BYAS – Bionic Youth Activating System

Vorige week zaterdag bracht ik een bezoek aan Haarlem, zoals je in mijn plog van die dag kon lezen. Ik mocht die dag kennis maken met BYAS – Bionic Youth Activating System, een revolutionair en in Nederland vrij nieuw systeem, wat belooft je uitstraling slechts in enkele weken jonger en frisser te maken. In dit artikel vertel ik je kort wat BYAS precies is, en over de demobehandeling die ik onderging.

BYAS

BYAS

BYAS Sensation Face Lifter

Het BYAS programma bestaat uit drie verschillende systemen: de BYAS Sensastion Face Lifter, in combinatie met de BYAS Sensation Special Care Products, de BYAS Sensation Body Lifter en de BYAS MOVE Eye Lifter. Ik onderging een demobehandeling met de BYAS Sensation Face Lifter.

BYAS

De BYAS Sensation Face Lifter heeft twee ‘koppen’, waarin vier technologieën gecombineerd worden: Iontoforese, wat al sinds het eind van de 17e eeuw bestaat en inmiddels uitgebreid onderzocht en wetenschappelijk gedocumenteerd is. Iontoforese is een galvanische stroom, die via hele kleine ‘schokjes’ zorgt dat verzorgingsproducten beter en makkelijker in de huid geleid kunnen worden, en dus ook in de diepste lagen van de huid terecht komen. Behandelingen met behulp van Iontoforese bestonden al langer, maar waren tot nog toe alleen te ondergaan in dure klinieken. Bij de BYAS facelifting behandeling is het mogelijk om deze techniek thuis toe te passen, en kunnen zo o.a. hyaluronzuur en aminozuur complexen diep in de huid gebracht worden. Hierdoor wordt de elasticiteit van de huid en het vocht opslagcapaciteit van het bindweefsel verbeterd, en wordt de huid zachter, worden kleine rimpeltjes geëgaliseerd en diepere rimpels worden minder diep.

BYAS

Electrical Muscle Stimulation (EMS) zijn micro trillingen die de doorbloeding van de huid en de algehele huidstofwisseling verbeteren, doordat de spiertjes van de huid steeds samentrekken. Daarnaast wordt de huid door diepe massage voorbereid op de instroom van de werkstoffen van het BYAS concept: celweefsels worden los gemaakt en de intercellulaire ruimten van de diepere huidlagen worden vergroot, zodat ze een grotere hoeveelheid werkstoffen kunnen opvangen.

De BYAS Face Lifter gebruikt daarnaast warmte, wat opgewekt wordt door radio-frequente golven. Plaatselijke vetophopingen worden hierdoor opgelost en de natuurlijke contouren worden zo geremodelleerd. De radio frequente golven versterken de stofwisseling van het vetweefsel en bevorderen vetafbraak.

De Face Lifter combineert de micro-vibratie niet alleen met iontoforese, maar ook met spierstimulatie (EMS). De micro-vibratie biedt een diepe massage van de celstructuren van de huid. Daarnaast wordt de algehele structurele samenhang van de weefsellagen verbeterd.

BYAS

Bij het gebruik van de BYAS Face Lifter worden twee producten gebruikt: BYAS Purifying Detox Serum en het BYAS Rejuvenating Supreme Serum. Alle producten van BYAS zijn dermatologisch getest en voldoen aan de strenge Europese regelgeving op dit gebied. De producten zijn bovendien vrij van parabenen, minerale oliën, propylene glycol en phthalates.

Mijn behandeling startte met een dieptereiniging met het BYAS Purifying Detox Serum. Hierbij is direct al de intensieve werking van de BYAS Face Lifter te voelen, de Face Lifter zorgt er middels Iontoforese voor dat de werkzame ingrediënten ook in de diepere huidlagen terecht komen. Het voelt in het begin een beetje apart, maar al snel ervaar ik een ontspannen gevoel tijdens het reinigen van mijn huid.

