BYAS Face Lifter – mijn ervaring met thuisgebruik

Ik vertelde jullie een tijdje geleden over mijn demo-behandeling met de BYAS Face Lifter, waar ik direct al erg van onder de indruk was. Maar om een goed oordeel te kunnen geven, moet je dit apparaat natuurlijk wat langer gebruiken, en dat is precies wat ik heb gedaan. Inmiddels heb ik de Face Lifter thuis gedurende ruim een maand gebruikt, en vertel jullie in dit artikel mijn ervaring en mening.

BYAS Face Lifter

BYAS Face Lifter

Het BYAS Youth Activation Systeem is gebaseerd op een perfect samenspel tussen de BYAS Sensation Face Lifter en werkzame stoffen. De Face Lifter maakt gebruik van het beproefde concept van iontoforese door middel van galvanische stroom om de speciale werkstoffen van de BYAS serums via de natuurlijke huidbarrière tot in de diepere regio’s van de huidlagen te krijgen, daar waar het verouderingsproces van de huid plaatsvindt.

Meer informatie over het BYAS Youth Activating System vind je in mijn eerdere artikel hierover. In dit artikel zal ik vooral ingaan op het gebruik van de Face Lifter en de producten die ik in combinatie daarmee heb getest.

BYAS Face Lifter

BYAS Face Lifter: gebruik

Ik heb de BYAS Face Lifter op drie manieren/standen gebruikt: reiniging (Clean), voeding en verzorging (Nutri) en liftend (Lift). Daarnaast is hij ook nog (in combinatie met de Intense Forming Gel) in te zetten om de huid te verstevigen en te shapen, maar die stap heb ik overgeslagen omdat ik het programma al best intensief vond zo. Het schema wat ik heb toegepast is: om de andere dag de reiniging (waarbij ik eerst mijn gezicht op de normale manier reinigde), daarna de ene keer het Nutri programma, en de andere keer het Lift programma.

BYAS Face Lifter

De BYAS Face Lifter is eenvoudig in gebruik. Met de rechterknop zet je hem aan, vervolgens kies je met de linkerknop het programma, en met de rechterknop weer de intensiteit van het programma: L(ow), M(edium) of H(igh). Het apparaat is oplaadbaar door middel van een accu (met gewone stekker of USB-kabel, met een volle accu heb ik de Face Lifter 5 weken lang kunnen gebruiken volgens bovenstaand schema, zonder bij te hoeven laden. De Face Lifter heeft een ingebouwde timer, na 3 minuten stopt hij automatisch.

Het apparaat ligt goed in de hand, en is niet te zwaar. Bij de verschillende behandelingen is het belangrijk dat je goed contact blijft houden met de huid. Als dit op een gegeven moment niet het geval is, geeft de Face Lifter dit aan door middel van een piepje. Al met al is het een erg gebruiksvriendelijk apparaat, je hebt binnen no-time door hoe het werkt. Tijdens de verschillende programma’s ga je met langzame, rechte bewegingen vanuit het midden naar de zijkant van je gezicht over je huid, ieder gedeelte van de huid doe je gemiddeld twee keer. Afhankelijk van welk programma ik kies, voel ik hierbij duidelijk of iets minder de werking van het apparaat op/in mijn huid. In het begin voelt het soms een beetje raar en houd ik het bij standje Low, maar na een paar keer gebruikt te hebben, ben ik aan het (soms tintelende) gevoel gewend en gebruik ik de middelste stand, Medium.

BYAS Face Lifter

Bij de verschillende behandelingen gebruik je twee verschillende serums, die in het startpakket zijn bijgesloten. Het Purifying Serum gebruik je bij de Reiniging, het Rejuvenating Supreme Serum bij het Nutri en Firm programma. Het gebruik is bij beide serums hetzelfde: je brengt wat van het serum aan op de (schone) huid, en start dan met de behandeling.

De eerste keer dat ik de BYAS Face Lifter gebruikte, had ik het serum meteen over mijn hele gezicht aangebracht, maar dat bleek niet te werken: tegen de tijd dat ik bij het tweede gedeelte van mijn gezicht was aangekomen, was het serum daar al ingetrokken, waardoor de Face Lifter stroef over mijn huid ging. Het is dus beter om eerst de ene kant van je gezicht te doen, daarna de andere kant en als laatste het voorhoofd (alle delen gedurende 1 minuut). Dit betekent dat ik tussendoor de Face Lifter steeds even moet wegleggen om opnieuw serum aan te brengen, dit vind ik eigenlijk niet zo handig. Ook vind ik het jammer dat het apparaat niet aangeeft wanneer er 1 minuut om is, waardoor ik zelf steeds tussendoor op de timer moet kijken. Een korte onderbreking van de werking of een klein piepje zou handiger zijn.

BYAS Face Lifter

Voor een optimale toepassing van het Multi Phase Active System, heeft BYAS een serie producten met actieve werkstoffen ontwikkeld voor gebruik in combinatie met het BYAS systeem. Alle producten zijn dermatologisch getest en voldoen aan de strenge Europese weten regelgeving. De producten zijn uitsluitend voor uitwendig gebruik en vrij van parabenen, minerale oliën, propylene glycol en phthalates. De producten zijn gepolariseerd waardoor ze geschikt zijn voor toepassing in combinatie met de Iontoforese technologie in de BYAS systemen, voor optimale dieptewerking.

