Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Vóór ik een productreview schrijf op Beautyspots, heb ik het betreffende product getest. De ene keer uitgebreid (met name in het geval van gezichtsverzorgingsproducten), de andere keer iets minder uitgebreid, omdat ik bij bepaalde producten nu eenmaal wat sneller weet hoe het bevalt en wat het doet voor mij. Het product wat ik vandaag review, de Catrice Prime and Fine Anti Red Base, heb ik maar amper getest. Om precies te zijn: één keer. Mijn mening hieronder is dus puur gebaseerd op die ene keer dat ik het op mijn gezicht gedragen heb; als je verder leest, zul je al snel begrijpen waarom.

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Ik moet nog een bekentenis doen: ik heb de Catrice Prime and Fine Anti Red Base niet zelf gekocht. Ik kreeg hem van Krista, die op Twitter een Tweet plaatste over dit product, met de mededeling dat ze dit écht niet ging gebruiken. Of ik hem misschien wilde hebben voor een review? Natuurlijk wilde ik dat, dus ik ontving hem per post, en was toch wel een beetje nieuwsgierig geworden…

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Catrice Prime and Fine Anti Red Base: de ingrediënten

Zoals ook bij de Catrice Pore Refining Anti-shine base, zijn ook bij de Catrice Prime and Fine Anti Red Base de ingrediënten niet direct van de verpakking te lezen, je moet daar eerst een stickertje voor lospeuteren. Dan zie je dat dit product veel siliconen bevat, zoals vaak het geval is bij primers. De Anti Red base voelt echter niet ‘rubber-achtig’ aan, zoals veel andere primers met veel siliconen.

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Catrice Prime and Fine Anti Red Base: textuur

Zo ziet de Catrice Prime and Fine Anti Red Base er van dichtbij uit. Erg, erg groen, zoals je ziet. Als dat maar goedkomt…

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

En zo ziet de Catrice Prime and Fine Anti Red Base er uit als ik hem goed heb uitgesmeerd. Hij laat een groene waas achter, en… glitters. Dit wist ik al, omdat Krista hierover Twitterde. Wie heeft in vredesnaam bedacht om groene glitters in een primer te stoppen? Laat ik de Anti-red Base eens op mijn gezicht aanbrengen:

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Op deze foto draag ik niets. Ik heb hier niet heel veel last van roodheid in mijn gezicht, op wat vlekjes her en der na. Wel is mijn huid gevoelig voor kou en warmte, dan heb ik meer roodheid in mijn gezicht.

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

En hier draag ik alleen de Catrice Prime and Fine Anti Red Base. Waaaaaaah, ik lijk wel een spook! De Anti-red Base geeft mijn huid een groen-grauwe gloed, het lijkt wel alsof ik bedorven vlees heb gegeten, hihihi! Van dichtbij zie je ook her en der een glitter oplichten. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?

Catrice Prime and Fine Anti Red Base

En hier draag ik een laagje foundation over de anti-redness primer. Hoewel de groene gloed minder is, blijf ik het een grauw geheel vinden. Misschien is mijn huid niet rood genoeg voor deze primer en werkt het pas als je écht last hebt van roodheid in je gezicht. Maar dan nog: die glitters?

Nee, wat mij betreft slaat Catrice met deze Catrice Prime and Fine Anti Red Base toch een beetje de plank mis. Het idee van een budget anti-roodheid primer vind ik heel goed, maar hij mag íets minder groen, en die glitters (of zoals Catrice ze zelf noemt: de vederlichte glanspigmenten) mogen ze van mij echt eruit filteren.

Catrice Prime and Fine Anti Red Base kost € 4,59 voor 30 ml, je vindt het in het schap van Catrice bij Kruidvat en Trekpleister.

2 Comments on Catrice Prime and Fine Anti Red Base

 1. Marianne
  25 maart 2014 at 10:24 (8 jaren ago)

  Ik was hier heel benieuwd naar en had hem al in mn handen gehad . Ben ik blij dat ik hem niet gekocht heb . Buiten het feit dat je echt een groene waas ziet zijn die glitters écht fout . Dank je wel voor de revieuw 🙂

  Beantwoorden
 2. Wendy
  25 maart 2014 at 08:02 (8 jaren ago)

  Wat een faal van catrice, ik hoopte zo op een goede budget primer.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.