Candelis Bath & Body producten

Binnie van SoMuch vertelde me onlangs dat ze een paar nieuwe merken verzorgingsproducten in het assortiment had. Eén daarvan is Candelis Bath & Body producten. Met mijn laatste bestelling Margotjes kreeg ik een paar producten meegestuurd, om te testen. Dat vond ik natuurlijk uitermate leuk en lief! ♥ Vandaag vertel ik jullie wat meer over dit Nederlandse merk!

Candelis

Candelis Bath & Body producten

Candelis is een Nederlands merk, het komt uit Tiel. Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe merken te ontdekken, maar nog leuker vind ik het als het om Nederlandse merken gaat! Candelis maakt verschillende producten, zowel verzorgingsproducten als geurproducten voor in huis. Ze hebben allemaal één ding gemeen: de heerlijke, unieke, door Candelis zelf ontwikkelde geuren. Alle verzorgingsproducten zijn in deze vier geuren verkrijgbaar: Citrus Valley, Fruity Valley, Minty Valley en Lavender Valley. Je vindt in het assortiment Bath Bombs, Shampoo Bars, Conditioner Bars, Body Bars en Shower Steamers.

De producten van Candelis zijn handgemaakt, 100% eco-friendly, natuurlijk, vegan en dierproefvrij. Geen nare ingrediënten zoals SLS of SLES, parabenen, palmolie of ftalaten. Maar verzorgende oliën en boters, en ingrediënten van plantaardige oorsprong.

Candelis

Shampoo Bar Fruity Valley

Eén van de producten die ik van Binnie mocht testen, is de Shampoo Bar Fruity Valley. Candelis heeft geen Shampoo Bars voor verschillende haartypes. Ze zijn ervan overtuigd dat door de verzorgende, hydraterende en herstellende werking de Shampoo Bars voor ieder haartype geschikt zijn. Daar was ik met mijn krullende, naar droog neigende haar wel een beetje sceptisch over. Bij andere merken is gebleken dat ‘geschikt voor alle haartypes’ vaak niet opgaat. Maar let’s give it a try!

De verpakking van de producten is gemaakt van Paperwise papier. Dit is gemaakt van landbouwafval en daardoor biologisch afbreekbaar. Een 10 voor dit!

Alle pluspunten van Candelis op een rijtje.

Candelis

Ingrediënten

Zoals hierboven al vermeld: de Shampoo Bars van Candelis bevatten geen SLS of SLES. Het ingrediënt wat er in plaats daarvan voor zorgt dat de bar schuimt, is Sodium Coco Sulfate. Dit is gemaakt van plantaardig laurinezuur, afkomstig uit natuurlijk kokosvet, en natrium. Het is biologisch afbreekbaar en geproduceerd volgens de richtlijnen van natuurcosmetica. Verder bevat de Shampoo Bar Cacaoboter, wat rijk is aan vitamine E, en irritatie van de hoofdhuid tegengaat. Tarweproteïne herstelt beschadigd haar en hydrateert het haar. Panthenol versterkt het haar en geeft het veerkracht. Een plantaardige conditioner zorgt ervoor dat je haar na het wassen zacht aanvoelt en goed doorkambaar is.

Grappig trouwens om te zien: in gewone shampoos, in een fles, staat water altijd op de eerste plaats in de ingrediëntenlijst. Dat betekent dat de shampoo voor het grootste deel uit water bestaat. Hier staat water pas net voorbij de helft van de lijst.

Candelis

Geur, textuur en werking

De Candelis Shampoo Bar voelt lekker stevig aan, en door de zeshoekige vorm ligt hij goed in de hand. De meeste Shampoo Bars die ik ken zijn rond, en glippen wat makkelijker uit mijn hand tijdens het wassen. Bij het eerste gebruik heeft de Shampoo Bar even wat tijd nodig om te gaan schuimen, maar bij het tweede gebruik gaat dat beter. Ik was mijn haar altijd twee keer: de eerste keer is vooral om stylingproducten en vuil (dat klinkt erger dan het is hoor, hahaha!) uit mijn haar te wassen. De tweede keer is om mijn haar daadwerkelijk te reinigen. De eerste keer schuimt de Bar minder dan bij de tweede keer wassen. Ik merk bij deze Shampoo Bar goed dat er bij de eerste keer wassen een en ander uit mijn haar gewassen moet worden 😉

