

Brun & Renard

Brun & Renard 100% zuivere, natuurlijke én gezonde culinaire zouten

Brun & Renard zijn heel bewust bezig met gezonde voeding, eten veel fruit en groenten, drinken koffie zonder suiker en zijn minder zout gaan gebruiken. Maar Brun & Renard moeten bekennen; ze missen deze smaakmakers stiekem een beetje en in het bijzonder zout! Het werd dus tijd om op zoek te gaan naar een gezonde oplossing…

De meesten mensen gebruiken gewoon keukenzout. Brun & Renard hebben een lijn ontwikkeld met verschillende soorten culinaire zoutproducten, welke uitstekend zijn te gebruiken bij verschillende gerechten. Brun & Renard gingen speciaal hiervoor op wereldreis. Geïnspireerd door traditionele gebruiken hebben zij vanuit diverse mooie plekken in de wereld natuurlijke zouten meegenomen, waarbij de geur, de kristallen, de vorm en de smaak stuk voor stuk uniek zijn.

Ik ben heel blij dat er steeds meer gezonde alternatieven komen voor de zouten en kruiden van merken als bijvoorbeeld Stegeman. Ik heb een allergie voor smaakversterkers E621 en E631 (en laat de meeste kruiden uit de supermarkt nou bomvol zitten met deze troep), en dan valt het niet mee om een alternatief te vinden wat deze smaakversterkers niet bevat. En zonder extra smaakje wordt ook zo saai op een gegeven moment, dat vonden Brun & Renard blijkbaar ook. Dit pakket met nieuwe, gezonde zouten kwam dan ook als geroepen!

Himalaya Zout

Brun & renard

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard Himalaya Zout

Het Himalaya Zout van Brun & Renard is te gebruiken als ‘standaard’ zout, als vervanger van je gewone potje keukenzout. Het is afkomstig uit Pakistan en is van nature rijk aan mineralen en sporenelementen. Het is bij ieder denkbaar gerecht te gebruiken, zowel tijdens het koken als op bereid eten. Wat me bij dit Himalaya Zout opvalt, is de pure, ‘milde’ smaak. Hij is inmiddels onmisbaar in mijn keuken!

Hawaii Black ZOut

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard Hawaii Black Zout

Toen ik het Brun & Renard Hawaii Black Zout voor het eerst zag, moest ik even twee keer met mijn ogen knipperen. Zwart zout, hoe bijzonder is dat? Het is inderdaad een unieke zoutsoort, afkomstig uit de Hawaiiaanse archipel en verrijkt met vulkanische actieve kool, wat het zijn bijzondere kleur en vorm geeft. Het heeft een licht nootachtige smaak en is goed te combineren met schaal- en schelpdieren en blanke vissoorten, maar ook met gegrilde en gebraden gerechten. Naast de unieke smaak, geeft het Hawaii Black Zout je gerechten ook een bijzondere uitstraling, ik vind het er prachtig uitzien!

Brun & renard

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard Sel Marin, Keltisch Zeezout met Kruiden

Brun & Renard Keltisch Zeezout met Kruiden is van nature rijk aan mineralen. Het zeezout is afkomstig uit de Franse Guérande, en is verrijkt met de kruiden tijm, oregano en rozemarijn. De geur en smaak zijn licht kruidig, het zout is heerlijk bij barbecue-gerechten (oh, wat klinkt dat ver weg!), salades, op gebakken aardappeltjes (heerlijk!), pizza en gevogelte. Ook dit Keltisch Zeezout ziet er door de toegevoegde Kruiden prachtig en culinair stylish uit!

