Catrice Pure Nail Polish

Een tijdje geleden liet ik jullie de nieuwe producten van Catrice al zien. Onderdeel van die nieuwe producten is de Clean & Simple lijn. Deze collectie staat voor pure producten, die slechts een paar natuurlijke ingrediënten nodig hebben om ‘een formidabele prestatie te leveren’. Eén van die producten is Catrice Pure Nail Polish, die voor meer dan 70% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Ik was hier natuurlijk erg nieuwsgierig naar, en vertel er graag wat meer over!

Catrice Pure Nail Polish

Catrice Pure Nail Polish

De nagellakken bestaan voor meer dan 70% uit natuurlijke ingrediënten, waaronder verzorgende granaatappelolie. Je hebt keuze uit vijf verschillende kleuren, die je nagels met twee dunne laagjes laat stralen door de glossy finish.

Ik zei het in de video al: ik vind het zo ontzettend goed dat Catrice deze stap gemaakt heeft met de Clean & Simple lijn! Het is natuurlijk altijd best een risico, om als merk zo’n stap te nemen. Je hebt toch een bepaalde klantenkring opgebouwd, en je moet maar afwachten hoe zo’n verandering uitpakt. Wat ik tot nu toe van de producten heb getest, is de kwaliteit gelijk gebleven. En ook de prijs van de Catrice Pure Nail Polish is van hetzelfde niveau als we van Catrice gewend zijn.

Meer dan 70% natuurlijk

Catrice Pure Nail Polish bevat meer dan 70% natuurlijke ingrediënten. De exacte ingrediëntenlijst kun je op de website van Catrice zien. Eén van de ingrediënten is granaatappelolie, wat je nagels verzorgt. De nagellak is geheel veganistisch.

Catrice Pure Nail PolishCatrice Pure Nail Polish is verkrijgbaar in vijf mooie kleuren, van rosé tot mauve tot roodbruin. Ik ontving de prachtige kleur 04 Simplicity, een intense frambooskleur. Echt een kleur waar ik van houd ♥

Catrice Pure Nail PolishTextuur, kleur en houdbaarheid

De textuur van de Catrice Pure Nail Polish is erg dun. Het is daarom belangrijk dat je de nagellak in een dun laagje aanbrengt, anders loopt het al snel weg. Het kwastje is wat smaller dan ik van andere nagellakken van Catrice gewend ben, dat vind ik persoonlijk jammer. De kleur is prachtig intens, zoals beloofd dekt hij uitstekend in twee laagjes.

Ik heb de houdbaarheid getest zonder een topcoat, omdat ik geen (zo goed als) natuurlijke topcoat ken. En het effect van een grotendeels natuurlijke nagellak gaat natuurlijk wel een beetje weg als je er een niet-natuurlijke topcoat overheen doet. Catrice heeft overigens wel een 99% natuurlijke basecoat in het assortiment, maar daar kwam ik pas achter toen ik dit artikel schreef 😉

De houdbaarheid is met 3 à 4 dagen prima. Met een goede topcoat is dit meestal nog een paar dagen langer, maar dat heb ik dus niet getest. Na die 3 à 4 dagen ontstaan er witte randjes, en is het tijd voor een vers lakje.

Ik vind Catrice Pure Nail Polish kwalitatief gezien vergelijkbaar met de andere nagellakjes uit het Catrice assortiment. Kleine minpuntjes zijn voor mij de dunne textuur en het dunne kwastje. Maar qua kleur en houdbaarheid doen ze niet onder voor hun niet-natuurlijke zusjes in het schap. Ik hoop dat er snel meer kleuren in het assortiment komen!

De Pure Nail Polish kost € 3,99 en is onderdeel van het vaste assortiment van Catrice. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Catrice Pure Nail Polish

 1. Deb
  19 april 2020 at 09:37 (2 jaar ago)

  Goed dat steeds meer merken de stap zetten naar minder schadelijke stoffen verwerken in nagellak (en sommige daarin al 13 Free zijn of voor zoveel mogelijk natuurlijk gaan). Ik vind dit trouwens ook een mooie kleur. Ik vind het bijzonder dat er granaatappelolie in zit en het de nagellak niet vettig maakt , maar misschien daardoor juist wel weer dunner. Dit type nagellak staat nog een beetje in de kinderschoenen bij Catrice dus ik verwacht dat ze nog wel zullen verbeteren.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  19 april 2020 at 06:21 (2 jaar ago)

  Dit is mooie kleur nagellak en zo fijn dst get vegan is

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Tessa
   19 april 2020 at 09:05 (2 jaar ago)

   Een erg mooie kleur is dit
   Perfect voor de lente

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.