Catrice Nude Illusion Make Up

Eén van de nieuwe Catrice producten waar ik het meest nieuwsgierig naar was toen ik het persbericht een tijdje geleden in mijn mailbox kreeg, was de Catrice Nude Illusion Make Up. Deze ging dan ook als eerste in mijn winkelmandje toen ik mijn bestelling met nieuwe Catrice producten bij Kruidvat deed (hier kun je het unboxing-filmpje nog zien: klik). In dit artikel vertel ik jullie wat ik van deze nieuwe foundation vind, lees dus snel verder als jij ook nieuwsgierig bent!

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up

Omdat ik mijn bestelling online deed, was het een beetje gokken welke kleur ik moest bestellen. Ik gokte op kleur 040 Medium Beige, deze bleek (hoewel hij in eerste instantie een beetje donker leek) redelijk te matchen met mijn huidskleur, hoewel ik hem wel wat aan de gele kant vind.

Catrice Nude Illusion Make Up belooft: een lichte foundation die met de huid samensmelt, een soft-focus effect en de juiste hoeveelheid matterende dekking met een mooi, natuurlijk effect. De foundation bevat UVA en UVB filters, is hydraterend en blijft lang mooi. Dat is best een hele mond vol beloftes voor een budget product!

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up: ingrediënten

Helaas is bij deze foundation de enige manier om de ingrediënten te lezen, het stickertje op het deksel lospeuteren. Iets wat je natuurlijk niet gaat doen in de winkel (toch?), dus kun je de ingrediënten pas lezen als je thuis bent, of (als je slim bent) kun je dat van tevoren op de website van Catrice doen. Ik had dat niet gedaan (stom!), dus kwam ik er te laat achter dat Catrice Nude Illusion Make Up vrij veel dimethicone bevat, een vorm van siliconen waar mijn huid helaas niet goed op reageert. Siliconen zorgen ervoor dat je huid glad aanvoelt, ze leggen een soort laagje op je huid. Op zich niets bijzonders, heel veel van dit soort producten bevatten siliconen, dat geeft hen hun specifieke, gladmakende eigenschappen.

Catrice Nude Illusion Make Up

Ik vind de verpakking heel mooi en stijlvol, Catrice Nude Illusion Make Up zit in een matglazen, beetje bolvormig flesje met een fijn pompje en een kunststof dop. Ik vind het er absoluut niet goedkoop uitzien.

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up: textuur

De textuur van de Catrice Nude Illusion Make Up is vrij vloeibaar, waardoor hij zich mooi en gelijkmatig over de huid laat verdelen. Door de dunne textuur heb je ook niet veel van de foundation nodig, waardoor je lekker lang met het flesje van 30 ml doet.

Hieronder laat ik foto’s zien: op de eerste foto draag ik niets, op de tweede foto alleen Catrice Nude Illusion Make Up en op de laatste foto draag ik hier een laagje poeder overheen:

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up

Catrice Nude Illusion Make Up

Op mijn wangen vind ik het effect inderdaad mooi en natuurlijk gematteerd, maar op mijn voorhoofd en neus vind ik de foundation alleen toch nog wel wat glimmend (maar die glimmen bij mij al snel, als je een wat minder glimmende huid hebt denk ik dat de foundation inderdaad een heel mooi natuurlijk effect geeft), en vind ik een beetje poeder echt nog wel nodig. De dekking is keurig: de rode vlekjes die mijn huid op het moment van de foto had, worden mooi bedekt. De houdbaarheid is inderdaad prima: met het laagje poeder eroverheen blijft de foundation een werkdag netjes zitten, zonder al te veel te gaan glimmen (mits het niet te warm weer is).

Helaas reageert mijn huid niet goed op de aanwezige dimethicone, waar ik al een beetje bang voor was: na een paar dagen krijg ik last van puistjes. Ik heb het gebruik van de Catrice Nude Illusion Make Up dus jammer genoeg moeten staken. Erg jammer, want verder ben ik eigenlijk prima tevreden over deze foundation.

Catrice Nude Illusion Make Up is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en kost € 7,59. Je vindt de producten van Catrice bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland en bij Kruidvat in België. Online zijn ze verkrijgbaar via de webshop van Kruidvat.

3 Comments on Catrice Nude Illusion Make Up

 1. Miranda Aerts
  27 augustus 2014 at 09:09 (8 jaren ago)

  Wat een mooi product van catrice, de kleur uitkiezen valt online niet mee (ik vind het in de winkel al vaak lastig).

  Beantwoorden
 2. Sonja
  27 augustus 2014 at 07:48 (8 jaren ago)

  Het ziet er prachtig uit, sjiek. Alleen de kleur, zoals je al zegt te geel. Maar het haal de roodheid goed weg.
  Jammer,… Herkenbaar als je ergens niet goed op reageerd.

  Beantwoorden
 3. Bianca
  27 augustus 2014 at 07:07 (8 jaren ago)

  Wat jammer dat je huid hier niet tegen kan deze zou ik zelf nog wel willen proberen x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.