Catrice najaar 2017: de grote update van het assortiment

Twee keer per jaar vindt er bij Catrice een grote update van het assortiment plaats. Producten die niet goed lopen gaan uit het schap, en het leukste: heel veel nieuwe producten komen daarvoor in de plaats. Ik ontving een pakketje met nieuwe Catrice najaar 2017 producten, en ik laat ze vandaag aan je zien. Ik ben behoorlijk onder de indruk hoor!

Catrice najaar 2017

Catrice najaar 2017

Ieder voor- en najaar waait er een frisse wind door het assortiment van Catrice, één van de bekendste budget make-up merken. Ieder jaar worden de producten nog beter en komen er weer mooie kleuren bij, zo ook bij deze Catrice najaar 2017 update. In dit artikel zie je een selectie van de nieuwe producten, en ik vind ze erg de moeite waard.

Catrice najaar 2017Catrice Brow Palette Matt & Glow

Op een wenkbrauwpotlood na, is het Brow Palette Matt & Glow het eerste wenkbrauwproduct van Catrice wat ik ooit gebruikt heb. Het palette bevat een sculpting wax en twee poeders, waarmee je je wenkbrauwen naar wens een matte of een trendy glans finish kunt geven.

Catrice najaar 2017Op de achterkant van het doosje staat hoe je het Brow Palette kunt gebruiken. Ik had eerlijk gezegd nog niet eerder van de trend van een Glow Finish van je wenkbrauwen gehoord, hihihi! Met de duoapplicator breng je beide producten makkelijk aan, en kun je je wenkbrauwen in model brengen.

Catrice najaar 2017Hier zie je swatches van de poeders (de twee linkse streepjes) en de wax. Zo op het eerste gezicht was ik niet zo onder de indruk. In gebruik is het Brow Palette echter wél ontzettend goed en fijn! Verderop in het artikel heb ik een paar look foto’s toegevoegd, waarop je ook mijn wenkbrauwen gestyled kunt zien. Ik gebruik alleen de matte poeder, de Glow Finish laat ik aan wat meer trendy dames over 😉 Mijn wenkbrauwen zien er met dit palette mooi natuurlijk gestyled uit, en blijven dankzij de wax ook de hele dag mooi in model.

Het Brow Palette Matt & Glow kost € 3,99.

Catrice najaar 2017Re-touch Concealer

In deze Catrice najaar 2017 update vind je ook de Re-touch Concealer. Deze vloeibare concealer heeft een medium dekking en is verkrijgbaar in drie kleuren. Iedere kleurcorrigerende kleur pakt een specifieke imperfectie van de huid aan. Ik ontving de Brightening Concealer in de kleur 010 Lavender en de Anti-Dark Circle in de kleur 020 Yellow.

Catrice najaar 2017Je brengt de Re-touch Concealer aan met het kwastje, het product wordt rechtstreeks in het kwastje gedoseerd door aan de onderkant van de pen te draaien. Ik vind dit een heel makkelijke en een heel hygiënische manier van aanbrengen. Na het aanbrengen werk ik de concealer verder uit met mijn vingertoppen.

Catrice najaar 2017 Catrice najaar 2017Omdat ik nauwelijks last heb van donkere kringen onder mijn ogen, heb ik vooral de Brightening Concealer getest. Het was voor mij voor het eerst dat ik een kleurcorrigerende concealer gebruikte (ik gebruik normaal alleen corrigerend ondergoed, hahaha!), maar ik ben erg verrast door het resultaat, wat je ook weer verderop in het artikel ziet. Ik breng de concealer aan vóór mijn BB cream, dat geeft het mooiste resultaat. Mijn blik is echt helderder en frisser, en ik zie er meteen uitgeslapener uit. Daarnaast maakt de concealer mijn huid egaler. Dit zou zomaar eens een blijvertje in mijn dagelijkse make-up routine kunnen zijn!

De Re-touch Concealers kosten € 4,59 per stuk.

Catrice najaar 2017Glam & Doll False Lashes Mascara Waterproof & Super Black Liner Waterproof

Ik ga nog even door met mijn lofzang over producten uit de Catrice najaar 2017 update hoor! De Glam & Doll mascara werd een paar jaar geleden volgens mij geïntroduceerd, maar heeft inmiddels al een paar keer een update danwel zusje erbij gekregen.

Catrice najaar 2017De False Lashes Mascara Waterproof belooft een diepzwarte valse wimper-look die ook nog eens waterproof is. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit waterproof mascara gebruik, omdat de mascara’s van tegenwoordig ook zonder waterproof formule al gewoon hartstikke goed blijven zitten.

Het borsteltje werkt bijzonder fijn, en brengt de mascara mooi en gelijkmatig aan. Ik ben echt fan van dit soort borsteltjes! De mascara geeft een heel mooi resultaat in twee laagjes en zit inderdaad als een huis. ‘s Avonds moet ik een aparte oogmake-up remover gebruiken om hem weer te verwijderen, mijn gewone reinigingsmilk is hierbij niet voldoende. Ik denk dat ik de volgende keer de gewone, niet-waterproof versie koop in de winkel, want de mascara zelf heeft me echt heel positief verrast!