BYAS Face Lifter

Zowel het Detox Serum als het Rejuvenating Serum bevat een aantal intensief werkzame ingrediënten. Bij het Detox Serum zorgt gehydrolyseerd collageen voor een verhoging van zowel de dichtheid van collageenvezels en fibroblasten. Daarnaast verbetert het de celregeneratieprocessen en brengt het het vochtgehalte van de huid in balans. Dit alles zorgt ervoor dat de huid soepel en elastisch wordt. Ook bruin zeewier extract stimuleert de aanmaak van collageen fibroblasten en verbetert zo de elasticiteit van de huid.

Bij het Rejuvenating Serum bindt hyaluronzuur meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht, reactiveert de productie van fibroblasten, stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen, geeft de huid soepelheid en heeft een buitengewoon anti-rimpel effect. Melkzuur heeft uitstekende peeling eigenschappen, vermindert lijntjes, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken en verbetert de huidstructuur. En aminozuren stabiliseren en verbeteren het niveau van collageen en elastine.

(bron: informatiebrochure over de BYAS producten)

BYAS Face Lifter

Beide serums zijn doorzichtig en vrij dun van textuur, waardoor ze in combinatie met de BYAS Face lifter goed door de huid worden opgenomen en in de diepere huidlagen trekken. Het Rejuvenating Serum is nog iets dunner dan het Detox Serum. Beide serums hebben een heel subtiele geur.

Na het reinigingsprogramma verwijder je eventuele resten van het Detox Serum met een vochtig doekje, waarna je verder gaat met programma Nutri of Firm. Na afloop van dit programma hoef je je huid niet schoon te maken, het Rejuvenating Serum wat eventueel nog aanwezig is op de huid, kan gewoon blijven zitten en masseer je met je dag- of nachtcrème die je daarna gebruikt, in de huid.

BYAS Face Lifter

BYAS Face Lifter

BYAS Face Lifter

Naast de twee serums, die je gebruikt in combinatie met de BYAS Face Lifter, bevat het startpakket ook een dag- en nachtcrème. Het is niet strikt noodzakelijk om deze te gebruiken in combinatie met de Face Lifter, je kunt het ook met je eigen verzorgingsproducten combineren. Maar zoals vaak het geval is, krijg je het allerbeste resultaat als je alle producten uit een lijn met elkaar combineert.

Zowel de gezichtscrèmes als het gezichtsmasker (zie hieronder) zijn op basis van algen (gecombineerd met andere werkzame stoffen), deze beschermen de huid tegen verontreiniging van buitenaf en ondersteunen de huid bij het regeneratieproces en remineraliseren de bovenste lagen van de huid.

BYAS Face Lifter

Beide crèmes hebben een vrij volle, rijke textuur die echter prima uitsmeert en prettig aanvoelt op mijn huid. De vele werkzame ingrediënten blijken iets te veel voor mijn huid als ik zowel de dag- als de nachtcrème gebruik, daarom stap ik na een dag of 5 over naar alleen de nachtcrème. Hier doet mijn huid het prima op, ze voelt de volgende ochtend lekker zacht en glad, zonder ‘overvoed’ te raken. Ik vind het wel jammer dat er slechts één soort dag- en nachtcrème beschikbaar is, naar mijn mening zou er meer naar de verschillende huidtypes gekeken moeten worden.

BYAS Face Lifter

BYAS Face Lifter

Ook het Beauty Mask (wat ik 1 tot 2 keer per week gebruikte) draagt zijn steentje bij aan het hele programma. Ook dit is op basis van algen, en reinigt en voedt mijn huid tegelijkertijd, waardoor ze na gebruik heerlijk glad en zacht aanvoelt.

BYAS Face Lifter

Het masker is crèmig van textuur, en droogt enigszins op tijdens het inwerken (zonder heel hard te worden). Je verwijdert het daarna met warm water.

BYAS Face Lifter

BYAS Face Lifter

BYAS Face Lifter

De Intense Forming Gel heb ik zelf niet gebruikt, hier kan ik dus weinig over vertellen. Je gebruikt deze bijvoorbeeld voor de aanpak van je onderkin.

BYAS Face Lifter: mijn ervaring en conclusie

Ik heb de BYAS Face Lifter gedurende ruim een maand gebruikt volgens het schema wat ik hierboven vertelde. Dit betekent om de andere dag twee keer een programma van drie minuten. Hoewel ik altijd al een vrij uitgebreide gezichtsverzorgingsroutine heb, vind ik dit op sommige dagen wel wat veel, vooral op de dagen dat ik moe ben en eigenlijk gewoon alleen maar mijn pyjama aan wil trekken en mijn bed in wil. Maar goed, je moet wat over hebben voor een mooiere huid. Wat scheelt: volgens de informatie die ik heb gekregen ga je na 8 weken over naar een iets ‘afgeslankter’ programma van 2 tot 3 keer per week.

