Catrice Pure Shine Colour Lip Balm: Chubby Stick look-a-like?

Sinds ik de Chubby Sticks van Clinique heb, ben ik dol op dit soort lipproducten. Inmiddels hebben verschillende merken een “Chubby Stick-to be” uitgebracht, bij het Kruidvat is sinds augustus de Catrice Pure Shine Colour Lip Balm verkrijgbaar. Zou deze de Chubby Stick kunnen evenaren? Lees snel verder!

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm: the looks

Aan de buitenkant ziet de Catrice Pure Shine Colour Lip Balm er exact hetzelfde uit als de Chubby Stick van Clinique. Ik heb van beide merken twee exemplaren in mijn tas zitten, en grijp dan ook regelmatig de verkeerde. Ook de Pure Shine Colour Lip Balm draai je eenvoudig omhoog met de glanzende dop aan de onderkant. De Chubby Stick weegt wel iets zwaarder dan de goedkopere variant van Catrice, ook bevat deze iets meer product (3 gram tegenover 2,5 gram van de Pure Shine Colour Lip Balm). Ik denk dat de Chubby Stick in een kwalitatief iets betere verpakking zit, maar zolang je er geen gekke dingen mee doet, voldoet de verpakking van de Colour Lip Balm prima. Opvallend is wel dat de opdruk van de Colour Lip Balm na een paar maanden gebruik vervaagt, bij de Chubby Stick blijft deze prima zichtbaar.

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm

Ik kocht twee kleuren van de Catrice Pure Shine Colour Lip Balm: 020 Rusty in Peace en 050 Cherry-ty. Op de dop van de laatste staat vermeld dat hij Karmijn bevat (CI 75470). Karmijn wordt gewonnen uit schildluis, daarmee is deze kleur niet geschikt voor veganisten.

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm: textuur

De Catrice Pure Shine Colour Lip Balm heeft een crèmige, zachte textuur, vergelijkbaar met die van de Chubby Stick. Hij voelt absoluut niet plakkerig op mijn lippen. De Catrice Pure Shine Colour Lip Balm heeft een aangename, zachte vanille-achtige geur. Grappig, op de website van Catrice staat vermeld: “Je kunt de prettige lichte textuur zelfs aanbrengen zonder spiegeltje.” En dat doe ik dus ook, ik gebruik bij het aanbrengen van de kleur Rusty in Peace nooit een spiegeltje (bij de andere kleur wel, omdat die wat feller van kleur is), en breng hem daardoor makkelijk halverwege de dag een keer extra aan.

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm

Catrice Pure Shine Colour Lip Balm: pigmentatie en houdbaarheid

De Catrice Pure Shine Colour Lip Balm heeft een wat transparantere finish dan de Chubby Stick, ook glanst hij wat meer. Qua verzorging zijn ze ongeveer gelijk: beiden geven ze mijn lippen een zacht en verzorgd gevoel. Qua houdbaarheid heeft de Chubby Stick een lichte voorsprong, deze houdt het net een uurtje langer vol. Met de Red Carpet Queen Eye and Lip primer houdt de Lip Balm het wel wat langer vol, maar na de lunch is het ook dan gedaan met de kleur.

Catrice Pure Shine Colour Lip BalmOp de middelste foto heb ik niets op mijn lippen, op de linker foto Rusty in Peace en rechts Cherry-ty. Ik vind zelf Rusty in Peace het mooiste staan, dit is op dit moment dan ook één van mijn favoriete lipproducten. De Catrice Pure Shine Colour Lip Balm kost € 4,99, daarmee is hij een stuk goedkoper dan de Clinique Chubby Stick (€ 19,50). Wat mij betreft kan de Catrice Pure Shine Colour Lip Balm de concurrentie met de Clinque Chubby Stick uitstekend aan!

Heb jij een dergelijk product al in je make-up tasje? Wat vind jij er van?

3 Comments on Catrice Pure Shine Colour Lip Balm: Chubby Stick look-a-like?

 1. Miranda Aerts
  29 september 2013 at 20:55 (9 jaren ago)

  Ik heb zo’n product nog niet, ik mis altijd een subtielere kleur variant bij dit soort producten. En ondanks dat ik van kleur houdt en de sticks er wel heel vrolijk uit vindt zien, heb ik er tot nu toe nog geen gekocht.

  Beantwoorden
 2. Leneke
  29 september 2013 at 10:43 (9 jaren ago)

  Mooi artikel. Ik vind de linkse ook het mooiste staan 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 september 2013 at 14:28 (9 jaren ago)

   Dankje!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.