De Catrice False Lashes Mascara Waterproof kost € 3,99.

Catrice najaar 2017Over de Glam & Doll Super Black Liner Waterproof ben ik al net zo enthousiast. De viltstift tip brengt heel fijn en nauwkeurig aan, zonder uit te lopen. Ik ben niet zo’n eyeliner-expert, maar hiermee lukt het zelfs mij om een strakke lijn te zetten 😉 Ook hiervan is de houdbaarheid uitstekend, zelfs op warme dagen.

Catrice najaar 2017Ook voor het effect van de Glam & Doll Super Black Liner Waterproof: zie hieronder 😉

De Black Liner kost € 3,39 (en dat vind ik écht geen geld!).

Catrice najaar 2017In deze ooglook zie je zowel de mascara en de eyeliner, als het Brow Palette en de concealer verwerkt. Ik ben écht heel erg onder de indruk van deze producten!

Catrice najaar 2017Volumizing Lip Balm

Natuurlijk zitten er in de Catrice Najaar 2017 update ook een aantal nieuwe lipproducten, waarvan ik er drie ontving. Naast nieuwe producten, worden er ook vaak nieuwe kleuren toegevoegd aan al bestaande productljnen. Leuk, want het voor- en najaar zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om wat nieuwe lipkleurtjes in te slaan.

Ik ontving onder andere de Volumizing Lip Balm, deze verzorgende lip balm bevat onder andere shea butter. Naast een verkoelende werking zorgt de lip balm ook voor volumineuze lippen.

Catrice najaar 2017Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zoveel heb met dit soort producten. Ik vind mijn lippen prima zoals ze zijn, en als ik ze iets voller wil hebben, teken ik het lijntje van mijn lippotlood wel iets ruimer 😉 Uiteraard heb ik de lip balm wel getest.

Catrice najaar 2017De lip balm heeft een romige, verzorgende textuur die prettig aanbrengt en aangenaam aanvoelt op mijn lippen. Vlak na  het aanbrengen voel ik een licht tintelend gevoel op mijn lippen, maar dat is gebruikelijk bij dit soort producten volgens mij. Het tintelende gevoel verdwijnt na ongeveer een minuutje.

Doordat ik er zelf niet zo veel mee heb, was ik een beetje sceptisch over de werking van het product. Die mening moet ik echter bijstellen, want ik zie wel degelijk verschil. Niet dat mijn lippen opeens twee keer zo vol zijn, maar ze hebben wel meer volume, en daar stond ik best een beetje van te kijken.

De Voluminizing Lip Balm is verkrijgbaar in één kleur 010 Beauty-Full Lips en kost € 4,59.

Catrice najaar 2017Liquid Lip Powder Metal Matt

Een geheel nieuw product binnen de Catrice najaar 2017 update is de Liquid Lip Powder Metal Matt (er is ook een Ultra Matt serie). Dit lipproduct heeft een vloeibare textuur, maar oogt op de lippen als een metallic poeder. Daarnaast belooft Catrice een langhoudend effect.

Catrice najaar 2017Aanbrengen gaat lekker makkelijk met deze fijne applicator. De Liquid Lip Powder voelt creamy aan bij het aanbrengen, en laat zich ook goed verdelen. Hij droogt wel vrij snel op, dus zorg dat je hem snel goed aanbrengt en wacht niet te lang met bijwerken.

Catrice najaar 2017Na het opdrogen voelt de Liquid Lip Powder af en toe wat droog aan op mijn lippen, maar dat is wellicht ook een kwestie van wennen omdat ik eigenlijk altijd verzorgende lipsticks draag. De houdbaarheid is echt geweldig: hij houdt het zonder problemen tot na het avondeten vol. Ik ontving van de zes verkrijgbare kleuren de kleur 030 Jenny From The Bronze, een bleek oudroze kleur.

Catrice najaar 2017De kleur is voor mijn huid wat te licht, hij maakt mij nogal bleek. Maar er zijn gelukkig ook wat meer intense kleuren verkrijgbaar.

De Liquid Lip Powder kost € 3,99.

Catrice najaar 2017Ultimate Matt Lipstick

Van de Ultimate Matt Lipstick weet ik niet precies of hij helemaal nieuw is, of dat er nieuwe kleuren zijn toegevoegd. Deze lipstick belooft een compleet matte finish, een intense kleur en een fijn gevoel op de lippen. Vooral dat laatste is natuurlijk nogal eens een dingetje bij matte lipsticks.

Catrice najaar 2017Ik ontving de kleur 040 Dramatic Lilatic!, een hele mooie paarsrode kleur die natuurlijk perfect bij het najaar past. Ik houd wel van dit soort donkere kleuren in de koudere maanden hoor!