Al heel snel merk ik het effect van de BYAS Face Lifter in combinatie met de producten van hoge kwaliteit: mijn huid voelt veel steviger en elastischer aan en laat zien dat ze beter doorbloed is: de wat vale kleur verdwijnt, en doordat ze meer kleur krijgt in combinatie met de versteviging, ziet ze er ook stralender uit. Heel veel (duidelijk zichtbare) rimpels heb ik gelukkig nog niet, maar de ‘fronsgroeven’ op mijn voorhoofd worden wel minder na verloop van tijd, zeg na een week of vier. Al met al ben ik erg onder de indruk van het resultaat, en neem ik het intensieve programma voor lief (wat automatisch wat minder intensief lijkt, omdat ik zo goed het resultaat zie).

De BYAS Face Lifter set zoals hierboven afgebeeld, heeft een waarde van 1033 euro, en is verkrijgbaar voor 699 euro. Dat is natuurlijk een boel geld, maar hiervoor krijg je (naast de Face Lifter zelf) een set gezichtsverzorgingsproducten van hoogwaardige kwaliteit (volgens mijn bescheiden mening). Is het dat geld waard? Ja, ik vind van wel, als ik kijk naar het resultaat wat het bij mij gaf, en wat je voor dat geld krijgt. Zou ik het geld ervoor over hebben? Dat vind ik een lastige vraag, ik denk dat ik op dit moment toch naar ‘nee’ neig. Enerzijds omdat ik dat bedrag gewoon niet heb liggen om even zo tussendoor eraan uit te geven, en anderzijds omdat mijn huid er vrij goed uitziet voor mijn leeftijd (al zeg ik het zelf), ik werd onlangs zelfs nog een jaar of 7 à 8 jonger geschat. Stel dat ik over een jaar of 5 à 10 dermate veel rimpels krijg dat ik daar ook echt moeite mee zou hebben, dan zou ik de BYAS Face Lifter absoluut overwegen, dat kan ik volmondig beamen.

Meer informatie over de BYAS producten of voor een demobehandeling (wat ik van harte kan aanbevelen, dan kun je het effect op jouw huid zelf ervaren) kun je via BYAS Revolutie aanvragen. Hier kun je ook de verkoopprijzen van de afzonderlijke producten opvragen.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

8 Comments on BYAS Face Lifter – mijn ervaring met thuisgebruik

 1. Erik van raam
  3 juli 2015 at 12:28 (7 jaren ago)

  Tussen al dit vrouwelijk geweld wil ik als man ook even iets zeggen. Het is een geweldig product en mijn huid is er nu al verslaafd aan, steeds meer mannen gebruiken crèmes om zich beter te verzorgen en ik ben daar 1 van. Ik heb dan ook besloten om samen te werken met de fabrikant en heb dus je apparatuur en serums in de verkoop en de resultaten zijn geweldig

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  24 april 2015 at 16:06 (7 jaren ago)

  Een mooie methode en hoogstaande producten maart de prijs is mij veel te hoog.

  Beantwoorden
 3. Wojis
  24 april 2015 at 14:13 (7 jaren ago)

  Is het niet geweldig dat er al meer producten op de markt komen die een alternatief zijn voor chemische peelings, botox, filters en operaties. Zo kan iedereen wat doen aan de ongemakken die ze ervaren. Ik zou deze wel eens los willen laten op mijn fronsrimpel, die jongen is mij een doorn in het oog. En gezien ik geen held ben met naalden en dat soort zaken, zou ik dit zeker overwegen. Het blijft een vrij duur iets, maar als je nagaat wat je voor andere behandelingen zou betalen, is dit natuurlijk een betere investering. Leuk stuk, heel leuk!

  Beantwoorden
 4. Annette - Ann Ages Gracefully
  24 april 2015 at 13:45 (7 jaren ago)

  Mooi product en leuk dat je resultaat ziet. Wel wat aan de prijs, poeh! Wellicht dus eerst nog maar even wat verbeterde versies afwachten alvorens aan te schaffen 😉

  Beantwoorden
 5. mariëlle
  24 april 2015 at 12:34 (7 jaren ago)

  Ik had hier nog nooit van gehoord! Maar een hele duidelijke review, behoorlijk veel geld zeg!

  Beantwoorden
 6. Angela
  24 april 2015 at 08:29 (7 jaren ago)

  Mooi artikel!
  Heerlijke luxe dat je het eigenlijk gewoon nog niet nodig hebt.
  Tegen zoveel jaar jonger geschat worden kan geen product tegen op 😉

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  24 april 2015 at 08:21 (7 jaren ago)

  Ja, heerlijk om er wat jaren jonger uit te kunnen zien met zo een geweldige beautyinovate!
  Maar o die prijs…..

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Sonja
  24 april 2015 at 07:49 (7 jaren ago)

  Naast de prijs, werd ik door mijn ADHD al een beetje kriebelig door ‘het veel morten uitvoeren’ twee taakjes kunnen nog.
  Echt het lijkt me een geweldige ervaring en als het resultaat er is, is het vast de moeite waard. <3

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.