Burt’s Bees Mango & Orange Sugar Scrub

Burt’s Bees is een populair merk onder mensen die van natuurlijke huidverzorging houden. Het begon allemaal toen Roxanne Quimby, één van de grondleggers van Burt’s Bees, kaarsen ging maken van de bijenwas van imker Burt Shavitz. Al snel volgde de productie van lippenbalsem, en hiermee was het succes geboren. Inmiddels bestaat de lijn uit meer dan 150 verschillende producten voor het hele lichaam, alles op basis van natuurlijke producten, zoals bijenwas en honing. De helft van de producten is voor 100% natuurlijk. Daarnaast wordt er ook bij het produceren en verpakken van de producten steeds aan het milieu gedacht, door bijvoorbeeld gerecycled materiaal te gebruiken voor de verpakkingen.

Burt's Bees

Bij Sephora in Breda zag ik een tijd geleden de Mango & Orange Sugar Scrub staan, een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit merk. Op de verpakking staat vermeld dat de scrub “100% natural” is. Natuurlijk ben ik dan als eerste benieuwd wat er allemaal in zit:

Sucrose, water, mangifera indica (mango) seed oil, mangifera indica (mango) juice, passiflora edulis fruit juice, olea europaea (olive) fruit oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, mangifera indica (mango) fruit, cocos nucifera (coconut) oil, assorbic acid, citric acid, citrus aurantium dulcis (orange) oil, citrus aurantium dulcis (orange) peel powder, citrus aurantium dulcis (orange) peel wax, glycerin, glycine soja (soyabean) oil, lactic acid, mangifera indica (mango) seed butter, vitis vinifera (grape) seed oil, parfum (fragrance), potassium sorbate, sodium benzoate, tocopherol, limonene

Burt's Bees

Je ziet: mango en sinaasappel hebben een groot aandeel in de ingrediëntenlijst. Ik stond dan ook te popelen om de scrub te gaan gebruiken. Toen ik de folie van de pot losmaakte en door de scrub roerde, was mijn eerste gedachte: abrikozenjam! De scrub is vrij stevig, en een beetje plakkerig van substantie. De geur is licht fruitig, echter vind ik dat er een beetje een muffe ondertoon in zit. Voor een product waar zoveel fruit in zit, viel me dit een beetje tegen.

Burt's Bees

Bij gebruik van de Mango & Orange Sugar Scrub, blijkt dat hij ook in gebruik wat plakkerig, wat stroef, aanvoelt. Ik vind dat de scrub niet echt lekker over mijn huid verdeelt. De fijne suiker (hierdoor is de scrub overigens ook prima te gebruiken op een gevoelige huid) smelt heel snel weg, het is dus aan te raden om de douche even uit te zetten als je de scrub gebruikt. Door de snel smeltende scrub, en het feit dat de scrub plakkerig is op mijn huid, heeft de scrub niet veel effect bij mij.

Burt's Bees

Al met al ben ik niet erg tevreden over de Burt’s Bees Mango & Orange Sugar Scrub. Het voldoet niet aan de hoge verwachtingen die ik van het merk had. Maar ik wil het merk toch een tweede kans geven. Hebben jullie ervaring met producten van Burt’s Bees? Zijn er producten waarvan je zegt: “Dat moet je echt proberen, dat is een aanrader”?

De Mango & Orange Sugar Scrub kost € 16,95 voor 225 gram, het merk is o.a. te koop bij Sephora en De Tuinen.

Comments are closed.