De volgende stap focust zich op “Nutri”, waarbij het rejuvenating Supreme Serum (Hyaluronzuur met Aminozuren en vitaminen) door middel van de inmiddels bekende Iontoforese technologie in de huid wordt ‘geleid’. De Hyaluronzuur is van 100% plantaardige oorsprong en zorgt ervoor dat het vocht wordt gebonden. Ook deze stap voelt prettig en comfortabel aan, ik zou hier prima aan kunnen wennen om dit enkele keren per week te doen!

Daarna was het tijd om mijn huid te liften, ook hierbij wordt het BYAS Rejuvenating Supreme serum gebruikt. De Face Lifter gebruikt hierbij een ander systeem, en ook hier zorgt de Iontoforese technologie ervoor dat de werkzame stoffen als hyaluronzuur en aminozuren in de diepste huidlagen terecht komen. Melkzuur zorgt voor een peeling effect en vermindert direct fijne lijntjes en ouderdomsvlekken en verbetert de huidstructuur. Bij deze stap voel ik een licht prikkend gevoel in mijn huid, dit komt doordat de Lifter bij deze fase op een andere manier wordt ingezet.

BYAS

Dan natuurlijk de grote vraag: wat doet het BYAS systeem voor mijn huid? Ik had op de Facebook-pagina van Marie-José al verschillende voor en na foto’s gezien, maar het interessantst is het natuurlijk om het verschil bij jezelf te zien. Eerst de getallen: Marie-José heeft voor en na de behandeling het vochtgehalte in de diepere lagen van mijn huid gemeten, hierboven zie je de verschillen. Best indrukwekkend, toch? Marie-José vertelde er wel direct bij dat deze getallen natuurlijk zo hoog zijn omdat ik net de behandeling had gehad, als ik verder niets extra’s doe met mijn huid, zal het vochtgehalte binnen een paar dagen weer op het eerste niveau zitten. Het is dan ook de bedoeling dat je de behandeling thuis 3 tot 4 keer per week toepast.

BYAS

Dan de voor en na foto’s. Je ziet dat de fijne lijntjes bij mijn ogen verminderd zijn, en dat de huid rondom mijn ogen gladder is. Ik ben erg onder de indruk van dit effect, al na één behandeling! Ook de huid daaronder is strakker en gladder, en heeft een frisse glow doordat de doorbloeding van de huid een ‘boost’ krijgt tijdens de behandling met de BYAS Face Lifter.

BYAS

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het BYAS Bionic Youth Activating System en zou je ook wel zo’n demo-behandeling willen ondergaan in de salon in Haarlem? Neem dan even contact op met Marie-José Keur-van Roosmalen via de Facebook-pagina, of via de telefoon (06 51350971). Laat even weten dat je via Beautyspots bij haar terecht gekomen bent, dan maakt ze graag een afspraak met je!

4 Comments on BYAS – Bionic Youth Activating System

 1. Sonja
  14 januari 2015 at 07:47 (7 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit. Dit is lijkt me wel kostbaar. En dan thuis verder jezelf behandelen? Daar moet je dan geen warhoofd voor zijn die het dan weer vergeet. Ik zou het zelf te veel gedoe vinden denk ik.
  Maar toch prettig dat het mogelijk is.

  Beantwoorden
  • marie-jose
   15 januari 2015 at 10:29 (7 jaren ago)

   Ik begrijp je Sonja, het lijkt heel wat maar alleen de eerste 2/3 maanden doe je het om de dag maar 6 minuutjes…Daarna hou je het 1 of 2x per week bij… en geloof me, als je binnen korte tijd al resultaat ziet doe je het graag! Zelfs als warhoofd! 😉

   Beantwoorden
 2. Mireille
  14 januari 2015 at 07:44 (7 jaren ago)

  Ik ben benieuwd naar het resultaat op langere termijn.
  Ziet er allemaal spannend uit.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  14 januari 2015 at 07:15 (7 jaren ago)

  Wat een fijne behandeling had je gehad!
  Ik ziet het erg goed op de foto’s dat de rimpels verminderd zijn.
  Fijn artikel.
  Ook duidelijk uitgelegd.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.