Bvlgari Omnia Indian Garnet: zomers en oranjeproof

Bvlgari Omnia Indian Garnet

Bvlgari Omnia Indian Garnet

Alles kleurt momenteel oranje in de winkels en straten. Vlaggetjes, dekzeilen, hamsters: je ontkomt er niet aan. En wie weet heb jij je nagels ook wel in een leuk Holland thema gelakt en zit je straks in een Roy Donders of Supertrash Oranje outfit onze jongens aan te moedigen. Ook bij mij komt eens in de twee jaar de doos met ‘Oranje spul’ uit de berging tevoorschijn zodat de beessies, welpies, wuppies en andere oranje prullaria weer even kunnen luchten.

Bvlgari Omnias Indian Garnet

Dit jaar heb ik het oranje gevoel echter ook op een wat minder opzichtige manier weten te verkrijgen in de vorm van een heerlijke geur! Op vakantie in Berlijn rook ik Bvlgari Omnia Indian Garnet voor het eerst en sindsdien kon ik hem niet meer uit mijn hoofd zetten. Toen er een leuke actie was bij Ici Paris XL kan ik deze dan ook niet langer laten liggen. Eerder had ik al de heerlijke Bvlgari Omnia Amethyste in mijn collectie: deze paarse flacon heeft een heerlijke frisse compositie van roze grapefruit, Bulgaarse roos en heliotroop.

Heliotroop is al jaren één van mijn favoriete planten voor in de tuin. Deze paarsbloemige struik heeft als Nederlandse naam de ‘vanillebloem’ en deze toevoeging brengt dan ook een bloemige zoetheid in de geur die me meteen wist te grijpen. Juist door de toevoeging van heliotroop in plaats van daadwerkelijke vanille blijft de geur licht en fris van toon waardoor ik deze altijd al uitermate geschikt vond voor de lente en zomer.

Bvlgari Omnias Indian Garnet

Mijn verwachtingen voor Bvlgari Omnia Indian Garnet waren door mijn liefde voor de Amethyste dan ook hoog. Hoewel de Coral variant van vorig jaar me niet wist te overtuigen won Indian Garnet direct mijn hart. Hij opent heerlijk fris met de geur van sinaasappel en mandarijn maar krijgt al snel meer diepte door de toevoeging van citrusvruchten van amber en houtnoten. Hierdoor is deze geur wat minder luchtig dan de genoemde Amethyste maar biedt het juist een wat zwoelere, volwassener ervaring. Een geur die je meeneemt naar het zwoele India, zonder dat je het gevoel hebt te verdwalen in een specerijenmarkt.

Er zit wel een zeer exclusief specerij in verwerkt: de draden van de speciale krokus die het kostbare saffraan genoemd worden geven de geur een zonnige noot en doorbreekt de frisheid en zoetheid van de geur zodat dit niet te overheersend zou worden. Doordat er ook gebruik is gemaakt van tuberoos (ook nacht hyacint genoemd) heeft de geur ook een heerlijke bloemige noot die het geheel ondersteunt en samenbrengt. Kortom een kleur met vele facetten en dat is nu net wat Bvlgari altijd nastreeft met haar geuren.

Het van oorsprong juwelenmerk is van opvatting dat geuren net als een juweel een gevoel van luxe, elegantie en verfijning moeten geven en dat is ze met deze creatie wederom gelukt. Elke Omnia geur is gebaseerd op een edelsteen en in dit geval is gekozen voor de Mandarijngranaat. Een prachtige steen met een helderoranje kleur die doet denken aan een zomerse zonsondergang. Van deze steen blijf ik voorlopig nog maar dromen maar gelukkig heb ik alvast wel dit prachtige draagbare juweel Bvlgari Omnia Indian Garnet in mijn collectie mogen toevoegen.

Bvlgari Omnias Indian Garnet

Bvlgari Omnia Indian Garnet is verkrijgbaar in meerdere formaten, afgebeeld op de foto is de 25ml flacon (adviesprijs €46,-). Daarnaast zijn er ook een 65ml (€75) en 40ml (€62) variant te koop.

3 Comments on Bvlgari Omnia Indian Garnet: zomers en oranjeproof

 1. Miranda Aerts
  18 juni 2014 at 07:19 (8 jaren ago)

  Ik ga hem zeker testen want hij klinkt goed en de flacon ziet er heel mooi uit.

  Beantwoorden
 2. Amy
  17 juni 2014 at 09:33 (8 jaren ago)

  Ik heb deze geur pas nog geroken en ik vond hem heerlijk!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.