De geur van Fruity Valley is echt heerlijk. Volgens de beschrijving is het een mix van peer, abrikoos, pruim en bessen. Ik herken deze geuren niet afzonderlijk, maar het is gewoon een heerlijke zoete, vrolijke, fruitige geur. Perfect qua geursterkte: aanwezig, maar niet overheersend. Ik word er vrolijk van ’s ochtends vroeg ♥

Na het wassen gebruik ik altijd nog een conditioner of haarmasker. Dat is bij deze Shampoo Bar ook echt wel nodig. Mijn haar is te dik en te veel om er anders na het wassen doorheen te komen met de borstel.

Mijn haar doet het uitstekend op deze Shampoo Bar. Hij maakt mijn haar goed schoon, het voelt na het wassen en drogen zacht, gevoed en fris, en behoudt haar natuurlijke krul. Net als bij de Shampoo Bar die ik hiervoor gebruikte, hoef ik mijn haar maar eens in de drie dagen te wassen.

Candelis

Shampoo Bar Citrus Valley

Ik ontving tevens de Shampoo Bar Citrus Valley van Binnie. Deze heeft dezelfde werking als de variant hierboven, maar dan met de geur van limoen, citroen en sinaasappel. Citrusgeuren hebben een positieve werking op je geest, en helpen je dus je ochtendhumeur door het doucheputje te spoelen 😉

Candelis

Ik vind de geur van Citrus Valley iets subtieler dan die van Fruity Valley. Het is een heel zachte, frisse citrusgeur die mij een beetje doet denken aan Sinassplit ijsjes ♥ Jammie! Van beide geuren wil ik zeker wel meer proberen!

De Candelis Shampoo Bars kosten € 8,95 per stuk. Candelis beweert zelf dat een Shampoo Bar net zolang meegaat als 3 tot 4 flessen shampoo, die ervaring heb ik niet. Maar dat heb ik met geen enkele Shampoo Bar. Dat komt waarschijnlijk ook door mijn lange, dikke haar, en het feit dat ik het altijd twee keer was. Ik schat dat ik met een Shampoo Bar net zolang doe als 2 flessen shampoo. Maar voor mij is de belangrijkste reden het feit dat ik zo minder plastic afval heb.

Candelis

Candelis Shower Steamer

Candelis heeft ook een heel leuk, bijzonder product voor onder de douche in het assortiment: de Shower Steamer. Dit is een product wat ik tot nu toe alleen bij Lush zag, daarna ben ik het nooit meer ergens tegengekomen.

Een Shower Steamer is een soort bruisbal voor onder de douche. Je legt hem op de grond in de douchecabine, en zodra je de douche aanzet gaat hij bruisen. Hierbij komt een heerlijke geur vrij, en heb je een echte spa-beleving onder de douche.

Candelis

Ik leg de Shower Steamer op de rand van de douchecabine, zodat hij niet in het water ligt. Anders bruist hij sneller weg.

Dit is echt lekkerrrrr! Tijdens het douchen ruik ik al de heerlijke Fruity Valley geur. Maar na het douchen blijft de geur op de badkamer hangen, ’s avonds ruik ik het gewoon nog steeds! Ik heb deze in één keer opgebruikt, maar een volgende keer zou ik de Shower Steamer voorzichtig doormidden snijden. Toen ik klaar was met douchen, was hij namelijk nog niet opgebruist. En zo kan ik er twee keer van genieten ♥

De Shower Steamer kost € 4,95 per stuk.

Je vindt de producten in de winkel en webshop van SoMuch. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review ♥

1 Comment on Candelis Bath & Body producten

  1. Jelma
    19 mei 2022 at 23:27 (2 maanden ago)

    De shampoobar citrusvalley gaat op mijn verlanglijstje…

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.