Catrice All Matt Plus foundation: een budgettopper

Sinds begin augustus liggen de nieuwe Catrice producten in het schap, waaronder de All Matt Plus – Shine Control Make Up, een foundation die belooft ongewenste glans onder controle te houden, de teint te matteren en de huid te hydrateren. Tot vorig jaar had Catrice een soortgelijke foundation in het assortiment, de Infinite Matt, maar die werd met de assortiments-metamorfose van vorig jaar uit het schap gehaald, tot ongenoegen van veel fans. Fijn dat Catrice naar haar klanten heeft geluisterd en een nieuwe matte foundation terug heeft laten komen! Lees snel verder voor mijn ervaring met de Catrice All Matt Plus foundation.

Catrice All Matt Plus foundation

Qua looks doet de Catrice All Matt Plus foundation niet onder voor de duurdere merken: de matglazen, vierkante fles met zwarte letters en zwarte kunststof dop geven de foundation een luxe uitstraling.

Catrice All Matt Plus foundation

Onder de zwarte dop vind je een pompje. Dit pompje doseert uitstekend en nauwkeurig: met ieder pompje kan ik een gedeelte van mijn gezicht “doen”, één pompje voor links, één pompje voor rechts en één pompje voor mijn voorhoofd. Over en naast mijn neus doe ik vaak nog een tweede laagje omdat ik daar iets meer dekking wil hebben dan op de rest van mijn gezicht, daarvoor volstaat een half pompje.

Catrice All Matt Plus foundation

De beloftes van de Catrice All Matt Plus foundation: langhoudend, houdt de glans onder controle, licht-reflecterende pigmenten zorgen voor een zijdezachte matte finish en een frisse uitstraling. De foundation is olie-vrij, hydraterend en dermatologisch getest.

Catrice All Matt Plus foundation

Catrice All Matt Plus foundation: de ingrediënten

De ingrediënten van de Catrice All Matt Plus foundation zijn niet heel verrassend: op de eerst twee plaatsen staan siliconen. Siliconen zijn een vaak voorkomend ingrediënt in foundations en primers, omdat ze op een snelle manier de huid glad maken. Ook verderop in de ingrediëntenlijst zie je nog een paar keer siliconen voorbij komen (Als je geen siliconen op je gezicht wil smeren, is deze foundation dus geen geschikte keuze voor jou). Op de derde plaats staat glycerine, wat vocht vasthoudt en daarnaast als drager en verspreider van overige werkstoffen fungeert.

Catrice All Matt Plus foundation

Catrice All Matt Plus foundation: textuur

De Catrice All Matt Plus foundation heeft een vrij dunne textuur, waardoor hij uitstekend over mijn huid te verdelen is. Desalniettemin geeft hij een mooie dekking, zonder een “pancake”-effect te geven op mijn huid. De geur is subtiel en lekker fris. Op de foto’s hieronder zie je hoe goed de foundation zich laat uitsmeren:

Catrice All Matt Plus foundation

Catrice All Matt Plus foundation

Catrice All Matt Plus foundation: dekking en houdbaarheid

Ik vind de dekking van de Catrice All Matt Plus foundation erg mooi: hij maskeert oneffenheden, maar geeft een mooi natuurlijk resultaat. Na het aanbrengen glimt mijn gezicht nog een klein beetje, dit is na een paar minuten weg getrokken. Na het afpoederen is het resultaat een mooi matte, natuurlijke finish die zich gedurende de dag uitstekend houdt. Op mijn neus en mijn voorhoofd verschijnt in de loop van de (mid)dag een beetje glans, maar dat is niet storend en in het geval van mijn huid gewoon niet te voorkomen. De rest van mijn gezicht blijft de hele dag mooi en netjes.

Hieronder zie je hoe mooi de foundation dekt en matteert. Op de eerste foto draag ik niets op mijn gezicht, op de tweede foto alleen primer van Makeup Academy, op de derde foto een laagje Catrice All Matt Plus foundation, op de vierde foto heb ik de foundation afgepoederd met Rimmel Stay Matte powder, en op de laatste foto heb ik wat mascara en lipstick opgedaan. Zoek de verschillen:

Catrice All Matt Plus foundation Catrice All Matt Plus foundation Catrice All Matt Plus foundation Catrice All Matt Plus foundation

Catrice All Matt Plus foundation

De Catrice All Matt Plus foundation maakt voor mij al zijn beloftes waar en doet qua kwaliteit en houdbaarheid niet onder voor duurdere merken als MAC. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken, is het feit dat hij er maar in 4 tinten is (ik heb de kleur 030 Warm Beige). Het kan daardoor voorkomen, dat je net tussen 2 tinten in zit qua huidskleur. In dat geval kun je natuurlijk 2 tinten mengen, maar ik vind dat altijd een beetje omslachtig. Maar verder: een absolute topper!

Catrice All Matt Plus foundation kost € 6,59 en is te koop bij het Kruidvat en Trekpleister.

Gebruik jij weleens foundation van budgetmerken?

4 Comments on Catrice All Matt Plus foundation: een budgettopper

 1. Kim
  25 augustus 2013 at 16:55 (9 jaren ago)

  Hij ziet er goed uit op je gezicht, maarrr.. maar 4 tinten?? Wat raar.. Dan zit de mijne er waarschijnlijk sowieso niet bij. Ik koop nooit een budget foundation. Het spreekt me niet aan, stom misschien, want er zullen vast wel goede tussen zitten maar zo smeer ik ook geen budget crème. Zelfde reden. Ik gebruik MAC foundation of eentje van Lancôme. Ben ik erg tevreden over. 🙂 De nagellak van Catrice gebruik ik dan wel weer graag, maar da’s een heel ander product haha.

  Beantwoorden
 2. Anita H.
  25 augustus 2013 at 15:38 (9 jaren ago)

  Bedankt voor deze goede tip!!

  Beantwoorden
 3. Wendy
  25 augustus 2013 at 13:41 (9 jaren ago)

  Ik moet binnenkort eens gaan kijken naar een nieuwe foundation. Ik twijfel nog tussen deze en de 123 van Bourjois.

  Beantwoorden
 4. Vera
  25 augustus 2013 at 12:06 (9 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit, zeker voor die prijs!

  Meestal koop ik mijn foundation een tikkie duurder, omdat ik de houdbaarheid er vaak beter van vind.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.