Bubble T Cosmetics

Onlangs heb ik een super leuk nieuw merk verzorgingsproducten ontdekt: Bubble T Cosmetics. Gebaseerd op het bekende Bubble T drankje uit Taiwan, bruisend en kleurrijk. En een tikkeltje eigenwijs, zoals ze zelf zeggen. En laat ik dat nou ook zijn 😉 De producten zijn vrij van parabenen, SLS en SLES, en zijn niet op dieren getest. Ik bestelde een Showergel en een Bodylotion, en vertel jullie er vandaag wat meer over!

Bubble T CosmeticsBubble T Cosmetics

Als je de foto hierboven ziet, dan begrijp je vast waarom de producten van Bubble T Cosmetics er direct uit sprongen voor mij. Kleurrijke, vrolijke verpakkingen die opvallen. Toen ik me wat verder verdiepte in het merk, werd ik alleen nog maar nieuwsgieriger. Al lang voor ik met Beautyspots begon, vond ik het al ontzettend leuk om dit soort nieuwe merken te ontdekken.

Bubble T CosmeticsBubble T Cosmetics Hibiscus & Acai Berry Tea restoring shower gel

Een hele mond vol voor een heerlijke showergel. Ze bevat onder andere Hibiscus thee, Acai bes, Cranberry en wilde Aardbei en belooft de huid te kalmeren en te herstellen. Precies wat ze in de zomermaanden goed kan gebruiken. En de heerlijke, fruitige geur past natuurlijk ook helemaal bij de tijd van het jaar! Ik gebruik in de zomermaanden graag frisse of zoete fruitige geuren onder de douche. De showergel ruikt naar rood fruit, en is vooral zoet fruitig.

Bubble T CosmeticsZoals ik hierboven al vertelde, bevat de showergel geen SLS of SLES, maar in plaats daarvan Ammonium Lauryl Sulfate, wat voor de schuimende werking zorgt. Dit is volgens Google een mildere variant dan SLS of SLES, maar zou nog steeds voor huidirritatie kunnen zorgen. Ik heb hier zelf niets van gemerkt, maar mijn huid is ook niet gevoelig voor SLS of SLES. Dus daar kan ik helaas niets over zeggen. Parfum staat vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst. Dit zorgt voor de heerlijke geur, maar kan bij een gevoelige huid tevens voor irritatie zorgen.

Bubble T CosmeticsDe showergel heeft een handige klikdop, die met één hand (ook als hij nat is) te openen en te sluiten is.

Bubble T CosmeticsTextuur en werking

De Bubble T Cosmetics Showergel heeft een vrij dikke, jelly-achtige textuur. Hierdoor doseert hij prima. Hij schuimt op mijn natte huid uitstekend op, het schuim voelt zacht en comfortabel aan op mijn huid. Na het douchen en afdrogen voelt mijn huid fris en zacht, en niet trekkerig of droog.

Ik vind het een lekkere showergel, waarbij voor mij vooral de lekkere geur een groot pluspunt is. De showergel kost € 14,95 wat ik voor een ‘gewoon lekkere’ showergel toch wel een beetje aan de prijs vind. Maar daarover zometeen meer 😉

Bubble T CosmeticsBubble T Cosmetics Lemongrass & Green Tea stimulating body lotion

Zomer of winter: ik gebruik altijd een verzorgend product na het douchen. In de winter meestal een bodybutter, in de zomer een bodylotion of een verzorgende olie. Bubble T Cosmetics heeft drie body lotions in het assortiment, die qua geur helemaal afgestemd zijn op de showergels. Omdat ik natuurlijk verschillende geuren wilde proberen, nam ik de bodylotion in de geur Lemongrass & Green Tea. Die natuurlijk ook helemaal bij de zomer past!

Bubble T CosmeticsDe bodylotion bevat als verzorgende ingrediënten Glycerine, Sheabutter, Vitamine E en extracten van Limoen en Goji bessen. Wat ik persoonlijk erg jammer vind, is het feit dat er dimethicone in zit, een minerale olie. Dit legt een laagje op de huid wat haar beschermt tegen uitdrogen, maar soms ook voor een ‘zweterig’ gevoel kan zorgen na het aanbrengen.

Bubble T CosmeticsTextuur, geur en werking

Bubble T Cosmetics Lemongrass & Green Tea stimulating body lotion heeft een vrij romige textuur. Voor echt warme dagen vind ik hem te romig en te rijk, dan voelt hij gewoon te vol aan op mijn huid. Maar op wat koelere dagen is hij heerlijk om te gebruiken. Hij verzorgt en voedt mijn huid zowel direct als gedurende de hele dag, ze voelt lekker zacht en soepel aan.

Bubble T CosmeticsDe geur is fris en opwekkend, maar tegelijkertijd ook zacht. Ik had verwacht dat het een echte zomergeur zou zijn, maar eigenlijk is deze voor alle seizoenen lekker om te gebruiken.

De Bubble T Cosmetics bodylotion kost ook € 14,95 en is tevens verkrijgbaar via bol.com.

Toen ik dit artikel aan het schrijven was, ontdekte ik dat Bubble T Cosmetics ook een eigen website heeft. Weliswaar in Engeland, en helaas bedragen de verzendkosten binnen de EU maar liefst 20 GBP. Maar de producten zelf zijn hier weer beduidend goedkoper, dus je zou kunnen overwegen om samen met iemand een bestelling te doen. En anders bestel je gewoon lekker vertrouwd via bol.com 🙂

6 Comments on Bubble T Cosmetics

 1. Natascha - BeautyOpinie
  12 juli 2018 at 21:00 (7 maanden ago)

  Ik snap dat je dit leuk vindt, ik word zo vrolijk van de verpakking en de kleurtjes! Ik vroeg me alleen wat af. Dimethicone is toch geen minerale olie maar een siliconen soort?

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  12 juli 2018 at 18:57 (7 maanden ago)

  Ik snap helemaal dat je de look zo leuk vind, met al die gezellige kleurtjes. Ik ben het met je eens dat € 14,95 een aardig bedrag is voor een douchegel. Het is toch iets wat je letterlijk direct weer afspoelt en aangezien alleen de huid van mijn gezicht vrij gevoelig is, kan ik best iets ‘goedkopers’ voor mijn lichaam gebruiken;-) Maar wel leuk dat je de kans kreeg om dit merk te ontdekken;-)

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  11 juli 2018 at 22:04 (7 maanden ago)

  Leuke producten! 🙂

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  11 juli 2018 at 13:28 (7 maanden ago)

  Zo mooi!
  Leuke naam…
  Ik moest bij de titel meteen aan bubble tea denken….

  Beantwoorden
 5. Marije
  11 juli 2018 at 10:02 (7 maanden ago)

  Producten zien er leuk uit maar vind ze wel wat prijzig.

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  11 juli 2018 at 07:43 (7 maanden ago)

  Ik vind het er leuk uitzien, maar de ingrediënten vind ik jammer! Toch geloof ik wel dat de geuren lekker zijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.