Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette

Eén van de meest veelbelovende producten uit de nieuwe collectie van Catrice vond ik toch wel het Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette. Over haar oudere zusje, het Absolute Nude Eyeshadow Palette, ben ik erg tevreden, ik was dan ook erg benieuwd of deze lichte pastel-variant aan mijn hoog gespannen verwachtingen zou voldoen. Uiteraard ging ze mijn winkelmandje in, en vandaag vertel ik jullie wat ik er van vind!

Catrice Absolute Bright

Catrice Absolute Bright

Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette: Pastel is de trend!

Dit voorjaar zien we veel pastelkleuren in make-up, Catrice speelt hier dus heel handig op in met het Catrice Absolute Bright palette. Toch hoef je je naar mijn mening niet tot het voorjaar te beperken voor een pastelkleurige look, eigenlijk kan het gewoon altijd (mits je de kleuren kunt hebben natuurlijk).

De verpakking van het Catrice Absolute Bright is exact hetzelfde als het Catrice Absolute Nude palette: zes verschillende kleuren oogschaduw op een rijtje, met daarbij een applicator met aan één kant een sponsapplicator en aan de andere kant een oogschaduwkwastje. Ik gebruik deze applicators eigenlijk nooit, ik pak liever mijn eigen oogschaduwkwasten.

Catrice Absolute Bright
(met flits)

Catrice Absolute Bright
(zonder flits)

Catrice Absolute Bright – niet alleen maar highlighters

Het Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette bevat zes pastels: wit, zachtgeel, lichtroze, oudroze, lila en taupe. Alle kleuren hebben een subtiel shimmertje, de witte oogschaduw iets meer dan de rest en is daardoor de meest echte highlighter kleur van alle zes. Ik vind het palette er erg lief en vrolijk uitzien, ik kreeg spontaan lente-gevoelens toen ik het voor het eerst in het echt zag <3

Catrice Absolute Bright

Catrice Absolute Bright: textuur en houdbaarheid

De oogschaduws van het Catrice Absolute Bright palette zijn lekker zacht, en geven weinig fallout bij het aanbrengen. Ik heb het idee dat ze nog zachter zijn dan het Catrice Absolute Nude palette. De houdbaarheid is (net als het Absolute Nude palette) verrassend goed voor een dergelijk budget-palette: de oogschaduw blijft een hele dag uitstekend op zijn plaats, zonder te gaan creasen of uitlopen. Top!

Catrice Absolute Bright
(zonder flits)

Catrice Absolute Bright
(met flits)

Ook over de pigmentatie ben ik meer dan tevreden. Natuurlijk spatten de kleuren niet van je scherm af, daar zijn het de tinten niet naar. Maar ze hebben allemaal een prima pigmentatie, en vooral met flits zie je het verschil in shimmertjes goed.

Je kunt de kleuren van het Catrice Absolute Bright palette natuurlijk als highlighter gebruiken, in combinatie met andere kleuren. Ik gebruik de drie kleuren aan de rechterkant echter regelmatig samen in een ooglook, gecombineerd met één van de lichtere kleuren als highlighter:

Catrice Absolute Bright

Catrice Absolute Bright

Op het bewegend ooglid gebruik ik de taupe kleur, met daarboven in de crease de lila kleur. In mijn binnenste ooghoeken heb ik de oudroze kleur aangebracht, en de lichtgele kleur draag ik als highlighter. Op mijn wimperrand heb ik een lijntje Urban Decay 24/7 Glide-On Eyepencil in de kleur Smoke aangebracht, wat ik een beetje gesmudged heb. Onder mijn oog heb ik een lijntje in dezelfde kleur aangebracht, dit heb ik een beetje uitgevaagd met de lila kleur oogschaduw uit het palette. De mascara die ik draag, is Better than False Lashes Mascara Ultra Black, ook van Catrice. De blush is de nieuwe Multi Colour Blush van Catrice in de kleur Peach Frappucino, en op mijn lippen draag ik Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish in de kleur Rose-wood If She Could.

Het Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, het kost € 4,99.

Spreekt dit palette jou aan, of zijn het totaal jouw kleuren niet?

3 Comments on Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette

 1. Lisanne stark
  3 maart 2014 at 21:19 (8 jaren ago)

  Mooi palette, deze is wel wat voor mij! Het nude palette van Catrice vond ik ook erg fijn, die gebruik ik vaak.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  3 maart 2014 at 21:00 (8 jaren ago)

  Ik vind het een plaatje van een palette, ik zou het graag in m’n beautycase bewaren om telkens naar te kijken.
  Maar lichte en vooral roze en paarse tinten doen het erg slecht in mijn looks, vind ik zelf.
  Ik zie er dan net uit alsof ik een nachtje te lang naar een party ben geweest of alsof ik het leed van de hele aardbol met me meedraag, zo vermoeid en grauw.
  Wel jammer in dit geval, want het doosje zou wel heel mooi in mijn beautycase schitteren 🙂

  Beantwoorden
 3. irene niec
  3 maart 2014 at 16:22 (8 jaren ago)

  Heel mooi, ik hou van deze zachte kleurtjes.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.