Catrice Nude Purism: swatches en review

Sinds vorige week ligt de Catrice Nude Purism Limited Edition Collectie in het schap bij Kruidvat en Trekpleister: een collectie met heel zachte nude-tinten. Ik kocht van deze collectie drie items, die ik in dit artikel van dichtbij aan je laat zien!

Catrice Nude Purism

Catrice Nude Purism Limited Edition

Ik kocht uit de Catrice Nude Purism collectie de Eyecolour Quattro C01 Naked Brown, de Pure Shimmer Highlighter en het nagellakje C04 Naked Brown. De andere Eyecolour Quattro C02 Taupe-less viel me bij het swatchen in de winkel al tegen qua pigmentatie, en de overige producten spraken me niet voldoende aan. Ik laat de producten hieronder één voor één zien, met swatches en een look:

Catrice Nude Purism

Catrice Nude Purism Eyecolour Quattro C01 Naked Brown (€ 4,59)

De Eyecolour Quattro Naked Brown uit deze collectie bevat vier zachte kleuren: lichtblauw, beige, roze en middenbruin. De drie lichtste kleuren hebben een vrij glanzende finish, de middenbruine kleur is iets matter, maar heeft nog wel steeds een subtiel glansje.

Catrice Nude Purism

Catrice Nude Purism

Alle vier de oogschaduws hebben een zachte textuur, maar zijn wel een beetje korrelig bij het aanbrengen. De pigmentatie is oké, al hebben de lichte kleuren wel een tweede laagje nodig, maar dat is meer vanwege de lichte teint. Qua variatie in het palette mis ik een echt donkere kleur, van mij had deze in de plaats mogen komen van één van de drie lichte kleuren, dan had het wat mij betreft compleet geweest. Voor de look onderaan het artikel heb ik daarom zelf een donkerbruine kleur (een nieuwe Essence I Love Nude oogschaduw) toegevoegd.

Catrice Nude Purism

Catrice Nude Purism Pure Shimmer Highlighter (€ 4,59)

De echt musthave uit de Catrice Nude Purism collectie is wat mij betreft de Pure Shimmer Highlighter. De combinatie van het bijzondere reliëf en de mooie champagnekleurige glinstering maken het echt een plaatje om te zien!

Catrice Nude Purism

Catrice Nude Purism

De Pure Shimmer Highlighter geeft een mooie, subtiele glans, en is daardoor perfect geschikt als highlighter in je dagelijkse look. Ook deze highlighter heeft een zachte textuur, waardoor hij zich heel mooi laat verdelen. Prachtig voor een mooie lente-look!

Catrice Nude Purism

Catrice Nude Purism Nail Lacquer Naked Brown (€ 2,99)

De Catrice Nude Purism collectie bevat vier kleuren nagellak: drie lichte kleuren en één mooie bruine kleur. De lichte kleurtjes vond ik zo in het flesje niet bijzonder genoeg, maar de mooie ‘koffie-kleur’ kon ik niet weerstaan.

Catrice Nude Purism

Naked Brown is een heel mooie bruine kleur met een grijze ondertoon. Hij heeft een heel subtiel zilverkleurig shimmertje, wat de kleur heel bijzonder en een tikje sjiek maakt. Naked Brown dekt uitstekend in twee laagjes.

Catrice Nude Purism

Catrice Nude Purism

Voor bovenstaande look gebruikte ik alle kleuren uit de Eyecolour Quattro: in de binnenste ooghoek bracht ik de roze kleur aan, op het bewegend ooglid de middenbruine kleur en onder mijn wenkbrauw de lichte beige kleur. Om de look iets meer pit te geven, bracht ik de buitenste ooghoek de kleur Coffee Bean van de nieuwe Essence I Love Nude eyeshadows. Onder mijn oog bracht ik de lichtblauwe kleur uit het LE oogschaduwpalette aan. De blush die ik draag, is die uit de Pupa Sporty Chic collectie, op mijn jukbeen bracht ik de Pure Shimmer highlighter aan. De lipstick die ik draag, is Essence Cool Nude.

De Catrice Nude Purism collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland en bij Kruidvat in België. Wil je alle producten nog eens op een rijtje zien, check dan even dit persbericht, wat ik eerder plaatste.

9 Comments on Catrice Nude Purism: swatches en review

 1. Babs
  3 maart 2015 at 20:24 (7 jaren ago)

  Die nagellak is prachtig! Ik waag mij niet meer aan oogschaduw met glans, op de een of andere manier staat het bij mij niet (meer)…zo jammer..

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  3 maart 2015 at 19:42 (7 jaren ago)

  Mooie zachte kleuren, de coffee kleur nagellak is ook heel mooi, net weer een andere nuance 🙂

  Beantwoorden
 3. Bianca
  3 maart 2015 at 16:11 (7 jaren ago)

  Vind die highlighter echt helemaal geweldig, mooie look heb je ermee gemaakt x

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  3 maart 2015 at 11:44 (7 jaren ago)

  Zo mooi staat het je 😉
  Leuke foto’s met de losse letters.

  Beantwoorden
 5. Lysette
  3 maart 2015 at 08:38 (7 jaren ago)

  Mooie fotoos!
  Ik ga toch weer eens even neuzen in de schappen…mooie highlighter!

  Beantwoorden
 6. mariëlle
  3 maart 2015 at 08:37 (7 jaren ago)

  Mmm ik vind de highlighter mooi, maar de rest valt me wat tegen!

  Beantwoorden
 7. Mandy
  3 maart 2015 at 08:14 (7 jaren ago)

  de highlighter heb ik gisteren ook gekocht, super mooi!

  Beantwoorden
 8. Sonja
  3 maart 2015 at 07:59 (7 jaren ago)

  Met Catrice heb ik een haat/liefde verhouding.
  De verkering is uit.
  Op de een of andere manier trekt het niet meer. Prachtige review, vind het goed bij jou staan.
  Perfect voor een dag op kantoor.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.