Catrice Absolute Nude eyeshadow palette: review en swatches

Eén van de nieuwe producten van Catrice waar ik het meest benieuwd naar was, was het eyeshadow palette Absolute Nude. Volgens de beloftes zou deze vergelijkbaar zijn met het Urban Decay Naked palette, de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen!

Catrice Absolute Nude

Het Absolute Nude palette bevat 6 kleuren bruin, allemaal zijn ze glanzend (bij de ene kleur is de shimmer wat meer aanwezig dan bij de andere). De kleuren variëren van lichtbeige tot donkerbruin, je zou hier dus uitstekend een naturelle look mee moeten kunnen maken.

Catrice Absolute Nude

Zo zien de kleuren er van dichtbij uit (met flits). Het palette bevat een applicator met aan de ene kant een sponsapplicator, en aan de andere kant een oogschaduwkastje. Voor ieder wat wils dus!

Catrice Absolute Nude

Waar ik de oogschaduws van Catrice normaal gesproken vrij korrelig vind, is dat bij dit palette (op de donkerste kleur na) absoluut niet het geval. De oogschaduws zijn lekker creamy en geven nauwelijks tot geen fall-out bij het aanbrengen. Bovenstaand zie je op de bovenste rij de donkere kleuren, en op de onderste rij de lichtere kleuren. Ik heb bij het swatchen de middelste twee kleuren uit het doosje omgewisseld, omdat ik vond dat dat beter paste bij de kleuropbouw. De meest rechtse kleur op de onderste rij op mijn hand is de 4e kleur van links uit het doosje, en de meest linkse kleur op de bovenste rij op mijn hand is de 3e kleur van links uit het doosje (snappen jullie het nog?). Je ziet dat alleen de donkerste kleur (bovenste rij, meest rechtse kleur) wat korrelig is. Ik ben echt aangenaam verrast over de pigmentatie van de oogschaduws, en dat voor nude kleuren!

Catrice Absolute Nude

Ik gebruikte bij bovenstaande ooglook geen eyeliner, om het echt “nude” te houden, maar bij nader inzien vind ik het iets té nude naar mijn zin. Normaal gesproken gebruik ik wel een eyeliner bij deze oogschaduw.

De houdbaarheid van de oogschaduws is uitstekend: na een dag zitten alle kleuren nog net zoals ik ze ’s ochtends aanbracht. Ik gebruik wel áltijd een oogschaduwbasis: de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion.

Catrice Absolute Nude

De complete look. Op mijn lippen draag ik Apocalips lip lacquer van Rimmel in de kleur Celestial, de blush die ik gebruikt heb is die uit de Vintage District collectie van Essence (liefde…). Onderstaand zie je alle producten die ik gebruikte voor deze look:

Catrice Absolute Nude

Hoewel ik de vergelijking met het Urban Decay Naked palette wat ver vind gaan (daar zitten tenslotte sowieso al meer kleuren in), ben ik ontzettend tevreden over dit palette van Catrice. Voor deze prijs (€ 4,99) ben ik nog niet eerder een palette met zes kleuren van deze kwaliteit tegengekomen. Wat mij betreft is dit dus echt een aanvulling op het assortiment van Catrice!

Heb jij het Catrice Absolute Nude eyeshadow palette gekocht? Ben je er net zo tevreden over als ik?

5 Comments on Catrice Absolute Nude eyeshadow palette: review en swatches

 1. Vera
  7 maart 2013 at 22:29 (9 jaren ago)

  Ik vind hem er goed uitzien, maar je kunt me onderhand begraven in dit soort kleuren, dus ik sla even over. Je look vind ik mooi, de blush staat je heel goed!

  Beantwoorden
 2. Olga
  5 maart 2013 at 09:58 (9 jaren ago)

  Oh dat ziet er goed uit, misschien toch maar eens aanschaffen 🙂

  Beantwoorden
 3. Leneke
  5 maart 2013 at 09:41 (9 jaren ago)

  Ziet er goed uit. Ik denk dat ik toch eens ga kijken bij dit merk. Ik gebruik niet vaak oog make-up omdat ik snel ontstoken ogen heb. Maar ik vind de nude look die je hier gemaakt hebt erg mooi en zou hem graag eens uitproberen. Voor de prijs hoef ik het iig niet te laten.

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 maart 2013 at 20:13 (9 jaren ago)

   Ja, voor dit geld is het absoluut de moeite van het proberen waard.

   Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Catrice Absolute Nude eyeshadow palette: review en swatches

 1. […] iets beter. Toch ben ik niet kapot van het palette, de kwaliteit is niet te vergelijken met het Absolute Nude Eyeshadow Palette van […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.