Catrice najaar 2017De lipstick heeft een mooie intense kleur, een prachtige matte finish en voelt inderdaad comfortabel aan op mijn lippen. Niet zo romig als een verzorgende lipstick, maar ze droogt mijn lippen geenszins uit. Ook hiervan is de houdbaarheid ontzettend goed: de lipstick blijft tot zeker halverwege de middag mooi, en als ze dan al slijt, slijt ze mooi gelijkmatig zodat bijwerken eenvoudig is.

De Ultimate Matt Lipstick kost € 3,99.

Catrice najaar 2017Brown Collection Nail Lacquer

De nagellakjes van Catrice kregen onlangs al een hele make-over met de IcoNails Gel Lacquers. Met de update van dit najaar wordt daar de Brown Collection aan toegevoegd, vijf prachtige bruintinten met en zonder glanzende effecten.

Catrice najaar 2017 Catrice najaar 2017Zowel de verpakking als het kwastje zien er mooi uit, en werken fijn. En met een houdbaarheid van 5 à 6 dagen laat Catrice zien dat ook budget merken kwaliteitsnagellak kunnen maken.

Catrice najaar 2017 Ik ontving de kleuren 02 Sophisticated Vogue (de lichte kleur) en de mooie donkerrode kleur 04 Unmistakable Style. Hoewel ik het nog iets te vroeg vind voor dit soort kleuren, kijk ik er wel naar uit om ze straks in september/oktober te gaan dragen, want ik vind ze erg mooi! Ik draag hier overigens van beide kleuren slechts één laagje, de dekking is uitstekend.

De Brown Collection Nail Lacquers kosten € 2,99.

Alle nieuwe producten uit de Catrice Najaar 2017 assortimentsupdate zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Op de website van Catrice vind je een overzicht van alle nieuwe producten en kleuren.

14 Comments on Catrice najaar 2017: de grote update van het assortiment

 1. Astrid
  10 augustus 2017 at 20:08 (3 jaar ago)

  Mooie produkten, zeker de nagellak vind ik super mooi!

  Beantwoorden
 2. Miranda
  10 augustus 2017 at 09:50 (3 jaar ago)

  Wat een mooie producten en mooie nieuwe kleuren.
  Ik heb al wat nieuwe dingen gezien in de winkel, nu ik vakantie heb ga ik nog eens op m’n gemak kijken.
  Die donkerrode lipstick staat je erg mooi!

  Beantwoorden
 3. Deb
  9 augustus 2017 at 21:09 (3 jaar ago)

  Mooie producten! Apart inderdaad zo’n glow finish voor je brows (nog niet eerder gezien), ik ben daar denk ik ook niet trendy genoeg voor hihi al ben ik stiekem wel benieuwd hoe het staat ;-).

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  9 augustus 2017 at 18:28 (3 jaar ago)

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik het allemaal niet meer zo volg! Maar heel leuk om het zo te zien 🙂

  Beantwoorden
 5. Jori
  9 augustus 2017 at 15:49 (3 jaar ago)

  Wat een moois voor het najaar. Volgens mij heb ik deze eyeliner laatst gekocht… En die is idd erg fijn.

  Beantwoorden
 6. Talitha
  9 augustus 2017 at 13:22 (3 jaar ago)

  Mooie produkten,vooral de lichte nagellak vind ik erg mooi ☺

  Beantwoorden
 7. Corine
  9 augustus 2017 at 13:08 (3 jaar ago)

  Leuk blog, de eyeliner gebruik ik al, super product, nu ga ik zeker meer proberen

  Beantwoorden
 8. Mylou
  9 augustus 2017 at 10:36 (3 jaar ago)

  Zulke mooie producten hebben ze weer uitgebracht! Ik ben wel heel benieuwd naar die volumizing lip balm. Ik hoef eigenlijk ook niet echt vollere lippen, maar nu is zo’n product eindelijk eens betaalbaar en dan vind ik het toch leuk om het uit te proberen.

  Beantwoorden
 9. Cindy
  9 augustus 2017 at 10:04 (3 jaar ago)

  Ben niet meer zo kapot van Catrice, maar er zitten wel wat interessante dingen tussen, zoals de lip powder. Eens kijken wat voor kleuren ze nog meer hebben straks.

  Beantwoorden
 10. Emmy Bouman
  9 augustus 2017 at 08:40 (3 jaar ago)

  Prachtige make up voor een prachtige prijs. Ik kende het merk niet, maar ga het zeker eens kopen.

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  9 augustus 2017 at 08:25 (3 jaar ago)

  Prachtige make-up producten en mooie kleuren 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 12. bychristiana
  9 augustus 2017 at 08:05 (3 jaar ago)

  Ah lucky you, geen donkere kringen onder de ogen! Haha, ik ben al-tijd op zoek naar de perfecte concealer voor onder de ogen, om de boel een beetje op te leuken. Ik vind het een mooie collectie, heel stijlvol.

  Beantwoorden
 13. Marije
  9 augustus 2017 at 06:10 (3 jaar ago)

  Wauw, ik ben onder de indruk. Concealer en lip powder staan op mijn wishlist

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.