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & Renard Fleur de Sel Keltisch Zeezout

Brun & Renard Fleur de Sel is tevens afkomstig uit de Franse Guérande. Ik dacht in eerste instantie dat er iets mis was met mijn potje, omdat het zout licht vochtig was. Maar dit blijkt zo te horen (mijn tweede gedachte was: dit is hét perfecte scrubzout!). Het zeezout heeft een grove kristalstructuur en is ambachtelijk gewonnen, en is het neusje van de zalm onder de zouten (ok, dan zal ik hem maar niet als scrubzout gebruiken, hihihi!). Dit zout is geschikt om te gebruiken op bereide gerechten, en erg lekker bij vlees, vis en groenten (zowel rauw als gekookt). Eigenlijk een musthave voor in je keuken dus!

Brun & Renard

Brun & Renard

Brun & renard

Brun & Renard

Brun & Renard Sel Marin Keltisch Zeezout met Chilipepers

Dit Keltisch Zeezout met Chilipepers is de pittigste variant van de collectie. Het mineraalrijke Franse zeezout uit de Guérande is verrijkt met chilipepers en daardoor een uitstekende combinatie bij de barbecue, rood vlees, gevogelte en een omelet. Qua vissoorten doet hij het goed met sardines, tonijnsteak en zalmfilet. De eerste keer dat ik dit zout gebruikte, had ik me een beetje verkeken op de mate van pittigheid, en had veel te veel gebruikt. Pittig is in dit geval ook echt pittig, je hebt echt maar een klein beetje nodig om je gerecht op smaak te brengen. Begin dus voorzichtig, je kunt altijd later nog een klein beetje toevoegen als het toch wat pittiger mag.

Brun & renard

De Brun & Renard zouten zijn verkrijgbaar in de winkels en via de website van Albert Heijn. Mijn favorieten zijn Himalaya Zout, Keltisch Zeezout met Kruiden en Hawaii Black Zout. Ik vind de zouten erg smaakvol en fijn om mee te variëren. Ik vind het een groot voordeel dat op ieder potje staat vermeld voor welke gerechten het bijzonder geschikt is, zo kun je ook als niet-keukenprinses iedere dag culinair en gevarieerd voor de dag komen. Daarnaast zien de potjes er natuurlijk ook nog eens bijzonder vrolijk en kleurrijk uit, ze zijn te mooi om in je keukenkastje te verstoppen!

De verkoopadviesprijzen op een rijtje:

 • Brun & Renard Fleur de Sel, Keltisch Zeezout € 4,49/125 g
 • Brun & Renard Himalaya Zout € 3,99/150 g
 • Brun & Renard Hawaii Black Zout € 4,49/125 g
 • Brun & Renard Sel Marin, Keltisch Zeezout met Kruiden € 3,99/100 g
 • Brun & Renard Sel Marin, Keltisch Zeezout met Chilipepers € 3,99/100 g

Welke smaak (smaken) spreekt jou het meest aan?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on Brun & Renard 100% natuurlijke culinaire zouten

 1. Marieke
  27 oktober 2015 at 10:08 (7 jaren ago)

  Ohhhhhh dit is écht wat voor mij! Ik heb ook keltisch zeezout in huis, het is ontzettend smaakvol, maar ook veel subtieler van smaak. En ja het klopt, het is licht vochtig 🙂 Ik ben wel benieuwd naar alle smaken eigenlijk! Leuke potjes ook. Vraagje: hoe merk je dat je een allergie voor smaakversterkers hebt? Daar ben ik wel benieuwd naar 🙂

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  27 oktober 2015 at 08:38 (7 jaren ago)

  Uh… ik wist niet dat je verschillende soorten zout haha… Maar wel interessant!

  Beantwoorden
 3. mireille
  27 oktober 2015 at 08:07 (7 jaren ago)

  Ik ben wel eens in de Guerande geweest heel mooi om te zien hoe dit zout gewonnen wordt. En natuurlijk wat potjes meegenomen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 oktober 2015 at 08:27 (7 jaren ago)

   Dat lijkt me inderdaad heel mooi om te zien!

   Beantwoorden
 4. chucky1012
  27 oktober 2015 at 07:09 (7 jaren ago)

  Nooit geweten dat er zoveel diverse soorten zouten zijn.
  Leuke potjes.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.